اطلاعاتی در مورد طراحی ظاهری لیفان X60
نگاهی به طراحی ظاهری لیفان X60
خودروی لیفان X60 در کلاس کراس اورهای کامپکت چینی بازار ایران، فروش بالایی دارد. در ادامه قصد داریم که در خصوص این خودرو اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم پس با ما همراه باشید.
این خودرو به عنوان یکی از قدیمی ترین کراس اورهای چینی بازار ایران محسوب می شود که به خاطر قیمت مناسب و فقدان رقبای بسیار در کلاس خود، همواره توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. جالب است بدانی که فروش مسبتا خوب این خودرو در ایران زیبایی ظاهری و یا کیفیت عالی آن در امکانات فنی نیست، بلکه بازاریابی درست کمپانی وارد کننده و به کار بردن شرایط موجود در بازار داخلی باعث شده است تا لیفان X60 به فروش نسبتا خوب دست پیدا کند. از طرفی عوارض و مالیات های مختلف بر خودروهای وارداتی باعث شده است تا قیمت خودروهای کره ای و ژاپنی به چند میلیون تومان برسد و از طرفی دیگر تنوع زیاد همراه حق انتخاب برای مشتریان ایرانی مهیا نیست. تولیدکنندگان داخلی نیز به نیاز مصرف کنندگان توجهی نمی کنند و حتی با عطش بازار برای کراس اورهای سایز متوسط، محصولی در این کلاس بدنه وجود ندارد.
در سبد لیفان چین پانزده محصول قرار دارد که دو مدل سدان، پنج کراس اور، چهار نسخه ون و وانت تجاری، سه خودروی تمام برقی و یک مدل استیشن واگن خانوادگی را در بر می گیرد. لیفان X60 از جمله قدیمی ترین محصولات فعلی در خط تولید شرکت تولیدکننده است و به عنوان اولین کراس اور این برند نیز به حساب می آید. در سال 2011از این خودرو رونمایی کردند و با فیس لیفت جزئی در سال 2015 بروزرسانی شد. جدیدترین مدل لیفان X60 باز هم یک فیس لیفت از مدل نخستین این خورو به شمار می رود ولی با تغییرات زیاد در چراغ های اصلی، جلو پنجره و سپرها، چند ماه دیگر روانه بازارهای جهانی می شود.
طراحی ظاهری
حدودا از سال 1396تا به این زمان، کلیه مدل های این خودرو که در وارد ایران شدند به روز رسانی شدند و جلوپنجره ی مدل 2015را دارا می باشند. این مدل با وجود خطوط عمودی کروم و براق در فضای بین چراغ ها، با تفاوت آشکاری در مقایسه با مدل قدیمی که خطوط افقی به کار برده بودند، قابل تشخیص است. علاوه بر این مدل های قبل و بعد از سال 1396تفاوتی با هم ندارند. از طرفی جدیدترین مدل این خودرو که به عنوان مدل 2019عرضه می شود، از نکات بسیار جالبی برای علاقه مندان صنعت خودروسازی و به ویژه کمپانی های ایرانی برخوردار است. می توانید با کمترین هزینه و به کار بردن یک پلت فرم قدیمی نمای ظاهری یک کراس اور اقصادی را متحول سازید.
در نمای جلو، این خودرو چراغ های کشیده یا الگویی شبیه به بال پرنده دارد که تقریبا یک دهه چیش، به شدت مورد توجه خودروسازان آسیایی، به خصوص هیوندای بود. این قسمت، جدا از سایر اجزا، دارای ظاهر خوبی است و با کمی تو رفتگی در بدنه، حس یک کراس اور اسپرت را در اختیار بیننده قرار می دهد. جلو پنجره نیز نمای بیضی شکل با کشیدگی به طرف پایین دارد که با وجود خطوط عمومی در این مدل تهاجمی به نظر می رسد و به اصطلاح به سبک پانامریکانا شبیه است.
همان گونه که از یک کراس اور اقتصادی در بازار جهانی انتظار می رود، در این خودرو مه شکن های LED وجود ندارد و نمونه های ارزان قیمت دایره ای، درون حفره های مخصوص قرار دارند. ولی چراغ های راهنما را درون فضایی اختصاصی با پلاستیک سیاه رنگ قرار داده اند تا مشابه روشنایی LED در خودروهای امروزی، نشان دهد. نمای روبه روی لیفان X60 با دو خط عمیق ارائه می شود که از امتداد شیشه جلو آغاز می شود و تا جایگاه چراغ های اصلی و پایین سپر ادامه دارد. از جمله نکات مثبتی که در این طراجی این خودرو وجود دارد حجم نسبتا کم پلاستیک خشک و ارزان قیمت در سپر آن است. یکی از مهم ترین نکات منفی که در این خودرو وجود دارد لوگوی ناخوشایند شرکت تولید کننده با سایز بزرگ و حالت تکرار حرف L است. البته این را به یاد داشته باشید که در فیس لیفت جدید این مشکل برطرف شده است.
کلاس بدنه ی این خودرو در گروه کراس اورهای کوچک، از نمای جانبی و به خصوص هنگامی که نزدیک خودرو بایستید، به خوبی احساس می شود. کاپوت جلوی لیفان X60 کوتاه بوده و ارتفاع سقف نیز خیلی زیاد نیست. البته با فنربندی بلندی که دارد، کمی حس یک کراس اور به بیننده تلقین می شود. ولی نسبت به خودروهایی مانند ام وی ام X33 S اسپرت و هاوال H2، قدیمی تر و کوچک تر است.
طراحان این خودرو با چاق کردن گلگیرهای لیفان X60 سعی بر این داشته اند تا به این خودرو ابهت بیشتری ببخشند ولی نتیجه ی خوبی در پی نداشته است و از آنجایی که بین جلو و عقب این خودرو تقارنی وجود ندارد، رینگ های کوچک 16اینچی در نسخه وارداتی و فضای داخل گلگیر، خشن به نظر می رسد. البته نمای جانبی این خودرو از نکات مثبتی هم برخوردار است که ریل فلزی باربند، آینه بغل های راهنمادار همرنگ بدنه و یک خط عمیق چشم نواز، در امتداد دستگیره ها را در برمی گیرد.
در نمای پشت این خودرو در بین مدل های گوناگون آن تفاوتی وجود ندارد. در نسخه فیس لیفت شده 1396، LED جایگزین لامپ های مرسوم شده اند و در مدل آخر، اگزوز های دوگانه ی مربعی شکل و سپر اسپرت استفاده شده است. این خودرو دارای چراغ های عقب تقریبا کوچک است که برای یک هاچ بک شهری، مناسب است و خیلی برازنده یک کراس اور نیست.
همچون سایر اجزای بدنه، در نمای پشت خودرو نیز خطوط تیز و حجم دهی خاصی دیده نمی شود که البته نوع زیبایی در سادگی به وجود آورده است. نسخه های 1369 به بعد، در وسط کاسه چراغ لامپ دنده عقب سفید رنگ وجود ندارد و این بخش، حالتی قرمز و یک دست داشته باشد. این خودرو با قطعه ای از کروم براق در بخش دستگیره ی صندوق همراه است. این مسئله به همراه سپر بزرگ همرنگ بدنه که تقریبا از پلاستیکی سیاه استفاده شده است، حس یک خودروی ارزان قیمت و متشکل از مواد بازیافتی را از بیننده دور می کند. این خودرو که در حال حاضر در ایران به فروش می رسد، از سپر کوتاهی برخوردار است که ادوات زیر بدنه و حتی منبع اگزوز را می توان به طور واضح دید. البته آخرین نسخه این خودرو این نقص را ندارد. ولی مواد پلاستیکی بسیاری در قسمت پایین استفاده شده است.