Categories: لیلا حاتمی

لیلا حاتمی

زندگی شخصی لیلا حاتمی

لیلا حاتمی بازیگر سینما و تلویزیون ایران در نهم مهر 1351 دیده به جهان گشود. او پس از اخذ دیپلم ریاضی فیزیک خود برای ادامه تحصیل به لوزان سوئیس رفت و در دانشگاه پلی تکنیک در رشته ی مهندسی برق مشغول به تحصیل شد پس از دو سال و نیم تحصیل در رشته ی مهندسی برق را نیمه تمام رها کرد و به دانشگاه لوزان سوئیس رفت و این بار در رشته ی ادبیات فرانسه مشغول به تحصیل شد. اما پس از چندی به علت بیماری پدرش، تحصیل در رشته ی ادبیات فرانسه را نیز نیمه تمام رها کرد و به ایران بازگشت.

لیلا حاتمی در خانواده ی هنرمندی بزرگ شد، پدرش علی حاتمی از کارگردانان سرشناس ایرانی و مادرش زری خوشکام نیز هنرپیشه ی سینما بوده است. بسیاری حضور او در سینما و تلویزیون را مدیون پدرش می دانند و در ابتدا فکر می کردند که پس از چندی سینما را رها خواهد کرد و در این زمینه موفق نخواهد بود اما لیلا ماند و توانست به خوبی در این عرصه بدرخشد.

ورود به عرصه ی هنر

لیلا اولین بار بازیگری در سنین کودکی تجربه کرد، جایی که برای بازی در فیلم کمال الملک به کارگردانی پدرش علی حاتمی و در نقش کودکی کمال الملک جلوی دوربین رفت. لیلا حاتمی در تجربه ی دوم بازیگری خود نیز در سال 1370 در فیلمی به دلشدگان و به کارگردانی پدرش ایفای نقش کرد و شاید به دلیل این که در تجربه ی اول و دوم بازیگری خود جلوی دوربین پدرش روی صحنه رفت بسیاری حضور او در سینما را مرهون زحمات پدرش می دانند. اما در تجربه ی بعدی بازیگری او که این بار  برای فیلم لیلا جلوی دوربین داریوش مهرجویی رفت و توانست لیاقت و خلاقیت خود در زمینه ی بازیگری را نشان دهد و برای بازی در این نقش دیپلم افتخار را از جشنواره ی فیلم فجر کسب کند. پس از فیلم لیلا، در فیلم های دیگری همچون شیدا به کارگردانی کمال تبریزی و میکس به کارگردانی داریوش مهرجویی جلوی دوربین رفت و در فیلم بعدی خود یعنی آب و آتش توانست باری دیگر بدرخشد به طوری که می توان این فیلم را جزو کارهای موفق لیلا حاتمی به حساب آورد. وی پس از آن نیز از سال 1379 تا سال 1397، در فیلم های بسیاری ایفای نقش کرد که از جمله ی آن می توان به مواردی همچون مربای شیرین، ایستگاه متروک، ارتفاع پست، سیمای زنی در دوردست، سالاد فصل، حکم، شاعر زباله ها، هر شب تنهایی، شیرین، بی پولی، چهل سالگی، پرسه در مه، چیزهایی هست که نمی دانی، آسمان محبوب، سعادت آباد و .. اشاره کرد.

لیلا حاتمی

حاتمی بیشتر از تلویزیون در عرصه ی سینما فعالیت داشته است به طوری که تنها در 5 مجموعه ی تلویزیونی از جمله پریدخت، کیف انگلیسی، زیر گنبد کبود، هزار دستان و طلاق ایفای نقش کرده است ، این در حالی است که او در بیش از 30 فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخته است.

در کنار بازی در تلویزیون و سینما، وی در عرصه ی نمایش خانگی نیز حضور داشته است که تنها فیلمی که وی در این عرصه در آن ایفای نقش کرده است ، فیلم نهنگ ابی نام دارد که لیلا حاتمی در آن نقش آناهیتا کاشف را بازی می کرد.

ازدواج لیلا حاتمی

لیلا دو سال پس از بازگشتش از سوئیس با بازیگر و در سن 27 سالگی با کارگردان معروف ایرانی یعنی علی مصفا ازدواج کرد. شاید بتوان احساسات عمیقی که در حین ساخت فیلم لیلا بین این دو شکل گرفته است را پایه ی زندگی مشترک شان دانست. این زوج خوشبخت و هنرمند پس از ازدواج تا کنون در تهران زندگی می کنند.

حاصل زندگی این دو، دو فرزند دختر و پسر به نام های عسل و مانی است.

خصوصیات شخصی لیلا حاتمی

شاید مهم ترین ویژگی که بتوان در مورد لیلا حاتمی عنوان کرد راحتی و صمیمتی است که در رفتار او موج می زند و با لبخندی که همیشه در صورت وجود دارد حتی تحت تاثیر جدی ترین فضاها هم قرار نمی گیرد.

به خاطر سبکی که لیلا در لباس پوشیدن خود دارد بسیاری شخصیت او را، شخصیتی رها و صادق، مثبت و ثابت قدم می دانند. برای مثال لباس های لیلا حاتمی غالبا لباس هایی راسته و رهاست که این نشان از صمیمت، و صادقانه بودن رفتار او دارد. وی همچنین در لباس پوشیدن خود همیشه از رنگ های روشن استفاده می کند که استفاده از رنگ های روشن در لباس پوشیدن ویژگی افرادی است که موج مثبت به سمت افراد و اطرافیان خود می فرستند و به سمت پیشرفت حرکت می کنند..

علاوه بر موارد گفته شده، می توان ثابت قدم بودن شخصیت وی را در تیپ لباس پوشیدن او به خوبی مشاهده کرد، او برای لباس پوشیدن خود طبق مد پیش نمی رود و در انتخاب لباس های خود از همان سبک و سیاق خودش استفاده می کنند.

لیلا حاتمی

ترجمه

در کنار بازیگری یکی دیگر از فعالیت های لیلا حاتمی ترجمه است، او در این زمینه نیز استعداد بسیار خوبی دارد به طوری که می تواند به پنج زبان انگلیسی، فرانسه ، آلمانی ایتالیایی و فارسی صحبت کند. از جمله مواردی که لیلا حاتمی به ترجمه ی آن پرداخته است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیلم نامه ی شب افتتاح
  • شش گفت و گو با پیکاسو، گفت و گو با پیکاسو در مورد تابلوی زنان الجزیره
  • فیلم نامه ی گرترود

داوری

یکی دیگر از فعالیت های لیلا حاتمی در کنار بازی در سینما، تلویزیون، نمایش خانگی و ترجمه، داوری در جشنواره های مختلف فیلم است. حضور در چندین جشنواره به عنوان داور نشان از تبحر و مهارت وی در شناخت فیلم ها و سبک و سیاق ان هاست. از جمله داوری هایی که حاتمی در جشنواره های مختلف داشته است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جشنواره ی فیلم کوتاه دبی
  • جشنواره ی فیلم رم
  • جشنواره ی فیلم پرتقال طلایی ترکیه
  • شصت و هفتمین دوره ی جشنواره ی فیلم کن
  • جشنواره ی فیلم مراکش
  • جشنواره ی فیلم دوویل
  • جشنواره ی فیلم کارلووی واری
  • جشنواره ی فیلم کاستندروف

جوایز و افتخارات کسب شده

لیلا حاتمی به دلیل استعداد خوبی که در زمینه ی بازیگری دارد توانسته در جشنواره های داخلی و خارجی به خوبی بدرخشد و جوایز و نامزدی های جشنواره ی متعدد را از آن خود کند که جمله ی آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاندید جایزه ی بهترین نقش اول زن از انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران برای بازی در فیلم پله ی اخر
  • برنده ی جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم های ایرانی سان فرانسیسکو برای بازی در فیلم اشنایی با لیلا
  • کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در سی امین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر برای بازی در فیلم نارنجی پوش
  • نامزد تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن از چهاردهمین جشن خانه ی سینما به خاطر بازی در فیلم مه
  • کسب تندیس حافظ بهترین بازیگر زن از جشن دنیای تصویر به خاطر بازی در فیلم لیلا
  • کسب عنوان بهترین بازیگر زن از جشنواره ی بین المللی فیلم مونترال به خاطر بازی در فیلم ایستگاه متروک
  • برنده ی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن از بیست و سومین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم سالاد فصل
  • برنده ی بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره ی فیلم حرراه و جشنواره ی بین المللی فیلم زیمباوه به خاطر بازی در فیلم هر شب تنهایی
  • نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بیست و نهمین جشنواره ی فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم جدایی نادر از سیمین
  • نامزد کسب عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در انجمن منتقدان به خاطر بازی در فیلم بمب یک عاشقانه
  • برنده ی عنوان بهترین بازیگر زن از جشنواره ی فیلم های ایرانی استرالیا به خاطر بازی در فیلم رگ خواب

و چندین جایزه و  افتخار دیگر که همگی نشان دهنده ی لیاقت و شایستگی لیلا حاتمی در زمینه ی بازیگری بوده است.

از من بپرس

Share
Published by
از من بپرس

Recent Posts

سانسور شدن دیالوگ ها در سریال گاندو

سریال گاندو که به تازگی از شبکه سه سیما پخش شده است توانسته است طرفداران…

5 سال ago

نقد و بررسی پول های مشکوک در سینما

در برنامه هفت با اجرای محمد حسین لطیفی موضوع ورود پول های مشکوک در سینما…

5 سال ago

سریال های اپیزودی و پلیسی فراموش شده اند؟

فقدان سریال های اپیزودی امروزه در سینمای ایران بسیار حس می شود و به دنبال…

5 سال ago

بررسی فیلم سینمایی نبات

فیلم سینمایی نبات از جمله ساخته های بلند پگاه ارضی است که در سال های…

5 سال ago

مصاحبه ای با نیما رئیسی درباره حال این روزهای تلویزیون

نیما رئیسی بازیگر توانمند کشورمان است که صدای بسیار خوب او گواه گویندگی وی است…

5 سال ago

آخر هفته با فیلم های سینمایی شبکه های سیما با ما همراه باشید

آخر هفته با فیلم های سینمایی شبکه های سیما همراه باشید در ادامه این مطلب…

5 سال ago