#


خانه هوشمند

15 ژانویه 2019 بدون نظر 1785 بازدید

خانه هوشمند

خانه هوشمند به خانه هایی گفته می شود که دارای یک محیط کار پویا است و صرفه اقتصادی دارد . در این ساختمان ها همه قسمت های داخلی ان به صورت یکپارچه با هم رفتار می کنند.مورد اصلی در خانه های هوشمند بحث اتصالات است برای مثال زمانی که ما از گوشی های معمولی به طرف گوشی های هوشمند امده ایم یک حرکت به طرف تکنولوژی صورت گرفته است یعنی ما با گوشی های معمولی تنها می توانیم صحبت کنیم و یا پیام بفرستیم اما با گوشی های هوشمند امروزه بیش تر کارهای خود را می توانیم انجام دهیم برای مثال می توانیم به اینترنت وصل شوبم و فایل های موردنیازمان را دانلود کنیم.

خانه هوشمند

در خانه های هوشمند هم این روند ادامه دارد و اختلاف ان با خانه های معمولی در این است که در خانه هوشمند همه وسایل به هم وصل است و با استفاده از یک دستگاه مرکزی می توان به کنترل ان ها پرداخت . با این کنترل های هوشمند می توان موارد زیادی مانند چراغ ها ،لوازم ،قفل ها و .. را کنترل کرد  حتی می توانید دوربین های زیادی را نیز به این خانه های هوشمند اضافه کنید.

اتصال ها از راه های مختلفی به وجود می ایند . برای خانه های هوشمند سیستم هایی طراحی شده اند که شامل : Z-Wave Zigbee ، KNX و Control. این سیستم ها را می توان از راه های گوناگون مانند اینترنت و یا وای فای کنترل کرد البته بعضی دیگر از این سیستم ها را می توان  با استفاده از بلوتوث کنترل کرد. در این زمان هم می توان بدون بهره گیری از اینترنت ان را کنترل کرد. هرکدام از این روش ها عیب ها و فوایدی دارند که شما با توجه به کاری که دارید و با توجه به نیاز می توانید هرکدام از ان ها را انتخاب کنید.

مزایای خانه های هوشمند

۱-بهینه سازی در مصرف انرژی:با سیستم های کنترل هوشمند خانه ها خواهیم توانست مصارف انرژی را تا ۵۰درصد کم کرد . سیستم های هوشمند می توانند مصرف انرژی را در ساعت های اوج مصرف پایین اورد و هم چنین زمانی که شما برای مثال به مسافرت رفته اید و خانه شما خالی است این خانه های هوشمند  قادرند تا انرژی های اضافه را حذف کنند. با بهره گیری از این فناوری خواهید توانست در کنار انرژی های مصنوعی از انرژی های طبیعی استفاده کنید.

برای مثال زمانی که شما در خانه نیستید سیستم های مربوط به سرما و گرما کار نمی کنند . در زمان های به خصوصی در خانه که با باز شدن پرده ها انرزی لازم تامین خواهد شد دیگر نیازی نخواهد بود از سایر سیستم ها استفاده کنیم پس ان ها را از کار می اندازد.

برای استفاده از انرژی می توان به ترموستات هوشمند Nest یاد کرد.این ترموستات از شما یاد می گیرد چقدر خانه را گرم یا سرد کند و بدین ترتیب خواهد توانست خود دما را تنظیم کند.که این خود باعث صرفه جویی در انرژی خواهد شد. زمانی هم که در خانه نیستید ترموستات به گزینه ی حالت دور می رود و دمای خانه را طوری تنظیم می کند تا مصرف انرژی شما را بهینه کند .

۲-ساخت محیطی مطلوب برای ساکنان ساختمان:یک ساختمان هوشمند از وسایل و سیستم های اتوماتیک برگرفته شده است . این وسایل باعث می شود تا شرایط خوبی را برای افراد ساختمان فراهم می کند .

۳-افزایش ایمنی و امنیت : سیستمهایی که برای امنیت بیش تر در خانه های هوشمند وجود دارند باعث فراهم اوردن ارامش و اسایش برای افراد می شوند . به خاطر این که در خانه های هوشمند وسایل متصل به سیستم هوشمندی هستند در هنگام خطر این وسایل به راحتی می تواند با  سیستم ها ارتباط برقرار کند و به این ترتیب امنیت افراد را تامین می کند. بطور مثال با استفاده از ارسال اس ام اس و یا سایر هشدارها افراد را اگاه می کند تا بتواند یا از ساختمان خارج شود و یا مشکل را رفع کند.

۴-ایجاد زمان بندی برای وسایل خانه: با بهره گیری از سیستم های هوشمند خواهید توانست به زمان بندی وسایل خانه بپردازید و بدین طریق هرکدام از این ابزارها را خواهند توانست در زمان خاصی کار خاصی را انجام دهند . بعضی از وسایل این قابلیت را دارند تا از شما چیزهایی را یاد بگیرند و از ان پس بیش تر کارها به صورت خودکار انجام خواهد شد.

معایب خانه های هوشمند

۱-با وجود درگاه هایی نظیر کلیدها ، ریموت ها ، اینترنت و یا سایر  که با توجه به سلیقه و نیاز افراد باعث می شود تا افرادی که دوره استفاده از این سیستم ها را گذرانده اند نیز نتوانند از ان به خوبی استفاده کنند و سیستم ها نیز نتوانند همه خدمات را ارائه دهند . این خود هزینه هایی را در پی دارد . همین ها باعث می شود تا افراد و معماران از این سیستم ها در خانه های خود استفاده نکنند.

۲-از سایر معایب خانه های هوشمند می تواند به ارتباط های مبدل ها صحبت کرد . هم چنین ویژگی ارسال کردن دستورات نیز در چند سناریو  خلاصه خواهد شد . در برندهای که وابسته بر پروتکل KNX  اند نیز بعضی از اوقات بین قطعه ها هماهنگی های لازم وجود ندارد . علت ان هم این است که نرم افزارهایی که برای برنامه ریزی استفاده می شود و یا هم نوع ساختارهایی است که با کارخانه ان را تعیین می کند.

گاهی وقت ها با هر بار رفتن به هر واحد برای اعمال کردن تغییرات در برنامه ریزی ها تغییراتی در دیتابیس ها نیز به وجود خواهد امد . تغییرهای اعمال شده روی قطعه ها به وجود می ایند . حال اگر فرد بعدی دیتابیس را در اختیار گرفت و نوع دیگری از دیتابیس روی ان اعمال شود تغییری که در قبل اعمال شد از بین خواهد رفت و موارد جدید به جای ان خواهد امد که فرد دوم شاید از ان ها اگاهی نداشته یاشد.

۳-بعضی از کارخانه ها که این سیستم های هوشمند را تولید می کنند نمی توانند سیستم هایی را عرضه کنند که همه ویژگی ها را داشته باشد کارخانه هایی مثل  ABB و Bush-jeger هم سبد کالای بی عیبی ندارند پس با هم مشارکتکرده اند تا قطعه هایی که تولید می کنند را کنار هم بگذارند و  بدین وسیله اپشن ها را کنار هم گذاشته و سیستم بی عیبی را عرضه کنند.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *