اکثر والدین بر سر شستشوی صورت یا تمیز کردن اتاق کودکانشان با آنان به شدت کشمکش می کنند. اما کودکانی هم وجود دارند خود نسبت به تمیزی وسواس دارند، به طوری که این یک مشکل جدی می شود. اگر کودکی دارید که در مورد مرتب قرار گرفتن شیشه های ادکلن روی میز توالت باید مطمئن شود یا از فکر میکروب ها روی دستانش عصبانی می شود، بنابراین میدانید این وسواس می تواند بر کل اعضای خانواده حکومت کند. علاوه بر این، اگر این گرایشات ادامه یابند باعث پریشانی شدید روحی و روانی کودک خواهد شد. بعضی افراد، (نوجوانان و بزرگسالان در روز دست هایشان را ۵۰ بار می شویند، اما هنوز فکر می کنند تمیز نشده اند. هرچه بیمناک تر شوند بیشتر خواهان شستشو می شوند. پسری که برای مشاوره پیش ما آورده شد، حداقل یک ساعت در روز را برای مرتب کردن اسباب بازی هایش صرف می کرد. همه سربازها و کامیون ها باید در محل خود مرتب می شدند، در غیر این صورت خوابش نمیبرد. سپس شب هنگام به دنبال پدرش در خانه حرکت می کرد تا از بسته بودن در و پنجره ها قبل از خواب مطمئن شود.
بچه های کوچک توسط نظم و ترتیب آرامش می یابند و توجه سالم نسبت به تمیزی و پاکیزگی خوب است. اما این ویژگی آنها باید در سطح قابل کنترل باقی بماند. اگر بنظر می رسد کودک شما به دنبال کمال است، بنابراین به توصیه های زیر توجه کنید.
علت نگرانی کودک (دلیلی متناسب با سنش) نسبت به میکروب ها و وسواس اینکه سر جای خودش باشد را توضیح دهید.
اگر شما هم گرایش های مشابهی دارید، پیش او اعتراف کنید که چگونه وقتی مضطرب هستید لباس ها را تمیز و یا درها را چک می کنید. توضیح دهید هر دوی شما دچار یک مشکل عصبی شده اید و باید به کمک هم تغییر کنید. سعی کنید نمونه های دیگر رفتار وسواس در میان افرادی که میشناسید را پیدا کنید. عمه کتی همیشه قبل از اینکه سوار ماشین شود، اطراف ماشین قدم می زند.
تمدد اعصاب عمومی و کنترل نگرانی و اضطراب برای کودکان دچار این نوع عادت عصبی از اهمیت خاصی برخوردار هستند دقت داشته باشید کودک با واژه نشانه ارتباط دارد (مثل آرامش) چون به مسدود کردن افکار وسواسی کمک خواهد کرد.
کودک وسواسی معمولا تصورات اشتباه بسیاری دارد که آنها را هنگام کار کردن برای خودش تکرار می کند.
رمز واقعی برای غلبه بر عادات وسواس، تمرین خیلی کم شستن، مرتب کردن و حتی کمی زیاد آشفتگی است. اگرچه کودک در ابتدا تصور می کند این یک سرگرمی است، اما موفقیت در آن برایش دشوار خواهد بود. هدف شما این است که به او کمک کنید تا احساس راحتی بیشتر و استرس کمتر داشته باشد.
وقتی می بینید کودکتان آرامش بیشتر و وسواس کمتری دارد، به خاطر این گرایش و رفتار جدید او را تشویق کنید و پاداش بدهید. فهرستی از رفتارهایی که سالم و منطقی اند (مرتب کردن اتاقش دو بار در هفته به جای دو بار در روز، شستشوی دست و صورت قبل از غذا به جای هر دفعه که بیرون می رود) را تنظیم کنید.
اگر این عادت باقی ماند یا بدتر شد، به کمک متخصص نیاز دارید. وسواس تمیزی و آراستگی می تواند نشانه ای از مشکلات جدی عاطفی باشند.
هفته دوم بارداری هفته اول بارداری با تمام هیجاناتش گذشت و الان قصد داریم هفته…
بارداری دوران بارداری عمدتا 9 ماه به طول می انجامد اما پزشکان برای بررسی دقیق…
در پر تو فعالیت چشمگیر غدد پستانی و تغذیه کامل مادر، کودکی که از شیر…
از جمله مراحل زایمان در بیمارستان از شما معاینه لگن به عمل می آید، تا…
زایمان شما نه ماه بارداری را پشت سرگذاشتید و حالا لحظه ای که منتظرش بودید…