اگر چنین ساختمانی با نور روشن شده ، دسترسی بالقوه به نور طبیعی مشخصا موضوع اصلی است. تاریخچه ی طولانی کتابخانه ها به عنوان فضاهایی که با نور روز روشن می شوند، آموزه های بسیار مفیدی را در مورد اصول نورپردازی با نور طبیعی ارایه می دهد و می تواند شرایط محل، اندازه نسبی و ارزش مجموعه کتاب و روند مطالعه را مشخص می کند که برای ان ها راهکار نور پردازی با نور طبیعی ویژه مناسب است.
همان طور که این تاریخچه نشان می دهد، نورهای جانبی ، نورهای حاصل از پنجره های بتم و نور تامینی از سقف ها، به تنهایی یا در تلفیق به شکل دهی موقعیت محل کتابخانه کمک می کند و نوع انتخاب محل و نما و درجات ارتباط نزدیک و یا تبلیغ را مشخص می کند که در دسترس خوانندگان هستند . همچنین نشان می دهد چگونه ساختاربندی نور روز می تواند قابلیت مسیریابی را در نوع بهبود بخشد که اغلب تمایل دارند پرپیچ و خم باشند.
واقعیت این است که افراد دارای گزینه های متفاوتی در مورد مکانی عمومی و مناسب برای مطالعه هستند ( به ویژه در ارتباط با دسترس بودن نما یا رابطه ی نزدیک ) نشان می دهد که چارچوب بندی نور از دیدگاه کاربران نیاز است که عملکرد ساده ای نیست. می توان با بررسی اصول اولیه و بازنگری عملکردهای بصری متفاوت و نوع نگاهی مشخص می شود که این نور نیاز دارد پرورش دهد:
1.دیدن اتفاقی جهت مسیریابی فضا یا ارتباط با سایرین
2.دیدن متمرکز ، دیدن و تفکر ، مطالعه، متمایز ساختن جزئیات مناسب ( نیاز به چند مورد جداسازی از محیط ، تمایل به تعیین قلمروی بصری )
3.نگرش اما نه دیدن (رویا بینی ، بازتاب داشتن )
4.بررسی برای یافتن چیزی که بررسی فضای بصری و سپس جای دادن شئ در ان (جستجو)
اندیشه های معماری هم همانند بسیاری از زمینه های دیگر دچار تغییر شده است و…
گرایش هایی بعد از دوران مدرن به وجود آمدند که نواقص اندیشه های مدرن را…
با عمیق نگریستن درسبک ایرانی اسلامی می توان به توجه معماران به سمت حیاط ها،…
این که نقش طراح دقیقا در پروژه چیست، شاید سوالی باشد که جنبه های زیادی…
زمینه گرایی پیوندی بین زمین و محیط زندگی است و یا به عبارت دیگر محیط…
اگر منزل شما دارای پذیرایی مستطیل شکل است بهتر است مواردی را در نظر بگیرید.…