تغذیه نوزاد

چگونه می فهمید که کودک شما به اندازهٔ کافی شیر می خورد؟

چگونه می توانید بفهمید که کودک شما به اندازهٔ کافی شیر می خورد؟

نوزادی که روزی ده مرتبه از سینهٔ مادر شیر می خورد و روزی شش عدد پوشک یا بیشتر از آن را تر می کند، احتمالاً به مقدار زیاد شیر می خورد. کنترل وزن کودک شما توسط پزشک نیز می تواند راهنمای حوبی باشد. وزن و قد کودک شما در معاینات (دو هفته یک بار دو ماه یا بار و یا چهار ماه یک بار)، کنترل می شود. از آن جا که دقت ترازو بسیار مهم است و ترازو های خانگی چندان دقیق نیستند، وزن کردن کودک در منزل توصیه نمی شود.

برای کنترل وضعیت کودک، بهتر است به حالات رفتاری او توجه کنید. اگر بیشتر اوقات سرحال، هوشیار و خوشحال است، احتمالاً از سلامتی و تغذیهٔ خوبی بهره مند است. تنها شما نیستید که در مورد تعداد دفعات شیر خوردن کودک تان نگران هستید.

اگر شما با چند تن دیگر که آنها نیز به تازگی مادر شده اند صحبت کنید؛ مطمئن باشید که آنها هم درباره مشکلات مربوط به شیردادن، صحبت خواهند کرد. مثلاً دربارهٔ: تعداد دفعات شیر دادن، این که کودک شان هنگام شیر خوردن خوابش می برد، نا آرامی می کند و یا این که از خوردن شیر امتناع می کند.

آیا این نگرانی ها برای شما آشنا نیستند؟

خودتان را ناراحت نکنید، با پزشک کودک خود در مورد مشکلات تان صحبت کنید. با مادر دیگری که او هم کودکش را شیر می دهد صحبت کنید و یا با مؤسسه حمایت مادران شیرده تماس بگیرید. حمایت از مادران شیرده در طول چند هفتهٔ اول، بسیار با اهمیت است. بنابراین شما باید جویای این حمایت باشید. هنگامی که سارا یک ماه و نیمه بود، من به گروه مادران» که متشکل از پنج مادر بود، ملحق شدم. « گروه مادران» یکی از جاهای معدودی است که شما می توانید در آن جا دربارهٔ کودک تان حرف بزنید و حرف بزنید، بی آن که حوصلهٔ کسی را سر ببرید. گوش دادن به مشکلات مادران دیگر این مزیت را دارد که شما را مطمئن می کند که در این خصوص تنها بسیاری از مادران فکر می کنند که شیرشان رقیق و آبکی است و نگران هستند که مبادا شیرشان از نظر مواذ غذایی به اندازهٔ کافی غنی نباشد؛ این فکر درست نیست.

شیر مادر برای کودک یک غذای بسیار مطلوب است. شیر شما در مقایسه با شیر گاو، ممکن است رقیق به نظر بیاید، اما سرشار از مواد غذایی است که کودک شما به آن نیاز دارد. در شرایطی که تغذیه با شیر مادر مورد تایید و حمایت سایر افراد خانواده نباشد، برای مادر بسیار دشوار خواهد بود که به کودکش شیر بدهد. اعضای مسن خانواده ممکن است چنین نظر بدهند: «اگر فقط شیر خودت را به بچه بدهی او را گرسنگی خواهی داد، به او شیر خشک و غذای کمکی هم بده.» اگر چنین اتفاقی برایتان رخ داد از محیط خارج خانواده کمک بخواهید. سعی کنید مادر با تجربه دیگری بیابید که قادر است شما را راهنمایی کند و به شما آرامش دهد.

یا با موسسه حمایت مادران شیرده تماس بگیرید. در چند ماه اول تولد نوزاد تان، چندان نگران دادن غذای جامد به او نباشید. اغلب پزشکان توصیه می کنند که در چهار ماه اول نباید به کودک، غذای جامد داد. آنچه را که اکثر ما فراموش می کنیم این است که: شیر مادریک غذای کامل است، فقط شکل آن مایع است.

شیر مادر از نظر پروتئین و سایر مواد غذایی ترکیب بسیار کامل و متعادلی دارد که کاملا جوابگوی نیازهای غذایی کودک شما می باشد.

از من بپرس 2

Recent Posts

هفته دوم بارداری

هفته دوم بارداری هفته اول بارداری با تمام هیجاناتش گذشت و الان قصد داریم هفته…

5 سال ago

هفته سوم بارداری

هفته سوم بارداری در هفته سوم بارداری ممکن است که زن هنوز متوجه این قضیه…

5 سال ago

هفته اول بارداری

بارداری دوران بارداری عمدتا 9 ماه به طول می انجامد اما پزشکان برای بررسی دقیق…

5 سال ago

برنامه غذایی مادران شیرده

در پر تو فعالیت چشمگیر غدد پستانی و تغذیه کامل مادر، کودکی که از شیر…

5 سال ago

از انواع زایمان بیشتر بدانید

از جمله مراحل زایمان در بیمارستان از شما معاینه لگن به عمل می آید، تا…

5 سال ago

اقداماتی که باید در زمان زایمان انجام دهید

زایمان شما نه ماه بارداری را پشت سرگذاشتید و حالا لحظه ای که منتظرش بودید…

5 سال ago