#


سلولیت چیست و چرا بوجود می آید؟

29 آوریل 2019 بدون نظر 1563 بازدید

سلولیت چیست و چرا بوجود می آید؟

سلولیت چیست؟

واژه سلولیت در صحبت روزمره زیاد به کار می رود ولی هیچ مبنای علمی ندارد و واژه پزشکی پذیرفته شده ای نیست.

توجه: واژه سلولیت آن طور که در معنای رایج به کار می رود، فقط به دلیل شباهت به واژه پزشکی سلوليت که به معنی عفونت باکتریال پوست است، در ظاهر اصطلاح پزشکی به نظر می رسد ولی بین این دو مفهوم هیچ ارتباطی نیست.

پس واژه سلولیت چه معنی میدهد؟ منظور از سلولیت توزیع بدشکل چربی زیرپوستی در مناطقی از پوست – به خصوص ران ها و باسن است. در این مناطق چربی زیر پوستی طوری پخش می شود که ایجاد پستی و بلندی می کند و این بر خلاف توزیع یکنواخت و صاف چربی در پوست زنی جوان و بدون اضافه وزن است. سلولیت در زنان شایع تر از مردان است که نشان می دهد این عارضه با عوامل هورمونی در ارتباط است.

سلولیت

چرا سلولیت به وجود می آید؟

  • زیر لایه درم لایه زیر پوست قرار دارد که از چربی تشکیل شده است.
  • این لایه چربی از سلول های چربی تشکیل شده است که با چسبیدن به یکدیگر بافت چربی را تشکیل میدهند. این توده های چربی با دیواره های سنتی احاطه و از هم جدا شده اند.
  • اگر غذای روزانه پر از چربی و قند (که آن هم به چربی تبدیل میشود) باشد، سلول های چربی پر از چربی و متورم می شوند. از سوی دیگر دیواره های بین توده های سلولی نمیتوانند از یک حدی بیشتر کشیده شوند. بدین ترتیب، بافت چربی از میان دیواره ها بیرون میزند و همین باعث میشود که دیواره ها بافت چربی را باز هم بیشتر تحت فشار قرار دهند.

پیشگیری از سلولیت

توجه به رژیم غذایی و پرهیز از اضافه وزن

از آنجا که رژیم غذایی مناسب از افزایش چربی زیر پوستی جلوگیری می کند، چنین پیشنهادی منطقی به نظر می رسد. با این حال، باید توجه داشت که سلولیت یک عامل وراثتی قوی دارد. زنان لاغری وجود دارند که مواظب تغذیه خود هم هستند ولی سلولیت دارند.

  • خانمی که چربی اضافی در مناطق باسن و ران دارد و رژیم غذایی خود را براساس کاهش چربی زیر پوست تنظیم می کند، این چربی را الزاما از مناطق ذکر شده از دست نمی دهد و ممکن است چربی مناطق دیگر از بین برود ولی چربی این مناطق باقی بماند.
  • از دست دادن چربی از مناطقی که مدت طولانی حالت برآمدگی داشته اند، باعث ایجاد پوست اضافی می شود – همان پوستی که قبلا مناطق برآمده را پوشانده بود.

به همین دلیل، منطقی این است که کم کردن وزن در مدت زمانی طولانی صورت بگیرد. کاهش وزن به مقدار ۲۰ کیلوگرم در مدت ۱۰ روز به هیچ وجه رضایت بخش نیست، نه تنها به دلایل ذکر شده در بالا بلکه به دلایل متعدد پزشکی.

تمرینات بدنی

حرکات بدنی با ساز و کارهای زیر ظاهر این نقاط بدن را بهتر میکند:

  • با تبدیل چربی به انرژی و کاهش در بافت چربی اضافی؛
  • با افزایش حجم عضلات، به جای تجمع چربی در توده های بزرگ توده عضلانی به شکلی یکنواخت و صاف رشد می کند که از نظر زیبایی قابل قبول است.

از چه راه هایی نباید سلولیت را درمان کرد؟

  • از نظر علمی هیچ ماده غذایی برای «سوزاندن» و از بین بردن چربی اضافی شناخته نشده است.
  • دستگاه های ورزشی که بافت مردم وارد غیر فعال بافت چربی ران ها و باسن می شوند، از نظر علمی مؤثر شناخته نشده اند.

فرآورده های زیبایی برای سلولیت

این فرآورده ها برای عبور از لابه کراتین، اپیدرم و درم طراحی شده اند و بافت چربی اضافی را حل می کنند. ماده مؤثر این فرآورده ها بیشتر متیل زانتین ها با عصاره های گیاهی مختلف هستند.

متیل زانتین ها

این گروه از مواد تأثیر شناخته شده ای روی سلولیت های چربی دارند. این مواد چربی داخل سلول ها را تخریب و حل می کنند و شامل مواد زیر هستند:

  • تئوفیلین: که از برگ های چای به دست می آید یا به طور مصنوعی تولید می شود.
  • کافئین، که در قهوه، چای، کولا و گیاهی به نام گارانا یافت می شود.
  • أمینوفیلین: که داروی آسم شناخته شده است.

توجه: هیچ مدرک علمی و معتبری وجود ندارد که نشان دهد فرآورده های حاوی این مواد به بافت زیر پوستی نفوذ، چربی را حل و قوام بافت ها را بهتر می کنند. هر از گاهی مقالات ضد و نقیضی در مورد تأثیر این مواد منتشر می شود.

عصاره های گیاهی

تأثیر عصاره های گیاهی و فرآورده های حاوی این عصاره ها به هیچ وجه اثبات نشده است. بعضی از این عصاره ها حاوی موادی هستند که از نظر ساختمان شیمیایی شبیه متیل زانتین ها هستند. هر از گاهی فراورده جدیدی وارد عرصه بهداشتی – آرایشی می شود و بعد با فراورده دیگری جایگزین می گردد.

روش های جراحی برای برطرف کردن چربی اضافی: لیپوساکشن

در مواردی که تجمع چربی بسیار زیاد است و از نظر روانی تأثیر نامطلوبی روی فرد دارد می توان فرد را برای عمل لیپوساکشن معرفی کرد. در این عمل، برشی بسیار کوچک (در حد چند میلیمتر) در پوست ایجاد می شود. لوله ای کوچک در لایه چربی زیر پوست قرار می گیرد و سلول های چربی از طریق لوله کشیده می شوند. بعد از لیپوساکشن، سلولهای چربی جدید در این مناطق ایجاد یا تکثیر نمی شوند. اگر بعد از لیپوساکشن) مجددا توده ای به وجود آید، به دلیل سلول های باقیمانده از عمل جراحی است که چربی زیادی را در خود جای داده اند.

عمل لیپوساکشن برای هر کسی مناسب نیست. باید با جراح مجربی در این زمینه مشاوره کرد تا مناسب بودن فرد برای عمل و منافع و مضار آن برای بیمار تشریح شود. پیش بینی نتایج عمل لیپوساکشن آسان نیست و تا حد زیادی به مهارت جراح بستگی دارد.

پیشرفت های لیپوساکشن

روش های لیپوساکشن جدید پیشرفت های زیادی کرده است. در این میان می توان از فرستادن امواج صوتی در بافت چربی از طریق یک لوله قبل از انجام مکش نام برد. این کار به تحلیل رفتن و از هم جدا شدن بافت چربی کمک و روند مکش را آسان تر و مؤثرتر می کند. لازم به ذکر است که بعضی از پزشکان به بیماران خود هشدار می دهند که تأثیرات بیولوژیک امواج صوتی فعال کننده بر بافت و ابعاد آن کاملا شناخته شده نیست. این روش نسبتا جدید است و چند سال طول می کشد تا تأثیرات دراز مدت آن در صورت وجود مشخص شود.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *