مکمل های روغن ماهی که مملو از یک نوع اسید چرب ضروری برای بدن، به نام اسید دکوساهگزانویک می باشند برای مدت ها، مصرف آن ها در بین افرادی که مایل به کاستن خطر بیماری های قلبی در خود بوده اند، رواج داشته است، به نظر می آید که این روغن با پایین آوردن مقدار تری گلیسیرید و نیز با جلوگیری از لخته شدن خون، میزان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. اسکیمو ها که ماهی را به عنوان غذای اصلی، در برنامهٔ غذایی خود مصرف می نمایند، در مقایسه با بقیهٔ مردم، به بیماری های قلبی کمتر مبتلا می گردند.
در اواسط دههٔ سال های ۱۹۸۰، دکتر ویلیام هریس، از ۸ مادر شیرده درخواست نمود که در تحقیق وی که دربارهٔ مصرف مکمل روغن ماهی بود، شرکت جویند. او این مطالعه را بدین جهت طراحی نمود که بررسی نماید آیا با مصرف DHA از طرف مادر شیرده، میزان این ماده در شیر نیز افزایش می یابد؟ DHA، به فراوانی در بافت مغز و چشم انسان وجود دارد. در دوران جنینی و نیز سال اول زندگی کودک، DHA در بافتهای عصبی او تشکیل می گردد.
۸۰ مادر شرکت کننده در مطالعهٔ مذکور، برای مدت بیشتر از ۲۸ روز از مکمل های حاوی DHA به میزان بالا، استفاده نمودند. خوردن این مکمل ها روزانه برابر با ۱۰ تا ۲۳ اونس (۳۰۰ تا ۶۹۰ گرم) از ماهی روغنی و ماهی حلوا و یا ۳ اونس (۹۰ گرم) از ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی بود. مقدار DHA، به طور چشم گیری در شیر تمامی مادران افزایش یافت و کودکان آنها، به میزان بیشتری DHA را دریافت نمودند که همین امر خود تاثیر مثبتی بر رشد و تکامل چشم و مغز آنها گذاشت.
اگر مایل هستید از فواید سلامتی بخش ماهی بهره مند شوید، بهترین راه همان است که آن را به صورت گوشت مامی و نه به صورت کپسول مصرف کنید. هنوز بی ضرر بودن مصرف مکمل های روغن ماهی در دراز مدت مشخص نگردیده است. بیماریهای قلبی در میان اسکیموها به نسبت بقیهٔ مردم، کمتر به چشم می خورد، ولی شیوع حمله های قلبی در آنها بیشتر بود که ممکن است این مساله به دلیل روغنی باشد که در غذا مصرف می کنند که باعث لخته شدن خون در رگ ها می گردد.
مکمل های روغن ماهی همچنین دارای مقادیر خطرناک و بالایی از ویتامین A و D می باشند، این ویتامین ها می توانند تشکیل ویتامین E را در بدن مختل نمایند. به همین دلایل، مادران برای بهره گیری از فواید سلامتی آور اسید های چرب، بهتر است گوشت ماهی بخورند و از کپسول های مکمل روغن ماهی استفاده نکنند.
هفته دوم بارداری هفته اول بارداری با تمام هیجاناتش گذشت و الان قصد داریم هفته…
بارداری دوران بارداری عمدتا 9 ماه به طول می انجامد اما پزشکان برای بررسی دقیق…
در پر تو فعالیت چشمگیر غدد پستانی و تغذیه کامل مادر، کودکی که از شیر…
از جمله مراحل زایمان در بیمارستان از شما معاینه لگن به عمل می آید، تا…
زایمان شما نه ماه بارداری را پشت سرگذاشتید و حالا لحظه ای که منتظرش بودید…