بعد از گذشت تقریبا سه دهه از تولید بی ام و سری 8، به زودی جدیدترین نسل این گرندتورر زیبا معرفی خواهد شد. در این مقاله علت های جذابیت پرچم دار قدرتمند دهه ی ۹۰میلادی بی ام و را مورد بازبینی قرار می دهیم. در نمایشگاه خودروی فرانکفورت سال ۸۹میلادی بود که کمپانی آلمانی بی ام و از سری8 کوپه رونمایی کرد. سری8 که آن را با کد E31 می شناختند، از سال ۸۹میلادی تا ۹۹میلادی به مدت ده سال به عنوان یکی از محصولات اصیل بی ام و محسوب می شد که احتمالا با الهام از کوپه های زیبای دهه ی ۳۰میلادی این شرکت طراحی شده بود. سری8 در کل سی هزار و ۶۲۱دستگاه به فروش رساند؛ ۲۴دستگاه از این میزان در خط تولید آفریقای جنوبی بی ام و مونتاژ شد. علت این مسئله تعرفه ی زیاد واردات بود که ساخت دست ساز خودرو را در آفریقای جنوبی باصرفه تر می کرد. بیش از دو سوم این میزان (بیش از بیست هزار دستگاه) با پیشرانه ی دوازده سیلندر V شکل و از هر شش دستگاه یک نسخه با گیربکس شش دنده ی دستی ارائه شدند.
سال قبل بود که سرپرستان بی ام و از تولید نسل دوم سری8 و البته مدل M آن خبری را منتشر کردند. بعد از پرده برداری کانسپت سری8 جدید و اخیراً، عکس های غیر رسمی از مدل پروتوتایپ این گرندتورر (GT) آلمانی، تصمیم گرفتیم پیش از پرده برداری رسمی نسل دوم آن، در یک مقاله کوتاه با ستایش سری8، به علل محبوبیت این مدل بپردازیم.
مسلما علاقه به چراغ های مخفی در بسیاری از عاشقان دنیای خودرو، به ویژه طرفداران خودروهای دهه های ۷۰میلادی و ۸۰میلادی، عاملی مشترک می باشد. دائما چراغ های مخفی و باز شدن آن ها به کودک درون ما انرژی خواهد داد. از تویوتا AE86 تاکومی فوجیوارا در انیمه ی Initial D تا پونتیاک فایربرد دیوید هسلهاف در سریال آمریکایی نایت رایدر (Knight Rider)، چراغ های مخفی باعث شده اند تا جذابیت بسیاری را به شخصیت خودرو بدهند.
ضریب درگ سری 8 پایین بود ( ۰.۲۹دقیقاً شبیه به پورشه918) و طراحی آن ها کاملا به وسیله کامپیوتر صورت گرفته بود؛ چیزی که سی سال پیش بسیار تازه به حساب می آمد. علاوه بر این بر روی بی ام و سری8 آزمایش های زیاد تونل باد را انجام دادند تا ظاهر آن در چند دهه بعد، همچنان جذاب باقی بماند.
ستون B به ستون میانی بدنه گفته می شود که در کنار شیشه ی جلو قرار گرفته است. گروه طراحی بی ام و با حذف این قسمت و نصب یک شیشه ی سراسری، نمای بسیار متمایز، جذاب و مرتبی را به سری8 داده است.
سری8 بی ام و، دومین خودروی آلمانی به حساب می آمد که بعد از جنگ جهانی دوم با پیشرانه ی دوازده سیلندر V شکل ساخته می شد. این گرندتورر جذاب و بزرگ با وزن ۱۷۹۰کیلوگرم، به خاطر پیشرانه ی V12 به حجم پنج لیتر، قدرت خروجی ۳۰۰اسب بخار و گشتاور ۴۵۰نیوتن متر، در مدت زمان ۶.۸ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می رسید. این مدت زمان در استانداردهای امروزی خیلی قابل چشمگیر نمی باشد؛ ولی در دهه ی ۹۰میلادی شرایط کاملاً فرق می کرد.
نسخه ی850 CSI با بهینه سازی پیشرانه ی V12، بیشتر کردن حجم آن از پنج به ۵.۴لیتر و تنها جعبه دنده ی دستی همراه شد تا با قدرت خروجی ۳۸۱اسب بخار و ۵۵۰نیوتن متر گشتاور، بتواند سری8 را در کمتر از شش ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برساند. در مجموع سری8 در پنج مدل گوناگون ساخته شد. با عرضه ی مدل850 CSI قدرتمند و تغییر پیشرانه های سایر مدل های دیگر، مدل اصلی با پیشرانه ی هشت سیلندر V شکل چهار لیتری با قدرت ۲۸۶اسب بخار ارائه شد.
سیستم کمربند ایمنی یکپارچه با صندلی، کاهش نور چراغ خودروها در آینه ی جلو، تنظیم برقی ارتفاع فرمان با قابلیت ذخیره، قفل مرکزی ریموت و کامپیوتر هوشمند تنها قسمتی از امکانات استاندارد سری8 بی ام و می باشند.
علاوه بر این، جعبه دنده های دستی شش سرعته و خودکار چهار سرعته، سیستم کنترل پایداری و کشش، سیستم تعلیق عقب پنج اتصالی، سیستم هیدرولیک فرمان حساس به سرعت و حتی سیستم کنترل دمپر (EDC) به عنوان آپشن از نسخه ۹۰میلادی به سری8 بی ام و اضافه شد. با استانداردهای سی سال قبل، بی ام و سری8 یکی از توسعه یافته ترین خودروهای دهه ی ۹۰میلادی به حساب می آمد.
سوناتا YF، یکی از مدلهای برجسته هیوندای، در سال 2010 به بازار معرفی شد و…
دلیل های خالی شدن باتری خودرو بسیار زیاد است و نمی توان همه آن ها…
در همه کشورها ماشین پلیس ها باید از بهترین و با کیفیت ترین ماشین های…
رولزرویس سوپتیل از جمله گران ترین خودروهای جهان است .به صورت کلی کمپانی رولز رویس…
شرکت رولزرویس نسل جدید خودروهای فانتوم در سال 2018 وارد بازار کرده است . این…