ماهواره های جدیدی که اخیرا در کشور اماده پرتاب بوده است عبارتند از ماهواره دوستی و ماهواره امیر کبیر.هدف اولیه از تولید ان ها دست یافتن به دانش تولید ماهواره ها بوده است و این که بعدها بتوانند اهداف عملیاتی را در طرح ماهواره ها پیاده سازی کنند.ایران در بخش تکنولوژی تولید ماهواره ها با وجود تحریم های موجود قدم های زیادی را برداشته و درتلاش است تا بسیاری از قطعات ماهواره ها را نیز در داخل تولید کند.
برنامه های فضایی در ایران رشدی برابر ۸۷ درصد داشته اند درحالی که کشورهای دیگری مانند چین میزان پیشرفتی به اندازه ۵۰ درصد داشته اند. رشد کشورما در این زمینه نشان دهنده این است که می توانیم هرساله ماهواره های زیادی را طراحی کرده و در مدار قرار دهیم.
ماهواره دوستی از جمله ماهواره هایی است که با پیشرفت تکنولوژی در کشور در دانشگاه شریف طراحی و سپس ساخته شد.این ماهواره در سال ۱۳۹۴ رونمایی شده است. در ابتدا قرار بود این ماهواره یک سال بعد از طراحی یعنی در سال ۱۳۹۵ پرتاب شود ،اما برنامه تغییر کرد و این ماهواره و در سال ۱۳۹۶ این ماهواره به طور کامل ساخته واماده پرتاب شد.
بیش ترین عمری که ماهواره دوستی در فضا دارد برابر یک سال است و عمر باتری ان نیز بستگی به مدار ان دارد برای مثال در مدار ۲۵۰ درجه می تاوند به مدت ۲ ماه فعالیت کند.این ماهواره قابلیت های زیادی را داراست بارز ترین ان ها کنترل وضعیت سه محوره،کنترل حرارت نیمه فعال و در سلول های خورشیدی بومی است.
این ماهواره بعد از این که در مدار تعیین شده قرار گرفت در مدت زمان طول عمر خود می تواند ماموریت هایی را که با او محول شده انجام دهد بعد از تمام شدن عمرش به مدارهای پایین تر می اید وارد اتمسفر می شود و سرانجام عمرش پایان می یابد.
وزن ماهواره دوستی به طور کلی ۵۲ کیلو است و به همین دلیل در ردیف ماهواره های مینیاتوری قرار می گیرد.به ان دسته از ماهواره های مینیاتوری می گویند که وزن کم و سایز کوچک تری دارند .در سال های اخیر ساخت این دسته از ماهواره ها در حال افزایش بوده است زیرا هزینه کم تری نسبت به بقیه دارند و استقرار ان ها نیز نسبت به ماهواره های بزرگ تر راحت تر است.
علاوه بر این ها این ماهواره را جز ماهواره های کم ارتفاع دسته بندی می کنند.ارتفاع اوج و حضیض این هواپیما به ترتیب برابر ۳۱۰ و ۲۵۰ کیلومتر خواهد بود.مداری که این ماهواره در ان حرکت می کند به شکل بیضی است و شیب مداری ان ۵۵ درجه خواهد بود.
این ماهواره مکعبی شکل با ابعادی در محدوده نیم متر است و نیروی پیشرانش برای انجام مانورهای مداری و یا تغییر مدار ندارد.انرژی مورد نیاز برای ماهواره دوستی از طریق باتری و پنل های خورشیدی تامین می شود.
این ماهواره می تواند تصویربرداری های رنگی ،بررسی پوشش های گیاهی و پایش منابع ابی را انجام دهد.رئیس سازمان فضایی اعلام ککرده است این ماهواره ها در اینده نزدیک خواهند توانست جایگزین ماهواره های سنگین بشوند. این بدان معناست که کوچک بودن این ماهواره ها دلیلی بر اینکه قابلیت های ان ها کم است نخواهد بود.
ارز دیجیتال CAW: تحولی نوین در بازار رمزنگاری در دنیای امروز، ارزهای دیجیتال بهعنوان یک…
مقدمهای بر دیجیتال مارکتینگ دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) به مجموعهای از فعالیتها و استراتژیهایی…
امروزه تکنولوژی پیشرفت های بسیار زیادی داشته است به همین دلیل هم دستگاه های هوشمندی…
برای این که به دنیای هک و امنیت وارد شوید نیاز است تا دانش های…
اگر وارد کسب و کار جدیدی شده اید و محصول جدیدی را تولید می کنید…
در این مطلب با چند مورد از ترفندهای بسیار ضروری در جست و جوهای گوگل…