#


75ساله شدن امید به زندگی در ایرانیان

5 فوریه 2018 بدون نظر 1663 بازدید

75ساله شدن امید به زندگی در ایرانیان

۷۵ساله شدن امید به زندگی در ایرانیان

امید به زندگی در بین ایرانیان به ۷۵و نیم سال رسید، این آمار از رشد بهداشت و سلامت جسمی و روانی و گردش امید به آینده در بخش های زندگی اجتماعی در کشور حکایت می کند.

به گزارش ازمن بپرس، امید به زندگی مقیاسی برای تشخیص میانگین عمر افراد در یک جامعه می باشد که عوامل مختلف و گوناگونی بر افزایش آن اثرگذار می باشد، عواملی که با بهبود بخشیدن و جدی گرفتن هر کدام از آن ها می توان در هر جامعه ای امید به زندگی را بالا برد.

رویدادی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اتفاق افتاده است و طبق گزارشی که به تازگی توسط ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی منتشر شده است می گوید که بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، امید به زندگی در بین ایرانیان حدود ۲۵سال افزایش داشته است.

ایرج حریرچی جدیدا در مورد میزان امید به زندگی ایران بیان کرد: مهم ترین هدفی که نظام سلامت دارد بالا بردن میزان امید به زندگی سالم می باشد. امید به زندگی به این معناست که سال ها انتظار می رود که یک نوزاد زنده بماند. باید به این مسئله توجه کرد که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی امید به زندگی در بین ایرانیان پنجاه سال بوده است و حالا به ۶۵سال رسیده است که این میزان بر اساس جنسیت اشخاص برای خانم ها ۷۸.۴سال و برای مردان ۷۳.۸سال می باشد.

بر اساس گفته ی حریرچی در زمان قدیم رتبه ایران در امید به زندگی در بین ۱۹۲کشور ۱۱۰بوده است و امروزه کشور به رتبه ۶۳صعود کرده است.

میزان مرگ های زودهنگام نیز مسئله ی دیگری بود که سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش کشور در مورد آن بیان کرد: در زمان قدیم مرگ های زیر پنجاه سال زودهنگام به حساب می آمدند. تا دهه ۷۰بسیاری از مرگ و میرهای کشور زیر سن ۷۰سالگی رخ می داد و تنها ده تا بیست درصد ایرانی ها بالای ۷۰سال سن داشتند. با توجه به این هم اکنون با پیشرفت های بهداشتی ۴درصد ایرانیان بالاتر از هفتاد سالگی عمر می کنند. این اندازه در بین خانم ها ۵۱درصد و در بین مردان ۴۳درصد می باشد.

با اشاره به گزارشی که منتشر شده است و رتبه شصت و سوم ایران در بین کشورهای دنیا، می توان به این نتیجه رسید که هنوز تا رسیدن به میزان هان بهینه امید به زندگی راه طولانی را در پیش داریم و کشور نیز نیازمند روش های زیرساختی مناسب برای پایین آوردن تنش، استرس، افسردگی و در نهایت بالا بردن امید به زندگی و طول عمر می باشد. روش هایی که با الهام گرفتن از کشورهایی که در صدر فهرست امید به زندگی قرار گرفته اند و استفاده از راه کارهای متدهای آن ها بر اساس فرهنگ و رسوم داخلی می توان چشم انداز امیدوارکنده ای برای درست یافتن به طول عمر و امید به زندگی داشت.

رشد کیفیت زندگی، راز کشورهای دارای عمر طولانی

تغییر روش عرضه خدمات بهداشتی و درمانی و بالا بردن سطح آموزشِ سلامت همراه با پیشرفت فضاهای اجتماعی نشاط آور، عامل بالا بردن سطح امید به زندگی در دنیا می باشد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تا سال ۲۰۳۰میلادی طول عمر و امید به زندگی روندی صعودی را در پیش خواهد داشت و در بعضی از کشورها به ۹۰سال نیز خواهد رسید.

سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات خود۹ شاخص امید به زندگی، مرگ و میر بر اثر بیماری های خاص، بیماری های عفونی، عوامل پرخطر (مصرف تنباکو و مشروبات الکلی، استفاده از آب ناسالم و غیره)، هزینه های بهداشتی، پوشش خدمات مراقبت سلامتی، سیستم های سلامت، نابرابری در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و آمار و ارقام تغییرات اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی را به طور مرتب در کنترل خود می‌ گیرد و طبق آن، میزان امید به زندگی در تمام جوامع را مورد بررسی قرار می دهد.

با اشاره به میزان های مورد بررسی قرار گرفته از طرف سازمان بهداشت جهانی و مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، افراد ساکن در هنگ کنگ با ۸۴سال، ژاپن با ۸۳.۶سال و اسپانیا با ۸۳.۱سال به ترتیب در رتبه های اول تا سوم بیشترین مدت عمر و امید به زندگی جای گرفته اند و رمز طولانی عمر در این جوامع ، دسترسی به سطح بالا از بهداشت و درمان و علاوه بر این رژیم غذایی سالم و تحرک های ورزشی مناسب و حضور در فضای شادی آور می باشد.

در این رتبه بندی کشور لسوتو با ۴۹.۷سال، سیرالئون با ۵۰.۹سال و چاد با ۵۱.۶سال، دارای پایین ترین متوسط سنی و کمترین امید به زندگی می باشند که بر همین پایه در انتهای فهرست رتبه بندی جای گرفته اند.

رشد نهال امید به زندگی با رسیدگی مستمر

از مهم ترین عوامل موثر بر شاخص امید به زندگی می توان به سبک زندگی، کمیت و کیفیت اضطراب های شخصی و اجتماعی، اندازه شادی های مجاز و عمومی، سلامت محیط زیست و شرایط اقتصادی کشور اشاره کرد. البته عوامل دیگری مانند ژنتیک، نژاد و حتی جنسیت را نباید از یاد برد. موردهایی که به برنامه ریزی مناسب از طرف شخص  و اشخاص مسوول برای بهینه سازی فضای زندگی و ایجاد امنیت و آرامش در سایه چشم انداز روشن به آینده نیازمند می باشد.

انتشار الگوی سالم تغذیه یکی از مواردی است که در بالا رفتن طول عمر افراد یک کشور و پیشرفت امید به زندگی موثر می باشد زیرا موجب پایین آمدن بیماری های ناشی از تغذیه ناسالم که هزینه های فراوانی را به جامعه تحمیل می کند، می شود.

تحت پوشش بیمه قرار دادن بهداشت و درمان و عرضه خدمات آموزشی جلوگیری از بیماری های مسری و غیر مسری نیز از جمله روش های بالا رفتن امید به زندگی و طول عمر افراد جامعه می باشد.

بالا رفتن فعالیت بدنی و ورزش به طور مرتب و پیوسته و تحسین افراد به توجه به سلامتی شخصی و اجتماعی، نکته دیگری برای بالا رفتن امید به زندگی می باشد که به عنوان یکی از زیرساخت های نشاط روح و روان نیز از آن یاد می شود.

در این بین، مهم ترین روش برای بالا بردن امید به زندگی و طول عمر به وجود آوردن شادی، نشاط شخصی و اجتماعی و قرار گرفتن در محیط فاقد از استرس و نگرانی می باشد. زیرا سنگین شدن کفه ترازوی بالا رفتن شادی برابر است با پایین آمدن تنش های عصبی و بی قراری های روحی اشخاص. شادی و نشاطی که با برپایی جشن های ملی و مذهبی و تولید فضای مناسب برای خالی کردن روحی روانی اشخاص فراهم می شود. انتشار امید و شادی در محیط و شبکه های مجازی و اجتماعی و رسانه ملی نیز می تواند عطر شادی و خرسندی را در کشور گسترش دهد.

در طرف مقابل شادی، استرس و تنش های عصبی از عواملی هستند که  عمر و امید به زندگی را کاهش می دهند که با آموزش روش های فراگیر مبارزه با آن، می توان به بالا بردن طول عمر و ارتقای کیفیت زندگی کمک کرد.

 

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *