در زمان بارداری علاوه بر تغییرات جسمانی به علت رشد جنین، خصوصیات رفتاری مادران هم دارای تغییراتی می شود؛ در این مدت تغییرات هورمونی در بدن مادر حتی بر روی زمان خواب و بیداری و نوع خواب هایی که می بیند تأثیر خواهد گذاشت.
زنان باردار در طول مدت حاملگی بیشتر از زمان های دیگر به کابوس های شبانه، رویاهای شاد، غمگین، پراسترس و ترسناک دچار می شوند، همچنین این افراد در طول این مدت توانایی بالایی برای به خاطر آوردن جزئیات خواب خود بعد از بیدار شدن دارند که این کار می تواند تأثیر مثبت و منفی را بر خلق و خو و روحیه آن ها داشته باشد.
محققان یکی از علت های تغییرات در فرم خواب مادران باردار را زیاد شدن مقدار هورمون تشخیص داده اند که بر روی احساس، هیجان، اضطراب، ترس، شادی و خشم مادر می تواند تأثیر گذار باشد که در نهایت این احساسها درخواب شبانه به سراغ مادر می آیند.
تعداد دیگری از مادران هم هستند که در این مدت فرزندان دیگری هم دارند که می بایست درطول شب باید به آن ها هم رسیدگی کنند و این هم یکی دیگر از دلایل بی خوابی و بدخوابی آن ها محسوب می شود.
بیدارشدن پشت سر هم در طول شب می تواند باعث فرو رفتن فرد در حالت REM یا دیدن رویا در طول خواب شود، در حالت REM که تقریباً بیست دقیقه از تمام خواب شبانه را در بر می گیرد، چشم زیر پلک به خیلی سریع حرکت می کند و فرد در این وضعیت دچار رویابینی می شود.
فرد در این حالت تصاویر تندی مشاهده می کند و به همین علت هم است که چشم زیر پلک بسته حرکت می کند.
تعدادی از افراد هستند که بعد از از بیدار شدن رویای خود را به یاد می آورند، برخی از افراد هم هستند که همان رویا و شماری دیگر ادامه همان رویا را در شب بعد می بینند؛ طبق تحقیقات به عمل آمده معمولاً کابوس هایی که مادران باردار شب ها می بینند مرگ خودشان، مرگ جنین، بیماری و تنهایی است که بیشتر به خاطر نگرانی از شرایط سلامت جنین اتفاق می افتد.
اگر به دفعات زیاد خواب های آشفته می بینید، موضوع خواب را یادداشت نمایید و در این خصوص با یک متخصص مشورت کنید، تا آن جایی که می توانید از دعوا و مشاجره با نزدیکان خودداری کنید، اگر دچار بیماری شدید و احساس کردید که دمای حرارت بدن شما بالا می رود خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید، چون در بیشتر اوقات بروز تب موجب دیدن کابوس می شود.
از دیگر کارهایی که می توان برای برطرف کردن دیدن کابوس شبانه انجام داد، منظم نمودن ساعت خواب مادر است، خواندن کتاب یا مشاهده فیلم های مورد علاقه در هنگام شب، مراقبت و مدیتیشن قبل از خواب و اطلاع از وضعیت سلامت خود و جنین همچنین با کاهش استرس می تواند باعث دیدن رویاهای خوب شود.
نگرانی و استرس بیشتر از اندازه مادر در زمان بارداری بر روی سلامت جنین تأثیر منفی می گذارد ومی تواند موجب ابتلای وی به بیماری های گوناگون و حتی به وجود آمدن مشکل در ادامه بارداری شود.
هفته دوم بارداری هفته اول بارداری با تمام هیجاناتش گذشت و الان قصد داریم هفته…
بارداری دوران بارداری عمدتا 9 ماه به طول می انجامد اما پزشکان برای بررسی دقیق…
در پر تو فعالیت چشمگیر غدد پستانی و تغذیه کامل مادر، کودکی که از شیر…
از جمله مراحل زایمان در بیمارستان از شما معاینه لگن به عمل می آید، تا…
زایمان شما نه ماه بارداری را پشت سرگذاشتید و حالا لحظه ای که منتظرش بودید…