آمپول خوردن لذت بخش نیست وخون خیلی ترسناک است. بنابراین دکترها و بیمارستان هم نمی توانند خوب باشند. شما می توانید به کودک خود کمک کنید تا در مورد درمان دارویی ارامش داشته باشد و آن را با صبوری و بدون قشقرق راه انداختن، بپذیرد. مهم است که او به ترس بیش از حد ادامه ندهد، چون درمانهای پزشکی را بسیار دشوار می کند و حتی تا بزرگسالی نیز با او همراه می شود.
توصیه های زیر به شما کمک می کند و پزشک نیزدر حل بسیاری از مشکلات می تواند قبل از اینکه به یک مشکل دایمی تبدیل شوند، کمک کند.
ما همیشه از ایده ها و عقاید کودکان در مورد درمان دارویی متعجب می شویم، اما توضیحات ساده معمولا این نگرانی ها را متعادل می کنند.
وقتی کودک راههای کنترل واکنش خود را می داند، تجربه کمتر ناخوشایند خواهد بود.
اگر کودک همچنان به شدت می ترسد، الان زمان آنست که برنامه ی خنثی سازی را اجرا کنید. قبل از شروع، به کودک سیستم رتبه بندی را بیاموزید که در شروع همین فصل ارایه دادیم.
۱- از تصاویر متناسب با ترس کودک (آمپول، سوزن، خون، بازو و پرستار) بیابید. در کتاب های کتابخانه یا جزوه های پزشکی و راهنماهای کمک های اولیه، مجموعأ عکس هایی که خودتان از دوستان گرفته اید یا عکس از آمپولی که به شما زده شده است. تصاویر را مطابق با کمترین تا بیشترین ترس مرتب کنید.
۲- از کودک بخواهید به تصاویر در حالی که کاملا آرام است، نگاه کند. از او بخواهید به تصاویری که کمترین ترس را دارند برای چند ثانیه نگاه کند و سپس ناراحتی خود را درجه بندی کند. اگر سطح اضطراب خیلی بالا نیست، از کودک بخواهید بطور مکرر به تصاویر نگاه کند تا سطح ترس پایین بیاید. سپس به عکس بعدی بروید و به همین ترتیب اینچنین پیش بروید تا اینکه کودک بتواند به هر یک از تصاویر با آرامش و راحتی نگاه کند. توجه کنید این کار طی چند جلسه باید انجام شود.
۳- به کودک تجهیزات حقیقی بدهید. وقتی در تصاویر مهارت کسب کرده به تدریج ابزارهای پزشکی (مثل مهر، سرنگ های استریل یا کیت های تست خون ) را در دسترس او بگذارید. ابتدا از فاصله دور به او نشان دهید و وقتی ترسش کاهش یافت، اجازه دهید به آرامی نزدیک تر برود. وقتی مایکل را دیدیم که از آمپول می ترسید و در تمام راه رفتن به مطب دکتر گریه می کرد، حتی وقتی که نمی دانست آمپولی در کار هست یا خیر، از ترس جیغ می کشید. در جلسات تمرینی ما، وقتی سرنگی که بسته ی آن باز نشده بود به اتاق آورده شد، او احساس راحتی نداشت. اما وقتی او توانست وجود کارتن روی میز را تحمل کند، ما آن را باز کردیم. درجه های ترس از طریق عملکرد های ما کنترل شد. به تدریج ما آنها را به او نزدیک تر کردیم. در حقیقت، او توانست آنها در دست بگیرد و به ما اجازه داد که وانمود کنیم می خواهیم به او آمپول بزنیم. این خنثی سازی به او امکان داد تا بدون ترس به دکتر برود.
۴- شرایط واقعی را مشاهده کنید. برای اکثر کودکان، معاینه . بررسی مواد و شناخت و درک روش ها باعث می شود ترس آنها کم شود. بنابراین آنها می توانند نسبت به آمپول و آزمایش ها مقاومت و تحمل داشته باشند. با وجود این، اگر این اتفاق نیفتاده به تدریج او را به شرایط واقعی نزدیک کنید. از کودک بخواهید به کودکان دیگر و والدینی که از آمپول خوردن نمی ترسند نگاه کند ( می توانید از دکتر بخواهید به شما کمک کند) یا از یک مرکز انتقال خون بازدید کنید.
اگر قبل از تصمیم با مقامات دفتری درباره ی هدف خود صحبت کنید آنها با شما همکاری خواهند کرد و به کودک اجازه می دهند تا روش را مشاهده کند. اگر کودک احساس ضعف و غش کرد، اجازه دهید بنشیند و تماشا کند. وقتی او راحت تر شد، می تواند به تدریج سرش را بالا بیاورد. با وجود این، پیشاپیش از روش های تمدد اعصاب برای این کودک استفاده نکنید، چون این تمرینات فشار خون را کاهش می دهند و احساس ضعف و سرگیجه را افزایش می دهند.
۵- کودک را در تجربیات حقیقی وارد کنید. وقتی او نسبت به دیدن آمپول زدن به دیگران و آزمایش خون احساس راحتی کرد، با دکتر صحبت کنید و برنامه ای بگذارید تا خود کودک به تدریج در معرض این شرایط قرار بگیرد. فهرستی از برنامه و روش هایی که کودک باید آنها را یاد بگیرد، فراهم کنید و در برابر شان مقاومت و تحمل داشته باشد. (خراش انگشت با سوزن برای تست خون، واکنش های ایمنی، معاینات بدنی و غیره). وقتی مطب دکتر شلوغ نیست، از آن دیدن کنید. عوامل حواس پرتی را با خود بردارید و خیلی زودتر از نوبت خود به مطب بروید تا کودک به محیط اطراف خود عادت کند. او را به پرستار و دکتر معرفی کنید و به او یاد آوری کنید از مهارت های برخورد خود استفاده کند. به خاطر همکاری و پیشرفت کودک به او پاداش بدهید. علاوه بر همه ی اینها انتظار کامل و بی نقصی بودن را نداشته باشید. هدف شما، پیشرفت تدریجی است.
ترس از پزشکان و بیمارستان ها، معمولا از تجربیات حقیقی ریشه می گیرند. اعتماد و اطمینان جدید کودک را با برنامه های از پیش طرح ریزی شده، به شرایط دیگر نیز تعمیم دهید. در صورت امکان به خصوص با پزشکان جدید و برنامه های قبل از اینکه نیاز به درمان های پزشکی پیش بیاید – بازدید هایی از این موارد جدید به عمل آورید. بنابراین وقتی زمان انجام آنها فرابرسد، کودک احساس آرامش و راحتی بیشتری می کند.
هفته دوم بارداری هفته اول بارداری با تمام هیجاناتش گذشت و الان قصد داریم هفته…
بارداری دوران بارداری عمدتا 9 ماه به طول می انجامد اما پزشکان برای بررسی دقیق…
در پر تو فعالیت چشمگیر غدد پستانی و تغذیه کامل مادر، کودکی که از شیر…
از جمله مراحل زایمان در بیمارستان از شما معاینه لگن به عمل می آید، تا…
زایمان شما نه ماه بارداری را پشت سرگذاشتید و حالا لحظه ای که منتظرش بودید…