#


خودروی محور عقب بهتر است یا محور جلو؟

خودرو
12 نوامبر 2017 بدون نظر 2013 بازدید

خودروی محور عقب بهتر است یا محور جلو؟

خودرو با محور عقب بهتر است یا محور جلو؟

خودروهایی که محور آن ها عقب و یا جلو است ، هر یک ویژگی و خصوصیات مخصوص خودشان را دارند. ولی کدام یک از آن ها در انتقال قدرت بهتر است؟ بعد از اینکه بازار خودرو در آمریکا رونق یافت مردم آمریکا بعد از چند مدت گزینه ای جز رانندگی با خودروهای محور عقب را برای انتخاب نداشتند. ولی با ارائه نخستین خودروی محور جلوی آمریکایی به نام اولدزموبیل تورنادو ، که در سال 1966عرضه شد ، شرایط کمی تغییر کرد.

خودرو

خودرو

فروش خودروهای محور جلو در آمریکا در دهه های 70و 80میلادی نسبت به محور عقب بیشتر بود ؛ چون به خاطر قوانین مصرف سوخت فدرال ، کمپانی های خودروسازی در آمریکا مجبور شدند ساخت خودروهای غول پیکر و پیشرانه های حجیم شان را پایان دهند.

خودروهایی که محور جلو بودند ، به خاطر نداشتن برآمدگی نقطه اتصال میل گاردان به چرخ های عقب ، در قسمت عقب فضای بیشتری را به وجود آوردند. به جز این مسئله ، ساخت خودروهایی که محور جلو هستند ارزان تر می باشد و نسبت به محور عقب وزن کمتری دارند ، که راحت ترین کار برای اینکه مصرف سوخت کاهش یابد باید وزن خودرو کمتر شود. در ادامه نکات مثبت و منفی این دونوع محور بررسی می کنیم.

نکات مثبت و منفی خودروهای محور عقب

اکثر خودروهای جاده ای و ساخت فراوان فعلی در خودروها از سیستم محور جلو به کار می برند. ولی همچنان برای تولید خودروهای لوکس و اسپرت از سیستم محور عقب استفاده می کنند. در طرح سنتی که دیفرانسیل در عقب و پیشرانه در جلو قرار دارد ، باعث می شود تا تعادل بهتری را در بین اکسل های عقب و جلوی اتومبیل در اختیار بگذارد و به خمین خاطر است که کیفیت و دقت فرمان پذیری بیشتر می شود. به جز داشتن تعادن و فرمان پذیری بهتر ، خودروهایی که دارای محور عقب هستند ، بهتر می توانند محور عقب را در پیچ ها یا دریفت منحرف کنند و در اختیار راننده بگذارند.

خودرو

خودرو

خودروهای دارای محور عقب از شتاب اولیه ی بهتری برخوردارند. چون زمانی که خودرو می خواهد حرکت کند ، وزن خودرو بر روی محور عقب و چرخ هایی که باید خودرو را به جلو برانند ، می افتد ؛ این کار باعث می شود تا چسبندگی تایر ها بیشتر شود. سیستم محور عقب نسبت به محور جلو دارای ویژگی های بهتری می باشد مانند: دوام بهتری دارد ، قابلیت مدیریت و به کارگیری پیشرانه های بزرگ تری را نیز دارا می باشد. به خاطر همین مسئله است که در خودروهای سدان پرقدرت ، وانت پیکاپ های سنگین و شاسی بلند ها این سیستم را به کار می برند ، البته این را بدانید که ماشین های پلیس هم دارای محور عقب نیز می باشند.

با اینکه خودروهای محور دارای فرمان پذیری بهتری هستند ولی در مقایسه با خودروهای محور جلو ، دارای قابلیت سواری راحتی می باشند ؛ ولی بدون عیب هم نیستند. به عنوان مثال ، خودروهایی که محور عقب دارند در مقابل خودروهای محور جلو در شرایط آب و هوایی و بارانی ، خیلی راحت تر می توانند منحرف شوند ، که این ویژگی به خاطر سیستم های کنترلی شاسی در خودروهای جدید و فناوری های مدرن در تولید تایر ها ، ممکن است که این خودروها در این شرایط انحراف کمتری داشته باشند.

به جز این مورد خودروهای دارای محور عقب در جاده هایی که شیب دار هستند ضعیف عمل می کنند. عموما کسانی که در منطقه های کوهستانی زندگی می کنند باید تایرهای مخصوی برف را تهیه کنند ، در غیر اینصورت رفت و آمد با ماشین های محور عقب در این مناطق دشوار می شود. اگر تایرهای خودروی تان برای تابستان بود نباید با آن ها در این شرایط آب و هوایی به فکر رانندگی بیفتید. شما می توانید از تایرهایی که مخصوص چهار فصل هستند استفاده کنید.

نکات مثبت و منفی خودروهای محور جلو

خودروهایی که دارای محور جلو هستند به خاطر سنگینی که به قسمت جلوی این خودرو وارد می شود می تواند در شرایط آب و هوایی نامناسب بهتر عمل کند. در جاده هایی که برفی هستد ، کشیدن یک جسم بهتر است از هل دادن آن. همان گونه که گفتیم خودروهای محور جلو نسبت به محور عقب با هزینه ی کمتری ساخته می شوند. چون پیشرانه و جعبه دنده ی آن ها در قالب یک واحد قرار گرفته اند. به خاطر ترکیب قطعات در یک واحد و وزن کمتر آن این خودرو ها مصرف سوخت کمتری دارند.

خودرو

خودرو

نقطه ی ضعفی که خودروهای محور جلو دارند سنگینی قسمت جلوی این خودروها می باشد که به خاطر آن نمی توان در پیچ ها با سرعت زیاد رفت. علاوه بر این به خاطر فرمان پذیری ، حفظ چسبندگی و شتاب گرفتن ، لاستیک های خودروهای محور جلو کارایی شان را زودتر از دست می دهند. بعضی از خودروهای محور جلو که دارای قدرت بیشتری هستند ، عموما زمان هایی که می خواهد شتاب بگیرد به مشکل انحراف فرمان بر می خورد که ناشی از گشتاور آن می باشد. سیستم های تعلیق پیشرفته و جدید تقریبا این مشکل را رفع کرده اند.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.