#


راه کارهای جلوگیری از ریزش مو در بارداری

21 می 2017 بدون نظر 979 بازدید

راه کارهای جلوگیری از ریزش مو در بارداری

بارداری و ریزش مو

شاید شما نیز بارداری را تجربه کرده باشید و پس از سپری شدن بارداری و به دنیا آمدن فرزندتان متوجه ریزش موهایتان شده باشید.بسیاری از خانم‌ها چند ماه بعد از زایمان با ریزش مویی مواجه می‌شوند که قبلا آن را تجربه نکرده بودند.اما این موضوع کاملا طبیعی است.ونیازی نیست در این مورد دچار نگرانی شوید.موهای شما به حالت طبیعی خود برخواهند .و در حالت طبیعی، در حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد از موهای شما دوباره رشد خواهند کرد،۵ تا ۱۵ درصد باقی مانده نیز وارد مرحله‌ای به نام مرحله استراحت خواهند شد.و بعد از دوره استراحت، دچار ریزش خواهند شد.که این ریزش بیشتر اوقات بعد از شستن مو با شامپو یا برس زدن اتفاق می‌افتد.و سپس موهایی که دچار ریزش می‌شوند با موهای جدید جایگزین خواهند شد.

 

سیر هورمونی و ریزش مو در خانم ها:

به طور متوسط ، خانم‌ها در روز ۱۰۰ تار مو را از دست می‌دهند.و در طول بارداری، افزایش سطح استروژن باعث می‌شود طول دوره استراحت موها افزایش پیدا کند. به همین خاطر نیز ریزش مو در این دوره کمتر می‌شود. در این شرایط هر روز متوجه موهای ضخیم‌تر و زیباتر خواهید شد. بعد از تولد نوزاد، سطح استروژن بدن به حالت اولیه برمی‌گردد و همین امر باعث می‌شود فولیکول‌های مو وارد مرحله استراحت شوند. بعد از چند ماه با دوش گرفتن یا برس زدن، شاهد ریزش مو خواهید بود. و البته این ریزش مو طبیعی است .ضمنا شاید همه خانم‌ها شاهد تغییرات قابل توجه در موهای خود در دوره بارداری یا بعد از زایمان نشوند. چون این شرایط و تغییرات در میان افرادی که  موهای بلندتری دارند بیشتر دیده میشود.

 

چه کاری می‌توان انجام داد؟

شما نمی‌توانید جلوی ریزش مو را بگیرید اما می‌توانید از محصولات مراقبت مو استفاده کنید تا در طول این دوره سلامت بهتری داشته باشد و موهایتان به نظر پر پشت تر برسد. بیشتر افراد در این شرایط به دنبال کوتاه کردن موهای خود می‌روند. چون مراقبت از موهای کوتاه‌تر بسیار ساده است .

 

راهکار ریزش مو در طب سنتی:

طب سنتی درمان های نسبتا مناسبی هم برای پیشگیری از ریزش و هم افزایش روند رویش مو وجود دارد. البته این درمان ها زمان بر هستند و این اتفاق فقط در طب سنتی ایرانی نمی افتد و در تمام مکاتب علمی پوست، ریزش مو با دشواری درمان می شود و باید این مساله را درنظرگرفت. در طب سنتی درمان ریزش مو به ۲ گروه تقسیم می شود؛ درمان های موضعی و خوراکی. آنچه امروز بیشتر به کار می رود، درمان های موضعی است.

از نظر طب سنتی، روند تولید مو به مسایل درونی بستگی دارد و لازم است فرد مزاج معتدل و سالمی داشته باشد تا رویش مویش سالم و درست انجام شود. در کسانی که به دلایل مختلف دچار اختلال مزاج هستند، ریزش مو دیده می شود. برای این گروه درمان های موضعی کافی نیست و لازم است با درمان های خوراکی، ابتدا مزاج اصلاح شود.برای پیشگیری از ریزش مو اصطلاحا از مواد قابض استفاده می شود و حنا، مورد و سدر در اصطلاح عام ریشه را سفت می کنند. نکته جالب اینکه هر ۳ گیاه آثار ضدقارچ، ضدباکتری و ضدالتهابی هم دارند.چراکه افرادی که دچار ریزش مو می شوند، معمولا پوست ملتهبی دارند و بثورات پوستی و چربی در سطح پوست سر آنها مشاهده میشود.و این ۳ گیاه چربی و التهاب را کاهش می دهند و از ریزش مو پیشگیری می کنند.

 

برخی گیاهان نیز به افزایش خونرسانی موضعی کمک می کنند که از معروف ترین آنها گیاه رزماری است و فراورده های آن به راحتی در دسترس است. تمام گیاهانی که جریان خون موضعی را تقویت می کنند، نه تنها در پیشگیری از ریزش مو، بلکه در رشد مجدد آن نیز موثرند. رزماری آثار ضدالتهابی هم دارد و می تواند بیماری های التهابی پوست سر را بهبود دهد.

برخی از ترکیب های بابونه و آویشن نیز خواص مشابه رزماری دارند و از فراورده های آنها برای بهبود اگزما و درماتیت استفاده می شود. آویشن در عین حال که جریان خون موضعی را تقویت می کند، آثار ضدباکتری و ضدقارچ دارد و می تواند هم در پیشگیری از ریزش مو و هم تقویت رویش آن موثر باشد.

از جمله داروها و تونیک ها یا تقویت کننده های گیاهی دیگر می توان به گیاه نخل مرداب اشاره کرد. این گیاه درگذشته به شکل خوراکی برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات استفاده می شد اما هم اکنون مصرف موضعی آن به دلیل تاثیری که بر هورمون های جنسی مردانه دارد و می تواند الگوی ریزش موی مردانه را کاهش می دهد، برای درمان ریزش مو به کار می رود.برخی درمان ها نیز در قدیم انجام می شدند اما امروزه به دلیل ایجاد تحریکات پوستی، توصیه نمی شوند. مثلا قرار دادن سیر و پیاز رنده یا ورقه شده روی پوست گرچه خونرسانی را تقویت می کند و خواص ضدالتهابی دارد، اما باعث بروز تاول های شدید پوستی و حساسیت های شدید می شود و استفاده از آنها درست نیست.

 

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *