نقد و بررسی پورشه ماکان توربو مدل2018
نقد و بررسی پورشه ماکان توربو مدل2018
پورشه ماکان به عنوان برادر کوچک نسخه کاین به حساب می آید و از نظر کارشناسان، یکی از بهترین کراس اورهای لوکس در بازار جهانی محسوب می شود. تقریبا پنج سال از معرفی کراس اور جذاب و اسپرت پورشه ماکان (Macan) گذشته است؛ تعدادی از کارشناسان و دوست داران پر و پا قرص برند پورشه، اصلا ماکان را یک عضو پسندیده در خانواده ی اشتوتگارتی ها به حساب نیاوردند. ولی باید قبول کنیم که گروه مهندسی پورشه دارای قدرت تولید مدل هایی بالاتر از کوپه ی اسپرت911 می باشد و احتمالا برای فهمیدن این مسئله، پانزده دقیقه رانندگی با ماکان، نظر منتقدان آن را به خود جذب می کند.
پر توان ترین مدل، یعنی ماکان توربو که دارای پیشرانه ی شش سیلندر V شکل توئین توربو می باشد، شاسی فوق العاده و فرمان پذیری بی نظیر پورشه را به دنبال دارد و به عنوان یکی از بهترین خودروهای موجود در کلاس خود به شمار می رود. زمانی که پکیج مخصوص پرفورمنس نیز در کنار نسخه ی توربو قرار می گیرد، ماکان یک جواهر بی نظیر خواهد بود. با این وجود ماکان توربو خودروی بدون نقصی نمی باشد و برای رسیدن به قوای فنی بالا در یک کراس اور لوکس، بعضی جنبه های خودرو قربانی خواهند شد.
پیشرانه و قوای فنی؛ یک پورشه ی اصیل
زمانی که دو کلمه ی«پورشه» و «توربو» در کنار یکدیگر قرار می گیرند، تصوری جز یک خودروی تمام عیار نمی شود که نسخه ماکان هم در این مورد استثنا نمی باشد. ماکان توربو در کنار پرفورمنس پک چهل اسب بخار قدرت و پنجاه نیوتن متر گشتاور بیشتری نسبت به ماکان توربوی استاندارد در اختیار قرار می دهد تا پیشرانه ی شش سیلندر V شکل توئین توربو با حجم ۳.۶لیتر، در کل ۴۴۰اسب بخار قدرت و ۶۰۰نیوتن متر گشتاور از راه جعبه دندهی هفت سرعته ی DCT، به تمام چرخ ها انتقال می دهد.
ولی ماکان توربو تنها به خاطر قدرت بالا و تست سرعت صفر تا صد کیلومتر بر ساعت آن در ۴.۲ثانیه قابل ستایش نمی باشد. ماکان به عنوان یکی از متعادل ترین و خوش فرمان ترین کراس اورها در بازار جهانی به حساب می آید که دارای وزن فرمان و بازخورد بی نظیری می باشد. گرچه در پیچ های با سرعت بالا مقداری تکان بدنه احساس می شود؛ اما ماکان توربو در قسمت کیفیت سواری، حتی با داشتن رینگ های بیست و یک اینچی نمره ی کامل را دریافت می کند. احتمالا می توان گفت که کیفیت سواری تمام مدل های ماکان همچون GTS برابر می باشد؛ ولی قرار دادن این سواری در کنار ۴۴۰اسب بخار توربو، تجربه ی متفاوتی به همراه دارد.
طراحی بدنه و ظاهر خارجی؛ لوکس، زیبا و مدرن
تعداد زیادی از منتقدان، ماکان را مدل کوچک شده ی نسخه ی کاین می دانند که ضرورتا این مسئله چندان بد نمی باشد. ظاهر روبه روی این خودرو طراحی بسیار با نظمی دارد که به طور کامل با ظاهر عقب ساده و بی آلایش آن هماهنگ می باشد. مدلی که تصاویر آن را می بینید، دارای پکیج آپشن ظاهری توربو با قیمت هفت هزار و ۹۲۰ دلار می باشد؛ این پکیج ترکیبی از رینگ های بیست و یک اینچی، دریچه های هوای سیاه رنگ، تزئین سیاه رنگ بالای رکاب ها چراغ های LED، اسپویلر سقفی همرنگ بدنه و چندین مورد دیگر می باشد. مسلماً قیمت این پکیج بسیار گران می باشد و احتمالا ماکان حتی بدون این پکیج نیز با قرار گرفتن در مقابل رقبایی مانند مرسدس GLC و یا آئودی Q5، نمای بهتری داشته باشد.
طراحی کابین و فضای داخلی؛ ساده ولی کاربردی
در دید نخست به کابین این خودرو، بیش از هر چیزی دکمه های بسیاری که بر روی کنسول مرکزی وجود دارد توجه را به خود می کنند که شاید پس از مدتی برای راننده عادی خواهد شود. ماکان به عنوان یکی از کم ترین کراس اورهای موجود در بازار می باشد که برای تنظیمات گوناگون به جای سیستم سرگرمی و اطلاعاتی درهم، باید از کلیدهای مشخص و فیزیکی در آن به کار برد. در مجموع کابین این خودرو با پنل فرمان تقریبا کوچک، صفحه نمایش مرکزی و کلیدهای کم تعداد بر روی فرمان، طراحی ساده ای دارد.
صندلی های این خودرو با وجود قابلیت تنظیم برقی در همه ی جهت ها و البته تنظیم بالشتک های جانبی، فضای راحت و دلنشینی را مهیا می کنند. ولی در قسمت عقب، فضای سر و پای سرنشینان خیلی زیاد نمی باشد. با خواباندن صندلی های عقب باعث می شود که فضای بار به ۱۵۰۰لیتر برسد که از نسبت به میانگین خودروهای کلاس کراس اور لوکس بسیار کم می باشد.
آپشن ها، تجهیزات ایمنی و رفاهی؛ نه چندان به روز
به کار بردن سیستم سرگرمی و اطلاعاتی محصولات پورشه بسیار راحت و کیفیت وضوح صفحه نمایش آن نیز قابل قبول می باشد. پاسخگویی این سیستم و کلیدهای بسیاری که در کابین وجود دارد دارای سرعت خوبی می باشد. با سفارش آپشن پورشه کانکت سیستم به قیمت هزار و 300دلار، قابلیت وای فای هات اسپات را در اختیار سرنشینان خود می گذارد. اتصال اپل کارپلی به طور استاندارد در دسترس می باشد اما اندروید اتو عرضه نخواهد شد. بزرگ ترین مشکلی که این سیستم سرگرمی و اطلاعاتی این خودرو دارد، صفحه نمایش هفت اینچی آن می باشد که نسبت به نمایشگرهای دوازده اینچی سایر برندها ، تقریبا کوچک تر می باشد.
سیستم های کمکی نظیر سیستم هشداردهنده ی قسمت های کور، انحراف از بین خطوط و کروز کنترل هوشمند به طور استاندارد همراه با نسخه ماکان توربو عرضه می شوند. با این وجود سیستم های مانع از تصادف و یا گونه های مختلف سیستم های نیمه خودکار ایمنی در این مدل به چشم نمی خورد. مقامات پورشه خبر داده اند که فناوری دستیار راننده ی اینودرایو (InnoDrive) در نسخه های پانامرا مدل۲۰۱۸ و کاین مدل۲۰۱۹ به چشم می خورد؛ شاید این سیستم در نسل بعدی ماکان نیز متصل شود.