اولین آیفون توسط بسیاری از خبرگذاری ها “شور و هیجان محتاطانه” لقب گرفت؛ اما جدای از آن، واقعا اپل چگونه به ایده ی استفاده از صفحه لمسی به جای کیبورد فیزیکی دست یافت؟ به هر حال پس از گذشت این همه سال، این دستگاه هنوز هم الگو و قالب اصلی اکثر اسمارت فون ها می باشد.
با ما در بررسی تاریخچه ی مختصر آیفون و فراز و نشیب های آن در دهه ی گذشته همراه باشید.
در سال ۱۹۹۳ هنوز دنیای تکنولوژی برای Apple Newton MessagePad آمادگی نداشت؛ شاید هم Apple Newton برای دنیا آمادگی نداشت!
می توان گفت پاسخ صحیح بخشی از هردوی اینهاست. اولین تلاش اپل برای یک کامپیوتر همراه تمام صفحه، علی رغم نوآوری های پیشگامانه مانند تشخیص دست خط، با شکست روبرو شد! این دستیار شخصی قیمتی برابر با $۶۹۹ داشت که معادل $۱۱۸۱ در سال ۲۰۱۷ می باشد. همچنین وزنی معدل یک پوند داشت. تقریبا مدت یک و نیم دهه به طول انجامید تا اپل در عرصه ی کامپیوتر همراه موفق شود؛ اما Newton اولین قدم این شرکت و همچنین جد آیفون و آیپدها به شمار می آید.
آیپاد محصولی افلاطونی و ایده آل از سوی اپل می باشد. نه آیپاد اولین فانتزی و خیال پردازی از MP3 بود و نه حتی iTunes به مقام اولین پخش کننده ی دیجیتال موسیقی نزدیک بود. اما مسلما اپل در ساماندهی این دسته یعنی موسیقی دیجیتال، اولین بود؛ آن هم از طریق یک سیستم همگام سازی ساده وکنترلر های سخت افزاری. پس از گذشت تنها چند سال، نام برند iPod هم معنی دسته ی موسیقی دیجیتال شد، آن هم با شعار شگفت انگیز “۱۰۰۰ ترانه در جیبت شما”!
در سال ۲۰۰۵ موتورولا جایگاه خود را به لطف خط تولید بی پرده اش، بدست آورده بود. درحالی که خط تولید iPod ها بر بازار MP3 Player ها حاکم بود، مشارکتی بین این دو شرکت صورت گرفت که حاصل آن Motorola Rokr شد.
این دستگاه در سپتامبر ۲۰۰۵ روانه بازار شد. Rokr E1 اولین تلفنی بود که با iTunes یکپارچه می شد. نرم افزار موسیقی اپل بر روی حافظه ی کوچک ۵۱۲MB ارائه شده توسط کارت MicroSD همگام سازی می شد. جانشین این دستگاه یعنی Rokr E2 در سال بعد، با پشتیبانی از RealPlayer ورزشی عرضه شد.
اما انقضای همکاری بین دو شرکت اپل و موتورولا خیلی سریع فرا رسید! با این حال اپل برنامه های خودش را داشت.
استیو جابز مراسم Macworld را با وعده ی سه محصول جدید آغاز کرد.
او گفت “اولین آنها یک iPod با صفحه ی عریض و کلیدهای لمسی است. دومین آنها یک تلفن همراه انقلابیست. و سومین آنها یک دستگاه ارتباط اینترنتی است.”
سه محصول انقلابی آن هم فقط در زمان یک مراسم خیلی زیاد بود؛ اما پس از آن استیو جابز گفت “این ها سه دستگاه جدا از هم نیستند، بلکه تنها یک دستگاه واحد است و ما آنرا iPhone می نامیم.”
این تلفن از صفحه کلید QWERTY بهره برده و از انگشت انسان به عنوان قلم استفاده می کرد. در این دستگاه موسیقی، فیلم و برنامه های تلویزیونی از طریق iTunes همگام سازی می شدند. به علاوه دارای یک صفحه نمایش چند-لمسی ۳.۵ اینچی بود که در آن زمان واقعا بزرگ بود!
اولین نسل آیفون در تاریخ ۲۹ ژوئن ۲۰۰۷ عرضه شد و چیزی حدود ۶.۱ میلیون دستگاه به فروش رفت.
همانگونه که از نام آن پیداست، نقطه تمایز iPhone 3Gs توانایی بهره بردن آن از شبکه ی ۳G بود. پس از نارضایتی هایی از سرعت زجر آور دیتای iPhone، اپل نسخه ی ارتقا یافته ی آن یعنی آیفون ۳Gs را معرفی نمود.
این دستگاه از ویژگی های جدید دیگری مانند GPS بهره می برد اما ویژگی برجسته ی آن در نرم افزارش بود. آیفون ۳Gs اولین آیفونی بود که از اپ ستور پشتیبانی می کرد. در ابتدا استور شامل چیزی حدود ۵۰۰ اپلیکیشن بود که اکثر آنها نیز رایگان بودند. و از همه مهم تر این بود که اپ ستور توانست تلفن ها را از دستگاه کامپیوتر همراه به سکویی برای توسعه دهندگان نرم افزار تبدیل کند.
آیفون ۴ شامل ویژگی های کلیدی تازه مانند طراحی جدید بر پایه ی فریم فلزی، بهره بری از چیپ A4 اپل، اولین نمایشگر رتینا (Retina)، معرفی FaceTime به همراه iOS 4 و اولین دوربین جلو توسط این شرکت بود. سه سال قبل از اینکه کلمه ی “Selfie” پادشاه کلمات دیکشنری آکسفورد شود!
البته این دستگاه مشکلات خنده داری نیز داشت! به طور مثال طراحی آنتن خارجی این تلفن باعث عذرخواهی بی سابقه این شرکت از عموم شد. همچنین این شرکت بامپرهای رایگان عرضه کرد تا مشکلات آنتن دهی کاهش یابد.
دستیار هوشمند جدید اپل به همراه iPhone 4s معرفی شد. کم کم Siri مهم ترین خصوصیت اکوسیستم این کمپانی شد و در نهایت راه خود را به WatchOS، tvOS، macOS و به تازگی اسپیکر HomePod باز کرد.
ششمین نسل آیفون نیز شامل تغییرات بنیانی در طراحی های اپل بود. این دستگاه از یک بدنه جدید آلومینیومی و صفحه نمایش بلندتر ۴ اینچی بهره می برد. همچنین عنوان “بزرگترین اتفاق رخ داده در آیفون از زمان اولین آیفون!” را به دوش می کشید.
صفحه نمایش بزرگتر، واضح ترین اعتراف اپل بود، چرا که دیگر این شرکت تنها نام در عرصه ی اسمارت فون ها نبود. جالب اینجاست که دو سال پیش تر از آن، استیو جابز گفته بود “هیچ کس آیفون بزرگتر را نخواهد خرید!”.
همچنین آیفون ۵ از شبکه ی LTE پشتیبانی می کرد و به جای کانکتور ۳۰-pin از پورت لایتنینگ بهره می برد. این دستگاه حدود یک سال موفق بود اما پس از آن آیفون ۵s و ۵c به رقابت با آن پرداختند.
در سال ۲۰۱۴ اندازه آیفون ها بزرگتر نیز شد! نسخه ی کوچک تر آن با صفحه نمایش ۴.۵ اینچی و فبلت ۶ Plus نیز با صفحه نمایشی ۵.۵ اینچی به بازار عرضه شد.
این دستگاه های جدید شامل ارتقاهایی در صفحه نمایش، دوربین، باتری و همچنین قابلیت پرداخت از طریق NFC بودند. این دو دستگاه باعث ایجاد یک رکورد در فروش این شرکت نیز شدند.
جدید ترین ویژگی های آیفون را می توان ضد آب و گرد و غبار شدن، حذف دکمه ی فیزیکی Home و ارتقای دوربین و پردازنده های داخلی دانست. علاوه بر این حذف جک ۳.۵mm هدفون را نیز شامل می شد که به سیاست تفکر رو به جلو و ضد کاربری این شرکت برمی گردد!
صبر کنید تا بگم!!!
ارز دیجیتال CAW: تحولی نوین در بازار رمزنگاری در دنیای امروز، ارزهای دیجیتال بهعنوان یک…
مقدمهای بر دیجیتال مارکتینگ دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) به مجموعهای از فعالیتها و استراتژیهایی…
امروزه تکنولوژی پیشرفت های بسیار زیادی داشته است به همین دلیل هم دستگاه های هوشمندی…
برای این که به دنیای هک و امنیت وارد شوید نیاز است تا دانش های…
اگر وارد کسب و کار جدیدی شده اید و محصول جدیدی را تولید می کنید…
در این مطلب با چند مورد از ترفندهای بسیار ضروری در جست و جوهای گوگل…