#


چه کنیم تا اعتماد به نفس کودکمان بالا برود؟

چه کنیم تا اعتماد به نفس کودکمان بالا برود؟
8 آگوست 2017 بدون نظر 917 بازدید

چه کنیم تا اعتماد به نفس کودکمان بالا برود؟

No votes yet.
Please wait...

۱٫ از نوزادی حس امنیت به کودک بدهید

دلبستگی‌های ناایمن را که در دوران نوزادی و کودکی وجود دارد و تا نوجوانی ادامه می‌یابد، جز علل اعتماد به نفس پایین است. بررسی‌ها نشان می‌دهند، اولین و مهم‌ترین وظیفه والدین حفظ فرزندانشان از خطرهای بیرونی است که از این خطرها می‌توان با ایجاد امنیت پیشگیری کرد. گفتنی است والدین با بغل کردن کودکان خود صحبت با آنها و دلگرمی دادن می‌توانند بهترین نوع امنیت را برای آنها به وجود بیاورند. ایجاد امنیت در کودک باعث می‌شود تا او در بزرگسالی احساس خلا در وجود خود نداشته باشد و ارتقای اعتماد به نفس در او شکل بگیرد. والدین همچنین باید کمک کنند تا اضطراب کودکان کاهش یافته و به آنها یاد دهند نگرانی‌های خود را بیان کنند.

۲٫ به کودک مسئولیت‌هایی در حد توانایی‌هایش بدهید

برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان کمک کردن در منزل بسیار مفید است. کار کردن در خانه کمک می‌کند که کودک با شرکت در محیط اجتماعی، به تدریج روند بزرگ‌تر شدن و رشد را طی کند و با مسایل بزرگسالی هم آشنا شود. مسئولیت‌پذیری مهم‌ترین نکته‌ای است که کودک در جریان این کارها فرا خواهد گرفت.

۳٫ اجازه ریسک به کودکان دهید

فرزندتان را فقط به خاطر کسب نتیجه خوب ستایش نکنید، بلکه همواره او را به خاطر همت و تلاشش تمجید کنید. به او بیاموزید حتی اگر نتیجه نهایی آنچه انتظارش را داشته، نباشد، اینکه راه مورد علاقه خود را انتخاب و برای انجام آن تلاش کند، ارزشمند است و بخش زیادی از کار را پیموده است. این تفکر مخصوص افرادی است که اعتماد به نفس دارند و از به نتیجه نرسیدن نمی‌ترسند. فرزندتان را ترغیب کنید در فعالیت‌های گروهی در مدرسه مانند عضویت در تیم‌های ورزشی، گروه‌های موسیقی یا حتی گروه های علمی شرکت کند. با این کار او فرصت نشان دادن توانایی‌هایش را به دست می‌آورد. منطقی باشید و به او انرژی مثبت بدهید.

۴٫ اجازه دهید خودشان تصمیم بگیرند و انتخاب کنند

تحقیقات روانشناسان بیانگر آن است کودکانی که در سال‌های اولیه زندگی خود تشویق شده‌اند تا برای خود تصمیم بگیرند از دیگر کودکانی که این موقعیت را نداشته‌اند از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار بوده‌اند. بخش مهمی از شکل گیری اعتماد به نفس کودک به انتخاب های مستقل او بستگی دارد.
برای مثال وقتی برای خرید لباس کودک می‌روید، به هماهنگ کردن رنگ‌های لباس توجه می‌کنید اما ممکن است فرزندتان رنگ‌هایی را انتخاب کند که خیلی هم با هم جور نیستند و شما دوست ندارید لباسی با آن رنگ‌ها بپوشد. اینکه کودک شما چند رنگ ناهماهنگ را انتخاب کند، خیلی بهتر از این است که همیشه شما انتخاب کنید. به او حق انتخاب بدهید. مطمئن باشید پس از چند بار، انتخاب‌های درستی خواهد داشت چون به خودش اعتماد دارد.

No votes yet.
Please wait...
برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *