نقد و بررسی رنو مگان RS مدل2018
نقد و بررسی رنو مگان RS مدل2018
مدلRS چهارمین نسل هاچ بک فرانسوی رنو مگان با هدف کامل شدن فرمان پذیری و نداشتن نیاز به قدرت بالا، لذت رانندگی نابی را به نمایش می گذارد.
اولین نسل رنو مگان در سال ۹۵میلادی به عنوان جایگزین مدل رنو19 ارائه شد. مگان در طول نسل های گوناگون در نسخه های مختلف هاچ بک، کوپه، کروک، سدان و استیشن ساخته شده است. چهارمین نسل مگان در نمایشگاه خودروی فرانکفورت۲۰۱۵ معرفی شد. مگان تازه از پلتفرم مشترک رنو و نیسان موسوم به CMF-CD به کار می برد.
مگان از سال۲۰۰۴ و در دومین نسل خود در مدل قدرتمند رنو اسپرت یا RS نیز ارائه شده است. گروه مهندسی دپارتمان مسابقه ای رنو با تقویت قوای محرکه، سیستم تعلیق و سایر قسمت های دیگر مگان، مدلRS را به یکی از جذاب ترین و بهترین هاچ بک های بازار تبدیل کرده است. جدیدترین نسل مگان نیز با تلاش برای حفظ شهرت مگان RS قبلی از فرمول همیشگی رنو به کار برده است.
طراحی بدنه و ظاهر؛ پرهیز از ورود به باشگاه هاچ بک های انقلابی
مشاهده ی رنگ های زرد و نارنجی خودرویی با قدرت ۲۷۶اسب بخار که نشان RS را نیز به همراه دارد کاملاً هیجان آور می باشد. با نگاه کوتاهی به طراحی رقبای اصلی همچون فورد فوکوس RS، هوندا سیویک تایپ R و حتی آئودی RS3 قدرتمند، مگان RS جدید قدری پیشرفته تر عمل کرده است. البته مواردی نظیر جلوپنجره ی بزرگ، رینگ های بزرگ، دریچه های ورودی هوا، اسپلیتر عقب و سراگزوز در وسط سپر عقب خبری از یک خودروی قدرتمند و زیبا می دهند.
در کابین هم نکته ای که آشکار کننده ی پتانسیل بالای این هاچ بک فرانسوی باشد، دیده نمی شود. چند نشان RS، تزئینات فیبرکربن و صندلی های اسپرت، تمام چیزی است که احتمالا خبر از کارکرد مگان RS داشته باشد. در حقیقت چنانچه فردی به دنبال خرید یک هاچ بک زیبا و قدرتمند با ظاهر عجیب غریب و قابل توجه نباشد، مگان RS مدل جدید با طراحی آشنا و کاربرپسند، به طور کامل انتظارات را برآورده خواهد کرد.
اصلی ترین دلیل نبود طراحی و ظاهری که هدف اصلی آن جلب توجه تمام افراد باشد (فارغ از رنگ بدنه)، در خواسته های روشن مقامات رنو و رنو اسپرت خلاصه می شود. حقیقت این است که هدف اصلی طراحی رنو مگان RS، تولید یک خودروی هاچ بک خانوادگی با کاربری استفاده ی روزمره و البته تولید یک هاچ بک قدرتمند و زیبا می باشد. نتیجه ی کار به طور کامل موفقیت آمیز می باشد؛ رنو مگان RS مدل جدید یک هاچ بک زیبا و قدرتمند با کاربری روزمره که از نظر بعضی از کارشناسان، با سیویک تایپ R هم مطابقت دارد.
طراحی کابین و فضای داخلی؛ آرامش پیش از طوفان
فضای داخلی این خودرو بسیار جادار می باشد؛ گرچه هاچ بک های مدرن روز به روز به ابعادشان اضافه می شود، اما مگان RS در صندلی های قسمت جلو و قسمت عقب فضایی بیش از انتظار در اختیار سرنشینان قرار داده است. از طرفی دیگر، فضای بار این هاچ بک فرانسوی بسیار کم می باشد. در واقع با این که سیستم اطلاعاتی و سرگرمی مجهز به دو عدد پورت USB می باشد، فضای لازم برای قرار دادن فبلت در زمان شارژ وجود ندارد. در کنار درب قسمت راننده هم تنها یک بطری کوچک آب معدنی قرار می گیرد. احتمالا برای حمل وسیله ی بیشتر باید از شیوه قدیمی زیرپای سرنشین کنار راننده استفاده کرد. گذاشتن صندلی های مخصوص مسابقه در مگان RS برای گروه مهندسی رنو کار سختی نمی باشد و علت وجود صندلی های اسپرت نشان از هوشمندی گروه طراحی رنو اسپرت دارد؛ صندلی های اسپرت مگان علاوه بر این که راحت هستند، بلکه در پیچ های تند به طور کامل از راننده محافظت می کنند.
دستگاه اطلاعاتی و سرگرمی دارای حساسیت و پاسخگویی مطلوبی می باشند که البته از نظر ظاهر و جذابیت در مقایسه با محصولات آلمانی حرفی برای گفتن ندارد. یکی از جذاب ترین خصوصیات صفحه نمایش اطلاعاتی و سرگرمی مگان RS، نشان دادن اطلاعات فنی نظیر منحنی های قدرت و گشتاور، ثبت زمان های هر دور پیست، زاویه ی فرمان و اشکال اعداد و انواع گوناگون می باشد که طرفداران دنیای تکنولوژی عاشق آن می شوند. خصوصیت جالب دیگر جدیدترین نسل مگان RS، توانایی ضبط رانندگی پیست به وسیله دوربین تلفن همراه هوشمند و یا اکشن کمرا و بارگذاری آن در شبکه های اجتماعی می باشد.
پیشرانه و قوای فنی؛ دو تیپ آرام
مگان RS مدل جدید در دو تیپ اسپرت و کاپ (Cup) ارائه داده خواهد شد. هر دو تیپ اسپرت و کاپ مگان RS مجهز به پیشرانه ی چهار سیلندر خطی توربوشارژ ۱.۸لیتری و قدرت ۲۷۶اسب بخار و گشتاور ۳۹۰ نیوتن متر می باشند. اسپرت با هدف به کار بردن روزمره تولید شده است که به همین خاطر برعکس مدل کاپ، دارای سیستم تعلیق نرم تری می باشد. علاوه بر این نسخه ی کاپ همراه با دیفرانسیل لغزش کم می باشد. گروه مهندسی رنو اسپرت با در نظر گرفتن هدف های خرید طرفداران، دو تیپ اسپرت با سواری نرم تر و کاپ با سواری سخت تر ساخته خواهد شد. هر دو تیپ دارای حالت های رانندگی هوشمند نرم، اسپرت، مسابقه ، نرمال و حالت ذخیره ی شخصی Perso می باشند که تغییر شرایط میان آن دو به راحتی از راه صفحه نمایش بزرگ مرکزی قابل اجرا می باشد.
کیفیت سواری و جعبه دنده؛ هاچ بک متمدن
سواری مگان RS در نرم ترین شکل تنظیمات دستگاه تعلیق نیز قادر است در جاده های دارای پست و بلندی آزاردهنده باشد که البته به بی رحمی سواری فورد فوکوس RS یا هیوندای i30 N پرفورمنس نمی رسد. با این وجود نباید انتظار کیفیت سواری محصولات رولزرویس را در یک هاچ بک قدرتمند داشت.
هر دو تیپ اغین خودرو دارای جعبه دنده های شش سرعته دستی و شش سرعته ی دو کلاچه می باشند و برای رسیدن به سرعت صد کیلومتر بر ساعت، به ۵.۸ثانیه زمان نیاز دارند. حداکثر سرعت این خودرو با گیربکس دستی و دو کلاچه، به ترتیب تقریبا۲۵۵ و۲۵۰ کیلومتر بر ساعت می باشد. گیربکس خودکار مگان RS نسبت به پنج سال پیش تفاوت فراوانی دارد؛ سرعت تعویض دنده و پاسخگویی آن لذت خاصی را اختیار قرار می دهد؛ فقط مشکل این گیربکس، جای نصب پدال تعویض دنده و فاصله ی نامطلوب آن با انگشتان دست می باشد که به جای فرمان، به ستون فرمان وصل شده است.