ناخن ها

ناخن در انسان معادل چنگال در پستانداران دیگر است ولی عملکرد ناخن به عنوان سلاح و ابزار طی دوران تکامل کمرنگ شده است. امروزه، عملکرد ناخن فقط حفاظت از انگشتان و کمک به انسان در فعالیت های ظریف است. وجود ناخن های سالم با ظاهر زیبا بسیار اهمیت دارد. ناخن های سالم که به خوبی نگهداری شده اند، به زیبایی ظاهری فرد کمک می کنند و نشان دهنده وضعیت سلامت فرد است. همچنین، ناخن تا حدی وضعیت اجتماعی فرد را مشخص می کند.

ترکیب ناخن ها

ناخن ها در درجه اول از کراتین تشکیل شده اند، همان پروتئینی که مو و پوست را می سازد. البته در مو و ناخن با نوع خاصی از کراتین مواجه هستیم. ناخن ها از گرانین سخت تشکیل شده اند که از نظر ترکیب شیمیایی شبیه ماده ای است که شاخ پستانداران از آن ساخته شده است. این نوع کرائین نسبت به کراتین معمول پوست مقدار بسیار بیشتری گرگرد در خود دارد. به علاوه، ناخن حاوی مقادیر بسیار کمی از عناصری همچون کلسیم، آهن و روی نیز هست. انعطاف پذیری ناخن به علت وجود موادی به نام فسفولیپید در آن است. فسفولیپیدها ترکیبات چربی هستند که حاوی پروتئین و قند (پلی ساکارید) هستند. فسفولیپیدها جزء اصلی غشاء سلولی در بدن هستند. آب به آسانی در تاخن نفوذ و از آن عبور میکند (حتی بیش تر از پوست)، به همین علت تمام مکرر با آب و مواد پاک کننده مرحب خشک شدن نسبی ناخن و شکنندگی آن می شود.

استحکام ناخن نه تنها به ترکیب آن بلکه به شکل آن نیز بستگی دارد. حالت محدب طبیعی ناخن به آن استحکام بیشتری می دهد تا وقتی که حالت صاف دارد. صفحه ناخن بخش بیرونی ناخن است که قابل دیدن است.

ریشه ناخن

بخش زنده و فعال ناخن است. سلولهای ماهک ناخن (توضیح در ادامه) در زیر چین پوستی با یه ناخن قرار دارند. سلول های ریشه ناخن دایما در حال تکثیر و رشد هستند و بدین ترتیب هر آسیبی به ریشه ناخن، باعث بدشکل شدن ناخن و صدمه شدید و دایمی به این بخش موجب تغییر شکل دایمی ناخن و حتی از بین رفتن كل ناخن میشود.

ماهک

بخش کمرنگ و هلالی شکل ناخن که نزدیک پایه ناخن قرار دارد. این بخش نشان دهنده ئسمت جلوی ریشه ناخن است که ناخن از آن رشد می کند.

وجوه تشابه رشد مو و ناخن به همان شکل که در مو سلول های ریشه مو مدام تقسیم و باعث رشد مو می شوند، در ناخن نیز سلول های موجود در ریشه ناخن بدون انقطاع تکثیر می شوند و این امر باعث رشد و دراز شدن ناخن می شود، بخش بیرونی ناخن درست مثل مو از معادن گرانیتی (شاخی) مرده تشکیل شده است.

تفاوت های بین رشد مو و ناخن

همان طور که گفته شد، کراتین ناخن با کراتین مو از نظر ساختمانی تفاوت دارد. همچنین، برخلاف رشد مو که به صورت چرخهای انجام می شود، رشد ناخن بدون وقفه در طول زندگی ادامه دارد.

بستر ناخن

بستر ناخن بافت نرم زیر صفحه ناخن است که حاوی عروق ریز بسیار است و به ناخن رنگ صورتی می دهد. صفحه ناخن به خودی خود (همان طور که وقتی ناخن بلند می شود از لبه های آن معلوم است) سفیدرنگ است.

کوتیکول

کوتیکول، چین پوستی موجود در پایه ناخن.

اطلاعاتی در ارتباط با رشد ناخن

ناخن انگشتان دست تقريبا ۴ . ۳ میلیمتر در ماه رشد میکند. ناخن های پا آرام تر رشد می کنند حدود ۴۰ درصد سرعت رشد ناخن مستها) رشد ناخن با وضع هوا ارتباط دارد. در هوای گرم رشد ناخن سریع تر و در هوای سرد کندتر می شود.

رشد ناخن همچنین با سن در ارتباط است. در افراد جوان ناخن سریع تر رشد میکند و افزایش سن با کاهش سرعت رشد آن همراه است. استفاده از انگشتان (مثل تایپ کردن، رشد ناخن را تحریک می کند. به همین خاطر در افراد راست دست، ناخن های دست راست کمی سریع تر از دست چپ رشد می کنند. بعضی از داروها سرعت رشد ناخن را تحت تأثیر قرار می دهند. در دوره بارداری نیز رشد ناخن ها سریع تر می شود.

مراقبت های کلی مربوط به ناخن

مراقبت از ناخن

به طور کلی، ناخن را نباید ابزار (مثلا برای باز کردن در بطری با قوطی نوشابه) در نظر گرفت. احتمال شکستن ناخن های بلندی که از لبه انگشتان بیرون زده باشند، بیشتر است. به همین دلیل بهتر است ناخن ها را به موقع کوتاه کرد:

  • از جویدن ناخن باید پرهیز کرد
  • تماس مکرر با آب باعث خشکی و صدمه به ناخن می شود، ناخن را شکنده می کند و انتهای آن ترک می خورد. همچنین، تماس با پاک کننده ها باعث خشکی و صدمه دیدن ناخن می شود. به همین دلیل، هنگام شستن ظرف یا فعالیت هایی که به نوعی باعث تماس دست با مواد شیمیایی می شود، بهتر است از دستکش های محافظ استفاده کنید.

گرفتن ناخن ها

برای نرم کردن ناخن قبل از گرفتن آنها بهتر است دست ها را در آب گرم قرار دهیم، در موقع گرفتن ناخن ها ناخن باید به صورت گرد و منحنی گرفته شود. البته گوشه های آن را باید صاف نگه داشت. از گرد کردن گوشه های ناخن باید اجتناب کرد. در ضمن، ناخن را نباید بیش تر از خط رشد طبیعی آن کوتاه کرد. با رعایت این نکات، ناخن تقویت می شود. در ضمن، از بروز ناخن تورفته (فرو رفتن ناخن در بافت نرم اطراف جلوگیری می شود.

مشکلات شایع ناخن

بد شکل شدن ناخن

بدشکل شدن یا تغییر در شکل ناخن ممکن است نشانه بیماری باشد که در بعضی از موارد فقط از شکل ناخن تشخیص داده می شود. پوشاندن ناخن بدشکل با ناخن مصنوعی در تشخیص بیماری اصلی اختلال ایجاد میکند. ممكن است با عدم تشخیص بیماری، بدشکلی ناخن ادامه یابد و حتی منجر به بدشکلی دایمی ناخن شود. پس در صورت بدشکل شدن ناخن بهتر است بیمار به درماتولوژیست مراجعه کند و فقط بعد از انجام تشخیص پزشکی از ناخن مصنوعی استفاده کند.

در بسیاری از موارد، بدشکلی ناخن در اثر عفونت قارچی ایجاد می شود. در سال های اخیر، داروهای موثر زیادی برای عفونت های قارچی ناخن ساخته شده است؛ به همین دلیل، بیشتر موارد عفونت قارچی در حال حاضر قابل درمان است

توجه: هر چه مراجعه به پزشک مریع تر صورت بگیرد، احتمال برگشت کامل به حالت اول بیشتر است. اگر بدشکلی ناخن مدت زیادی باقی بماند، ریشه ناخن را تحت تأثیر قرار می دهد و احتمال بهبود کامل کم می شود.

ناخن های شکننده

همان طور که اشاره شد، تغییر در شکل ناخن ممکن است نشانه یک بیماری زمینهای پوستی یا داخلی) باشد ولی هر تغییری در ناخن الزاما به معنی وجود بیماری زمینهای نیست.

شکستگی و شکاف ناخن پدیده های شایعی هستند و در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود. اگر چه حالت شکنندگی شدید ناخن ممکن است به علت بیماری های عمرمی (مانند سوء تغذیه با بی اشتهایی) باشد، شایع ترین دلیل آن خشکی بیش از حد ناخن به دلیل الماس مکرر با آب و مواد شوینده است. حتی شتن ساده است اگر زیاد تکرار شود، باهت شکنندگی ناخن میشود. تمام بیش از حد با مواد شوینده – مثل مایع ظرفشویی – با استفاد مکرر از پاک کننده های لاک ناخن باعث صدمه به کراتین ناخن ، کم شدن آب آن شکنندگی می شود. مبانی اصلی درمان ناخن شکننده شامل موارد زیر است و جلوگیری از تماس مکرر با رطوبت، مواد شوینده و مواد شیمیایی دیگر، در صورت لزوم استفاده از دستکش های محافظ توصیه می شود. استفاده از مرطوب کننده ها و تقویت کننده های ناخن.

به علاوه، عده ای برای درمان شکنندگی ناخن استفاده از ویتامینها و عناصر اصلی اکثرة قلزات، مانند بیوٹین و روی) را البته تحت نظر و تجویز پزشک توصیه می کنند.

آرایش ناخن ها

مانیکور

این واژه، روش های مختلفی را در بر می گیرد که برای نگهداری ناخن های دست به کار می رود و از دو واژه لاتین دست و نگهداری ترکیب شده است (مثل پدیکور که در آن از واژة پا استفاده شده و به معنی مراقبت از ناخن های پا است)، مانیکور شامل مراحل زیر است:

ناخن گرفتن صحيح

همان طور که قبلا گفته شد، ناخن باید در حاشیه بیرونی آن به صورت گرد گرفته شود و از گرد کردن گونه های ناخن پرهیز شود. گرفتن صحیح ناخن ها باعث تقویت آنها می شود و از ایجاد فرورفتگي ناخن در گوشت دست جلوگیری میکند.

صاف کردن حاشيه آزاد

ناخن که با سوهان ناخن انجام می شود.

محافظت از کوتیکول

کوتیکول چین پوستی موجود در پایه ناخن است، نگهداری از کوتیکول شامل بریدن پوست اضافی آن است به طرزی که این بخش از ناخن تمیزتر و مرتب تر به نظر برسد اگر لازم باشد. برای این کار کوتیکول را به آرامی از صفحه ناخن جدا میکنیم، قبل از تمیز کردن کوتیکولی بهتر است دست ها را برای چند دقیقه در آب گرم قرار دهیم تا پوست نرم شود می توان از روغن های نرم کنند؛ کوتیکول نیز استفاده کرد. برای جدا کردن کو نیکول از صفحه ناخن و مرتب کردن آن وسایل خاصی ابداع شده است (اینها اكثر وسایلی برای کشیدن کوتیکول و ساخته شده از چوب پرتقال هستند، البته بعضی از آنها فلزی هستند).

توجه: این وسایل را باید با ملایمت و دقت تمام مورد استفاده قرار داد. استفاده غلط از این وسایل ممکن است موجب صدمه مکانیکی به ساختمان ناخن و بدشکلی دایمی ناخن شود. همچنین، اگر وسایل مورد استفاده به خوبی ضدعفونی نشده باشند، احتمال عفونت باکتریال یا قارچی در ناخن وجود دارد. در هر حال، چنین اعمالی را حتما باید فرد مجرب روی ناخن انجام دهد، بسیاری از درماتولوژیست ها با هرگونه دستکاري غير لازم در ناحية کوتیکول مخالفند و وسایل این کار ( مانند کشنده های کوتیکول) را نیز مضر می دانند، حتی وسایل ساخته شده از چوب پرتقال را. اگر در مانیکور نیاز به انجام کاری روی کوتیکولر باشد، این کار باید بعد از قرار دادن دست در آب یا با استفاده از پارچه خیس انجام شود.

مانیکور همچنین شامل استفاده صحیح از مواد آرایشی مخصوص ناخن مانند لایه ناخن، مرطوب کننده ناخن و … می شود که در زیر توضیح داده خواهند شد

لاک ناخن

برای موارد زیر استفاده می شود:

  • رنگ کردن ناخن هم برای زیبایی و هم برای پوشاتلين مناطقی از ناخن که بی رنگ یا بدرنگ شده است.
  • تقویت ناخن های ضعیف.

مهم ترین جزء تشکیل دهنده لاک ناخن نیتروسلولز است، ماده ثابتی که ناخن را تقویت می کند. این ماده از سلولز گاهی به دست می آید و در حلال های آلی حل می شود. بعد از مالیدن لاک روی ناخن، حلال آن تبخیر می شود و لایه نازکی از نیتروسلولز سخت، درخشان و ضد آب روی ناخن باقی می ماند.

مواد دیگر مورد استفاده در لاک ناخن به غیر از نیتروسلولز شامل ترکیاتی بر پايه رينيلء تیل اکریلات و استات سلولز می شود، البته این ترکیبات به سختی و استحکام نیتروسلولز است.

ترکیبات دیگر موجود در لاک ناخن

نیتروسلولز به تنهایی مشکلات زیادی برای استفاده به عنوان لاک ناخن دارد. لایه نازک نیتروسلولز روی ناخن درخشندگی کمی دارد، شکننده است و مشکل به صفحه ناخن می چسبد. برای غلبه بر این مشکلات ترکیبات دیگری نیز به لاک ناخن اضافه می کنند.

  • حلال ها کاربرد حلال ها این است که فرآورده را به مدت طولانی به شکل مایع نگه دارند و از خشک شدن آن جلوگیری کنند. رایج ترین حلال ها، استرهای آلكبل، أسترهای گلیکول و الكل ها هستند.
  • رزین های اتصال فرآورده به ناخن را بهبود می دهند و همچنین به لاک ناخن ظاهر درخشان
  • خاصی می دهند
  • پلاستیکی کننده ها، انعطاف دهنده های شیمیایی که انعطاف و نرمی به ناخن مي دهند و شکنندگی آن را کم می کنند. این ماده همچنین باعث بهتر چسبیدن لاک به ناخن و درخشندگی لاک ناخن می شود، پلاستیکی کشنده های رایج در صنایع آرایشی شامل دی بوتیل فتالات کافور و روغن کوچک می شود.
  • مواد رنگی، موجب رنگی شدن لاک می شوند، گوانین که از پولک نوعی ماهی به دست می آید | ایجاد سایه صدفی می کند. اکسی کلرید بیسموت و مبکا که با دی اکسید تیتانیوم پوشانده می شود به ناخن ظاهر رنگین کمانی می دهد
  • بعضی از لاکهای ناخن حاوی فیبرهای تایلون هستند تا به ناخن ضخامت و قدرت بدهند.
  • بعضی از لاکهای ناخن حاوی پروتئین، ژلاتین و ویتامین های گوناگون هستند .
  • بعضی از لاکها حاوی پولکهای ریزی هستند که اکثرا از نیکل یا می ساخته شده است) تا به مخلوط شدن این ترکیب قبل از استفاده کمک کند. امروزه، این پولکها با مواد ضد آلرژی پوشیده می شوند تا در افراد ایجاد آلرژی نکنند.

استفاده از لاک ناخن

لاک ناخن باید به صورت یکنواخت روی ناخن مالیده شود. باید دقت کرد که لاک به چین پوستی و مناطق اطراف ناخن نرسد. بهتر است لاک ناخن از پایه ناخن به سمت حاشیه بیرونی مالیده شود. اگر مقدار لای استفاده شده خیلی زیاد است و به چین های پوستی اطراف ناخن رسیده، بهتر است لاک اضافی را با گوش پاک کن آغشته به پاک کننده لاک ناخن پاک کند.

عوارض جانبی لاک ناخن

استفاده مکرر و طولانی از لاکهای تیره رنگ موجب تغییر رنگ و لک شدن ناخن ها می شود. وقتی مواد رنگی موجود در لاک به داخل صفحه ناخن نفوذ می کنند، رنگ ناخن را تغییر می دهند. مثلا لاک ناخن قرمزرنگ معمولا در ناخن ایجاد لکه های زردرنگ می کنند البته، به تدریج که ناخن رشد می کند. این بخش های ناخن نیز گرفته و مشکل حل می شود. با استفاده از لایه پوشاننده بی رنگ قبل از استفاده از خود لاک می توان تا حدودی این مشکل را برطرف کرد.

واکنش های حساسیتی به شکل قرمزی، سوختگی، خارش، تورم یا حساس شدن خود را نشان می دهند. این واکنش ها ممکن است در ناحیه اطراف ناخن محدود نمانند. در واقع، واکنش موضعی به لاک ناخن بسیار نادر است. از سوی دیگر، چون انگشتان با مناطق دیگر بدن در تماس هستند (مثلا موقع خاراندن بیٹی یا مالیدن چشم ها) واکنش حساسیتی در این مناطق نیز ممکن است مشاهده شود. بدین ترتیب، التهاب پوستی به دلیل استفاده از لاک ناخن ممکن است در پلک چشم ها، بخش های مختلف صورت یا مناطق جنسي بروز کند. در چنین مواردی باید با درماتولوژیست مشورت کرد. آزمایش های خاصی برای تعیین این که کدام بخش از لاک ناخن موجب واکنش حساسیتی شده است، وجود دارد.

سخت کننده های ناخن

هدف از استفاده از سخت کننده های ناخن، محکم کردن ناخن های شکننده است. در واقعه سخت کننده های ناخن نوعی لاک هستند، با این تفاوت که رنگ ندارند. در ضمن، از نظر ترکیب نیز کمی با لاک ناخن معمولی متفاوت هستند. موادی که در سخت کننده های ناخن وجود دارد شامل پلیمرهای آکریلات و مخلوطی از پروتئین ها و نمک های فلزات مختلف است. گزارش شده است که کلاژن می تواند به عنوان سخت کننده ناخن عمل کند ولی تأثیر واقعی آن هنوز مورد اختلاف است.  بعضی از سخت کننده های ناخن حاوی فرمالدئید هستند.

غلظت های بالای این ماده ممکن است عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند و به ساختمان ناخن نیز صدمه بزند. در آمریکا و بیشتر کشورهای اروپایی سخت کننده هایی که بیش از ۵ درصد فرمالدئید داشته باشند، ممنوعیت فروش دارند. در ضمن، هنگام استفاده از سخت کننده های نان باید از حفاظ ناخن استفاده کرد تا بافت نرم اطراف ناخن از تماس با سخت کننده در امان بماند. اخیرا موادی مثل پلی استرها، پلی آمیدها و پلیمرهای اکریلات جایگزین فرمالدئید شده اند. بعضی از سخت کننده ها حاوی رشته های ریز نایلونی هستند که اثر سخت کنندگی آنها را بهبود می بخشد.

عموما سخت کننده ناخن فقط باید روی حاشیه خارجی ناخن مالیده شود. حاشیه خارجی ناخن بیش از بخش های دیگر ناخن در معرض شکستگی و شکاف برداشتن است. در مورد سخت کننده ها هم مثل لاک ناخن باید دقت داشت که سخت کننده به اطراف ناخن و چین ناخن نرسد.

مرطوب کننده های ناخن

کاربرد این مواد اضافه کردن رطوبت به صفحه ناخن است و معمولا حاوی پروتئین، اسیدهای چرب، لانولین و اسیدهای آمینه هستند. محصولات جدیدتر حاوی ویتامین ها و عصاره های مختلف گیاهی نیز هستند. مرطوب کننده ها با یک پرس کرچک یا مالیدن مستقیم با انگشت روی ناخن استفاده می شوند.

پاک کننده های لاک ناخن

رایج ترین پاکسدة لاک ناخن استون است. حل کننده های دیگر پایه الکلی دارند. بعضی هم حاوی ترکیبات چربی مثل لانولین هستند که گفته می شود لایه نفوذ ناپذیری روی ناخن ایجاد میکند و به همین دلیل رطوبت ناخن را بالا می برند. لاک ناخن را با مالیدن پاک کننده توسط پنبه با دستمال کاغذی روی ناخن پاک می کنند.

عوارض جانبی پاک کننده ناخن

این فرآورده ممکن است موجب خشکی صفحه ناخن و تحریک و التهاب بافت نرم اطراف ناخن شود، خشکی ناخن خود موجب شکننده شدن ناخن می شود. برای پیشگیری از این مسئله:

  • از پاک کننده های لاک ناخن نباید زیاد و با فواصل زمانی کوتاه استفاده کرد. حداکثر یک بار در هفته .
  • از پاک کننده هایی که چربی دارند استفاده کنید تا ناخن را کمتر خشک کند.
  • بعد از استفاده از پاک کننده لاک ناخن باید دست را کامل شست.

توجه: پاک کننده های ناخن اساسأ سمی هستند و تنفس بخار آنها مضر است.

ناخن های مصنوعی

در استفاده از ناخن های مصنوعی عوارض جانبی زیاد اتفاق می افتد و قبل از استفاده از ناخن مصنوعی باید به عوارض جانبی احتمالی توجه کرد. اگر ناخن مصنوعی را برای پوشاندن نقصی در ناخن ها به کار می بریم، بهتر است ابتدا به متخصص پوست مراجعه کنیم. در بیشتر موارد، درمان پزشکی مناسبی برای مشکلات ناخن وجود دارد. به علاوه، در چنین مواردی ناخن مصنوعی نه تنها باعث بهبود وضعیت نمی شود بلکه ممکن است وضع ناخن را بدتر هم بکند.

نوک ناخن

این محصولات به علت استفاده آسان بسیار رایج هستند و به شکل ها، رنگ ها و اندازه های گوناگون ساخته می شوند، نوک ناخن از جنس نايلون است و با استفاده از چسب های اکریلیک به صفحه ناخن چسبانده می شود. ترکیبات تایلون موجب واکنش های سیاسی نمی شوند ولی چسب اکریلیک ممکن است باعث آزار پوستی و واکنش آلرژیک شود. ضمنا نوک ناخن ممکن است موجب شکنندگی شدید ناخن، شکاف ناخن و تغییر رنگ آن شود. چسب قوی تری بر پایه اتیل ۲- سیانواگریلات ساخته شده است که قدرت چسبانندگی بیشتری دارد ولی موجب تغییر شکل ناخن طبیعی می شود.

نوک ناخن نباید هر بار بیش از چند ساعت روی ناخن بماند (حداکثر ۱۸ ساعت در یک روز و قبل از رفتن به رختخواب باید از ناخن جدا شود، پوشاندن و «مهر و موم کردن ناخن طبیعی با ناخن مصنوعی برای مدت طولانی موجب تغییرات دژنراتیو (تخریبی، . م.) و عفونت های قارچی در ناخن طبیعی می شود. ناخن مصنوعی را با پاک کننده های لاک ناخن که حاوی چربی نیز باشند، به آرامی و با دقت بر می دارند زیرا اگر در این کار دقت کافی صورت نگیرد، لایه هایی از صفحه ناخن را نیز همراه ناخن مصنوعی جدا می کند. استفاده از ناخن مصنوعی در واقع جزئی از تزئین تان است که کار تزئین را سریع تر می کند. افراد مجرب معمولا این نوک های مصنوعی را با محصولات مصنوعی ناخن می پوشانند تا ناخن های مصنوعی بادوام تری بسازند، بیشتر این افراد کار آرایش ناخن را وقت گیر میدانند که با استفاده از نوک ناخن مصنوعی سریع تر انجام می شود.

کاشت ناخن

این روش برای داشتن ناخنی قوی تر، بلندتر و جذاب تر به کار می رود که به هر اندازه دلخواه قابل تنظیم است. این کار معمولا در سالن های زیبایی انجام می شود ولی کیت هایی برای استفاده در منزل ساخته شده است. نتیجه این کار کاملا رضایتبخش و زیباست، به خصوص اگر ناخن طبیعی از قبل بدشکلی داشته باشید.

روش عملی کاشت ناخن

1- ناخن را تمیز می کنیم.

۲. سطح ناخن با سوهان ناخن ساییده می شود تا کاملا تمیز شود و هرگونه باقیمانده آرایشی قبلی (مثل لاک ناخن) از روی آن پاک شود. این کار باعث می شود که سطح ناخن زبر شود و قدرت چسبندگی بیشتری برای ناخن مصنوعی یا هر آرایش دیگری پیدا کند.

٣. بعضی از متخصصان پوست استفاده از محلول های ضدعفونی کننده را توصیه می کنند تا  از بروز عفونت های میکردیی و قارچی جلوگیری شود.

۴- صفحة انعطاف پذیری زیر صفحه اصلی ناخن چسبانده می شود تا روی آن آرایش اصلی ناخن صورت گیرد.

5- ناخن کاشته شده با مالیدن لایه هایی از پلی اکریلیک با برس مخصوص روی سطح ناخن طبیعی ساخته می شود. بعد این لایه های پلیمر را می توان به اندازه و شکل مورد نظر شکل داد.

ماده اکریلیک مورد استفاده روی صفحه ناخن شفاف است ولی در حاشیه آزاد ناخن کدر به نظر می رسد که این خود تقلیدی از ناخن اصلی و واقعی است. نزین ناخن با پاک کننده های لاک ناخن پاک می شود. ژلهای شفاف شده به حلالها مقاوم هستند و در صورت استفاده از این مواد، تزیین ناخن را باید با سوهان ناخلی با زبری متوسط پاک کرد (از سوهانهای چرخان استفاده نکنید).

عوارض جانبی ناخن های مصنوعی

استفاده طولانی از ناخن مصنوعی باعث صدمه به ناخن طبیعی می شود. ناخن مصنوعی روی ناخن طبیعی را می پوشاند و اجازه نمی دهد که مواد جمع شده در زیر آن پا ک با تبخیر شود. این مورد باعث نرم شدن ناخن طبیعی و ایجاد بدشکلی (اونیکودیستروفي) در ناخن می شود.

در مورد ناخن کاشته شده چون ناخن مصنوعی محکم تر به ناخن طبیعی می چسبد وضعیتی به نام او نیکولیز (تخريب ناخن) اتفاق می افتد که در آن ناخن طبیعی از بستر زیرین خود جدا می شود. ظاهر سفید صفحه ناخن در این بیماری به دلیل همین جدا شدن ناخن از بستر زیرین آن است.

ممکن است واکنش های آلرژیک نسبت به یکی از اجزای ناخن مصنوعی اتفاق افتد. این واکنش ها معمولا ۲ تا ۴ ماه بعد از تزیین ناخن رخ می دهند. گاهی این واکنش ها دیرتر حتی تا یک سال بعد دیده می شود. معمولا اولین علامت واکنش آلرژیک خارش بستر ناخن است ناخن مصنوعی همچنین ممکن است ایجاد عفونت باکتریال در بافت اطراف ناخن کد پارونیكيا). به ندرت استفاده از ناخن مصنوعی موجب از بین رفتن کامل ناخن می شود.

در هر حال، در صورت امکان بهتر است از ناخن های مصنوعی استفاده نکنید. در صورتی که بیماری بخواهد برای پوشاندن بدشکلی ناخن از ناخن مصنوعی استفاده کند، بهتر است قبلا به متخصص پوست مراجعه کند چون ممکن است بتوان مشکل را از جنبه پزشکی برطرف کرد. در صورت استفاده از هر نوع ناخن مصنوعی باید هر چه زودتر آن را از روی ناخن برداشت. اگر عوارض جانبی ناخن مصنوعی بروز کرد، باید ناخن را با محلول های پاک کننده با سوهان ناخن با زبری متوسط (در صورتی که از ژل های بی رنگ استفاده کرده ایم برداشت.

از من بپرس

Recent Posts

ورم پلک و درمان آن

ورم پلک غالبا با سایر ناراحتیهای چشمی همراه است (البته نه همیشه). بنابراین، هنگامی که…

5 سال ago

بیماریهای قارچی و درمان آن

اگر بر حسب اتفاق، مبتلا به نوعی بیماری قارچ شوید (که البته تعداد مبتلایان به…

5 سال ago

هر آنچه باید درباره مراقبت از پوست بدانید

۵۰ سال پیش متخصص پوست نمی توانستند تغییرات عمده ای در پوست بوجود بیاورند. آنها…

5 سال ago

خشکی پوست و روش های جلوگیری از آن

صرف داشتن پوست خشک ، در برخی شرایط امتیازی است که مشکلات رایجی نظیر اکنه…

5 سال ago

پزوریازیس چیست و چه تاثیری در زیبایی دارد؟

روزی از یکی از متخصصان پوست پرسیدم: چرا شما هرگز در مورد پزوریازیس حرفی نزده…

5 سال ago

اثرات مخرب خورشید بر پوست و راهکارهایی برای کاهش آن

خطرات آفتاب در روزهای آفتابی و زیبا، قرار گرفتن در نور خورشید معنایی همراه با…

5 سال ago