بیوگرافی فرهاد اصلانی
بیوگرافی فرهاد اصلانی
فرهاد اصلانی یکی از برترین بازیگران ایرانی است که در تاریخ 18 خرداد سال 1345 در بیجار متولد شده است. این هنرمند ایرانی تحصیلات خود را در زمینه کارگردانی و بازیگری تئاتر در فرهنگسرای نیاوران به اتمام رسانده و توانسته به افتخارات بسیاری دست پیدا کند که او را به عنوان یکی از رکوردداران سینمای ایران معرفی می کند. فرهاد اصلانی کار در تئاتر را از سال 57 آغاز کرده و همزمان به تحصیل نیز مشغول بود.
این بازیگر فعال و توانا در نمایش های رادیویی نیز از سال1371 به فعالیت پرداخته و کار در تلویزیون را از سال 72 آغاز کرد. مجموعه تلویزیونی همسایه ها نخستین کار تلویزیونی اصلانی در سال72 بود و پس از آن در سال 73 با بازی در فیلم روسری آبی ساخته رخشان بنی اعتماد جلوی دوربین رفت. فرهاد اصلانی از سال 1386 به عنوان بازیگری گزیده کار شناخته شده و فیلم نامه های خوبی را برای بازی انتخاب کرد که این امر موجب شده بیش از هرزمان دیگری مرکز توجه عموم باشد. اصلانی در سال1390 سه کار درخشان را در کارنامه هنری خود ثبت کند که عبارتند از: خرس و زندگی خصوصی و من مادر هستم. در همین سال فرهاد اصلانی برای بازی در فیلم های خرس و زندگی خصوصی توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را دریافت کند.
مهم ترین ملاک بازیگری
اصلانی فیلمنامه را به عنوان مهم ترین ملاک بازیگری معرفی کرده و معتقد است سینما خانواده کوچی بوده و تنها گاهی اوقات نیازمند حضور بازیگر است. او این امر را دلیل انتخاب برخی از کارها عنوان کرده و می گوید زمانی که سینما نیاز به کمک فرد داشته باشد باید رفته و به او کمک کرد. این مساله در انتخاب های من نقش بسیار مهمی داشته و از اهمیت بسیار زیادی نیز برخوردار است.
ازدواج
اصلانی متاهل بوده و به عنوان یک بازیگر به خانواده نیز اهمیت می دهد. همسر او مژده دانش پژوه بوده و حاصل ازدواج آن ها دختری به نام هانا است.
از مختار نامه تا کسب جوایز بین المللی
یکی از بازی های ماندگار و تاریخی فرهاد اصلانی نقش آفرینی در سریال مختارنامه است که در سال 89 ساخته شد. در این سریال تاریخی اصلانی در نقش عبیدالله بن زیاد نقش آفرینی کرد و توانست اثری ماندگار را در کارنامه هنری خود ثبت کند. فیلم سینمایی دختر که در سال95 توسط رضا میرکریمی ساخته شد از دیگر کارهایی است که اصلانی در آن بازی کرده و موفق به دریافت تخستین جایزه بین المللی خود شده است. در سی و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مسکو اصلانی برای بازی در فیلم دختر توانست اولین جایزه بین المللی خود را دریافت کند.
فیلم سینمایی دختر تا به حال اصلانی را هفت بار نامزد دریافت جایزه معرفی کرده است. جشنواره فجر، جشن خانه سینما، آسیا پاسیفیک، جشنواره باتومی، جشن منتقدان، جشنواره مسکو و جشنواره گواه مهم ترین جشنواره هایی بودند که اصلانی در سه تای آن ها موفق به دریافت جایزه بین المللی شده است.
زندگی شخصی قانونمند
اصلانی حال که سن پنجاه سالگی را رد کرده معتقد است باید زندگی خصوصی خود را در چهارچوب مشخصی که به آن اعتقاد دارد ادامه دهد. او پدرش را به عنوان معلم خود معرفی کرده و می گوید اعتقادات من از پدرم به من رسیده و من باید باتوجه به اعتقادات خود زندگی کرده و قوانینی تعیین کنم که موجب می شود هیچ مشکلی در زندگی شخصی ام به وجود نیاید.
بازی در تئاتر
اصلانی بازی در تئاتر را به عنوان یک کار دلی درنظر گرفته و معتقد است در شرایط کنونی دیگر نمی تواند در تئاتر بازی کند. براساس نظریاتی که فرهاد اصلانی مطرح کرده او نسبت به تئاتر سختگیری های خاصی داشته و نمایشنامه ای که به او پیشنهاد می شود باید به قدری خوب باشد که او را جذب کرده و برای بازی به تئاتر بکشاند. علاوه براین تغییر شکل ممیزی از دیگر دلایل بازی کم اصلانی در تئاتر محسوب می شود. او می گوید: ممیزی دیگر همچون سابق نبوده و زمانی که تمام تمرین ها انجام شده و گروه به نحوه کار یکدیگر وابسته شده اند تازه ممیزی وارد عمل می شود.
بی علاقگی نسبت به تلویزیون
فرهاد اصلانی برای بازی در تلویزیون دیگر علاقه ای نداشته و می گوید: تلویزیون ما این امکان را داشت که عملکرد بهتری داشته و آشتی و ارتباط خوبی را بین مردم برقرار کند. اما باید با ابراز تاسف گفت تلویزیون روند اشتباهی را در پیش گرفته و موجب شده کارها بیش از هر زمان دیگری ارزش و اعتبار و خاصیت خود را از دست دهند. این عوامل موجب شده علاقه ای برای کار در تلویزیون نداشته باشم و به دنبال فیلم نامه های قوی باشم.
فرهاد اصلانی در صحبت های خود از ترس اکران نشدن فیلم هایش نیز صحبت کرده و گفته: طی سال های اخیر هیچ لذتی از بازی در کارهایم نبرده ام و همواره این ترس با من بوده که آیا فیلمی که در آن نقش داشته ام اکران خواهد شد یا خیر. در حال حاضر نیز علیرغم حرفه ای بودن اشتیاقی به بازی نداشته و سعی می کنم گزیده تر کارهایم را انتخاب کنم.
یکی از فیلم های سینمایی که به تازگی فرهاد اصلانی در آن به ایفای نقش پرداخته جن زیبا است که در این فیلم اصلانی با نورگل ایشیلچای همبازی بوده و فیلمی جذاب و به یاد ماندنی را ایجاد کرده است.
افتخاراتی که فرهاد اصلانی در طول دوران فعالیت هنری خود کسب کرده است.
- کاندید بهترین بازیگر نقش مکمل مرد / سفر به چزابه، جشنواره فیلم دفاع مقدس (۱۳۷۵)
- کاندید سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد/ آسمان پر ستاره، جشنواره فیلم فجر (۱۳۷۸)
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد / فیلم خرس و زندگی خصوصی جشنواره فیلم فجر (۱۳۹۰)
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد / قصهها، جشنواره فیلم فجر (۱۳۹۲)
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد/ دوران عاشقی، جشنواره فیلم فجر (۱۳۹۳)
- کاندید جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد / کوچه بی نام، جشن بزرگ سینمای ایران (۱۳۹۵)
- برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد / کوچه بی نام جشن حافظ (۱۳۹۵)
- برنده جایزه ویژه ستاد جشنواره چهل چراغ برای بازی در سریال های تلویزیونی (۱۳۹۵)
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد / دختر، جشنواره فیلم فجر (۱۳۹۵)
- برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد / دختر، جشنواره بینالمللی فیلم مسکو (۲۰۱۶)
- برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد /دختر، جشنواره بین المللی فیلم باتومی (۲۰۱۶)
آثار سینمایی که اصلانی در آن ها نقش آفرینی کرده است
- کلمبوس- 1397
- جن زیبا- 1396
- زیر سقف دودی – ۱۳۹۵
- ماجان – ۱۳۹۵
- یک روز بخصوص – ۱۳۹۴
- دختر – ۱۳۹۴
- دوران عاشقی – ۱۳۹۳
- عصر یخبندان – ۱۳۹۳
- کوچه بی نام – ۱۳۹۳
- کلاشینکف – ۱۳۹۲
- مستانه – ۱۳۹۲
- ساکن طبقه وسط – ۱۳۹۲
- خواب زده ها – ۱۳۹۲
- من مادر هستم – ۱۳۹۱
- به خاطر پونه – ۱۳۹۱
- قصه ها – ۱۳۹۰
- پل چوبی – ۱۳۹۰
- خرس – ۱۳۹۰
- زندگی خصوصی – ۱۳۹۰
- سیزده ۵۹ – ۱۳۸۹
- یه حبه قند – ۱۳۸۹
- حیران – ۱۳۸۷
- پایان راه – ۱۳۸۵
- پاداش سکوت – ۱۳۸۵
- ایستگاه بهشت – ۱۳۸۵
- غروب شد بیا – ۱۳۸۳
- من بن لادن نیستم – ۱۳۸۳
- عشق – ۱۳۷۹
- آسمان پرستاره – ۱۳۷۸
- باشگاه سری – ۱۳۷۸
- سفر به چزابه – ۱۳۷۴
- روسری آبی – ۱۳۷۳
مجموعه های تلویزیونی فرهاد اصلانی
- مختارنامه – ۱۳۸۹
- آشپزباشی – ۱۳۸۸
- گاوصندوق – ۱۳۸۸
- راه بی پایان – ۱۳۸۶
- وفا – ۱۳۸۵
- خانه ای در تاریکی – ۱۳۸۲
- توپ گرد – ۱۳۸۱
- پلیس جوان – ۱۳۸۰
- رستوران خانوادگی – ۱۳۸۰
- چراغ جادو – ۱۳۷۹–۱۳۸۰
- داستان یک شهر – ۱۳۷۹
- کیف انگلیسی – ۱۳۷۸
- زیر بازارچه – ۱۳۷۷
- پزشکان – ۱۳۷۷
- خاطرات یک خبرنگار – ۱۳۷۵
- خاطره ها – ۱۳۷۵
- سفر به چزابه – ۱۳۷۴
- چشم سوم – ۱۳۷۴
- خانه در آتش – ۱۳۷۳
- بهاران در بهار – ۱۳۷۳
- همسایه ها – ۱۳۷۲
- امام علی – ۱۳۷۰
نمایش خانگی
- وقت رو به انتهاست (مستند) – ۱۳۹۳
- شاهگوش – ۱۳۹۲
- ساخت ایران – ۱۳۹۱
دیدگاهتان را بنویسید