مشخصات کیا سراتو آپشنال سایپا
مشخصات کیا سراتو آپشنال سایپا
هم اکنون شاهد آخرین نسل از کیا سراتو در بازارهای جهانی هستید ، ولی سایپا مدل قبلی این خودرو را مونتاژ می کند. در ادامه می خواهیم کیا سراتو را با سایر خودروهای مشابه در بازار بررسی و مقایسه کنیم.
صنعت خودرو سازی کره نسبت به قبل به سرعت بیشتری در حال پیش روی است. در راس این هجوم به بازار جهانی برندهای کیا و هیوندای قرار گرفته اند ، در صورتی که نسبت به خودروسازان داخلی خیلی هم قدیمی نیستند. هم اکنون محصولاتی که از رده ی کره و چین خارج شده است توسط ایران مونتاژ می شود.
در سال 44میلادی بود که خودروسازی ملی کره با نام کیا موتورز تاسیس شد. در حال حاضر این شرکت کاملا خصوصی و مستقل از دولت اداره می شود و به خاطر اینکه چهل و پنج درصد سهام این شرکت به هیوندان تعلق دارد ، به عنوان زیر مجموعه ی این برند محسوب می شود. نام کیا و حروف KIA ربطی به کشور کره ندارد و این کلمه مخفف یک عبارت کره ای می باشد و به معنی “بر آمده از شرق” است. خودروی کیا بعد از هیوندای دومین شرکت بزرگ خودرو سازی در کره است و این شرکت در طول سال 3.میلیون خودرو را تولید می کند.
حدود ده سال است که سراتو جزو پرفروش ترین محصولات کیا می باشد. اولین نسل از این خودرو در سال 2003میلادی به خط تولید رسید که در ایران هم حضور داشته است و تا سال2009 در تیپ های گوناگون عرضه شد. دومین نسل از این خودرو برای کیا موفقیت بزرگی را در پی داشت که در برخی کشورها از جمله آمریکا با نام فورته به فوش رسانده شد. در اصل اولین نسل از کیا فورته و دومین نسل سراتو شباهت زیادی به هم دارند و همین مسئله باعث شد تا نسل دوم فورته و نسل سوم سراتو در خط تولید کیا از سال 2013 تا به الآن حضور داشته باشند. در اروپا این خودرو را با بدنه هاچبک ارائه می دهند و نام آن Cee’d می باشد.
سایپا تقریبا از یک سال پیش شروع به مونتاژ نسل دوم سراتو کرد که پیشرانه ی این خودرو 1.6لیتری می باشد. بعد از مدتی نسخه ی دو لیتری آن نیز وارد محصولات سایپا شد و هم اکنو این خودرو را با پیشرانه ی دو لیتری و آپشن های کامل تری به فروش می رسانند که به آن سراتو آپشنال می گویند. طراحی این خودرو توسط طراح آلمانی به نام کورت کال و تحت نظارت پیتر شرایر معروف بود که در سال 2006مور توجه مدیران کیا قرار گرفت و با بدنه ی کوپه ی دو درب به نام کیا کوپ به خط تولید رسید.
طراحی ظاهری و بدنه
تا قبل از دهه میلادی فعلی ، خودرو سازی کره در اختیار شرکت های بزرگ ژاپنی قرار داشت. به همین دلیل باعث شد که نسل دوم سراتو که برای سال2008بود شبیه به هوندا سیویک 2007 شود. البته این را بدانید که این شباهت هوشمندانه انجام شده است که شامل فضای جلو پنجره و چراغ های جلو نیز می باشد.
در قسمت جلوی خودرو حالت نیم دایره وجود دارد که کل لبه های کاپوت را در بر گرفته است. این مسئله باعث شد است علاوه بر اینکه جذابیت قطعات گوناگون در این بخش هماهنگ شده اند مانند جلو پنجره و چراغ جلو بلکه لبه ی در پوش موتور را مخفی کرده است. چراغ های جلو حالت مثلی شکل دارند که نسبتا باریک و اسپرت می باشند که گوشه های تیز دارند. اندازه ی جلو پنجره و چراغ های جلو کاملا مناسب می باشد. در قسمت جلو پنجره قطعهی پلاستیکی سیاه رنگ و مشبکی به چشم می خورد که در فضای خالی وجود دارد و در مرکز آن لوگوی کیا قرار گرفته است.
در نمای جانبی این خودرو ظرافت در طراحی به چشم می خورد ، چون با ترفندهای استادانه ای که انجام شده است برای بیننده چشم نواز و جذاب می باشد. خط جالبی از لبه ی چراغ عقب تا آینه بغل و ستون A به چشم می خورد که از زیر پنجره ها گذر می کند. در قسمت پایین درها و نزدیک به رکاب حالتی شبیه به ذوزنقه و متقارن قابل مشاهده است. خط کم عمقی از چراغ جلو تا نزدیک لبه در وجود دارد که باعث بیشتر نشان دادن حالت اسپرت این خودرو شده است.
در بخش عقبی سراتو چراغ های اسپرتی به چشم می خورد که با رنگ قرمز از بقیه قسمت ها جدا شده است. تمامی لبه ی کاپوت و بخش عقب سراتو با نوعی بر آمدگی عرضه می شود که تقریبا مقداری از طول بدنه را در خود پوشانده است. قسمت خارجی درپوش صندوق خطوط حجم دهنده ای وجود ندارد و جزئیات خاصی به چشم نمی خورد. در کل نمی توان از طراحی ظاهری این خودرو ایرادی گرفت ، با اینکه در بین خودروهای مشابه خودش از مد افتاده و ساده می باشد.
طراحی داخلی و کابین
زمانی که کیا سراتو تولید شد نمایشگر میان داشبورد برای مردم خیلی مهم نبود و جزو آپشن به حساب می آمد. برای این نمایشگرها که در خودروهای امروزی باکلاس وجود دارد هزینه ای دریافت نمی شود ولی در خودروهایی که توسط سایپا مونتاژ می شود باید بابت این آپشن هزینه ی بیشتری داد و فقط در نسخه ی آپشنال ، این نمایشگر لمسی هفت اینچی قابل مشاهده است.
افرادی که با سراتوی وارداتی رانندگی را تجربه کرده اند ، متفاوت بودن آن را به طور کامل با نسخه ی مونتاژ شده ی سایپا متوجه می شوند. پلاستیکی که در نسخه های ایرانی استفاده شده است نسبت به نمونه های خارجی کیفیت شان پایین تر است. حدودا تمام چیزهایی که در کابین سراتو سایپا وجود دارد مشکی است و فقط مدل های آپشنال آن رنگ های روشنی دارند و آن هم در بخش پایینی داشبورد و پوشش درها وجود دارد.
فرمان و پنل این خودرو تقریبا شبیه به مزدا3 می باشد. فرمان سراتو ظاهر ساده ای دارد ولی راننده حس خوبی با آن دارد. نور پس زمینه ی قرمزی که در شب در قسمت عقربه ها به چشم می خورد باعث اسپرت شدن این خودرو شده است. کلید هایی که روی فرمان وجود دارد برای استفاده از کروز کنترل ، مدیریت سیستم سرگرمی و ارتباط تلفنی می باشد.