جنین بسیار کوچکی در داخل رحم شما در حال رشد کردن می باشد. در این مرحله، جنین به اندازه یک دانه ی کوچک کنجد می باشد و هیچ شباهتی به بچه ی یک انسان ندارد و شباهت زیادی به بچه ی قورباغه دارد. جنین متشکل از سه لایه ی اکتودرم، مزودرم و اندودرم می باشد که بعد ها اعضا و بافت های بدن جنین را تشکیل می دهند. قسمتی از سلول های این جنین، در حال به وجود آوردن اعضای بزرگ بدن مانند کلیه ها و کبد می باشند و مجرای عصبی او نیز در نخستین مراحل رشد خود قرار دارند. این لوله عصبی که بعد ها مغز،نخاع، اعصاب و ستون فقرات کودک شما را تشکیل خواهد داد، در لایه ی اول به نام اکتودرم شروع به رشد می کند.
همین طور این لایه در نهایت پوست، مو، ناخن ها، غده های سینه، غده های مربوط به تعریق، و نیز مینای دندان های کودک را به وجود خواهد آورد. قلب و دستگاه گردش خون جنین در لایه ی دوم یا مزودرم، تشکیل خواهد شد. حفره های قلب کوچک جنین در این هفته شروع به شکل گیری می کنند و قلب او نخستین تپش های خود را آغاز کرده و شروع به پمپاژ کردن خون می کند. همچنین در لایه ی مزودرم ماهیچه ها، غضروف ها، استخوان و بافت های زیرین پوست تشکیل خواهد شد. در لایه ی سوم یا همان اندودرم ریه ها، روده ها، دستگاه ادرای اولیه و نیز تیروئید، کبد و لوزالمعده تشکیل می شود. در همین زمان است که جفت اولیه و بند ناف، که مسئول تامین تغذیه ی جنین و اکسیژن رسانی به او را بر عهده دارند در حال فعالیت می باشند.
چنانچه علائم و ناراحتی های ناشی از بارداری هنوز در شما بروز نکرده است، در این هفته حتما نمایان خواهد شد. احتمالا شما نیز مانند بسیاری از زنان دیگر به حالت تهوع و استفراغ که ممکن است در هر ساعتی غیر صبح نیز رخ بدهد، درد پستان، احساس بی حالی و خستگی، تکرر ادرار دچار شوید. به هیچ وجه نگران نباشید زیرا همه ی این موارد ذکر شده طبیعی و نرمال می باشند حتی اگر شما به دلیل دچار شدن به آن ها به ستوه بیایید و اذیت شوید. فقط به این نکته توجه کنید که ابتلا به این موارد قسمتی از بارداری هستند و هیچ یک از آن ها دائمی نیستند و برای همیشه باقی نمی مانند.
اشخاصی که در اطراف شما هستند هیچ علامتی از رشد شگفت انگیزی که درون بدن شما در حال اتفاق افتادن می باشد را نمی بینند. به شما توصیه می شود که در این مرحله از بارداری برای خود برنامه ی منظم ورزشی داشته باشید و چنانچه از قبل برنامه ای برای ورزش کردن داشته اید آن را ادامه دهید. با انجام ورزش شما می توانید میزان کشیدگی عضلات خود، قدرت آن ها و نیز میزان استقامت و تحمل آن ها را به حد مناسبی افزایش دهید.
علاوه براین ورزش به شما کمک می کند تا با افزایش وزنی قرار است تحمل کنید، راحت تر کنار بیایید و برای روبه رو شدن با مرحله های سخت تر بارداری آماده شوید. همچنین اگر برنامه ی منظمی برای ورزش کردن داشته باشید، بعد از زایمان نیز درک خواهید کرد که برگشتن به حالت قبل از بارداری برای تان آسان تر خواهد بود. می توانید یک فعالیت ورزشی متعادل و بدون خطر را که به آن علاقه داری را انتخاب کنید، ورزش هایی مثل پیاده روی و شنا از آن دسته ورزش هایی هستند که مناسب خانم های باردار می باشند.
هفته دوم بارداری هفته اول بارداری با تمام هیجاناتش گذشت و الان قصد داریم هفته…
بارداری دوران بارداری عمدتا 9 ماه به طول می انجامد اما پزشکان برای بررسی دقیق…
در پر تو فعالیت چشمگیر غدد پستانی و تغذیه کامل مادر، کودکی که از شیر…
از جمله مراحل زایمان در بیمارستان از شما معاینه لگن به عمل می آید، تا…
زایمان شما نه ماه بارداری را پشت سرگذاشتید و حالا لحظه ای که منتظرش بودید…