این روزها با طول عمر اکثر افراد جامعه، فعالیت های زیادی جهت کشف روش هایی که رد پای گذر روزگار را در چهره کمرنگ کند انجام پذیرفته و دانش امروزی مرزهای تازه ای در این زمینه ترسیم کرده است. مشخص است که آگاهی از زیر و بم روش های نوین جوان سازی صورت و مرزهای ایمنی هر یک، دانستن عوارضی که احتمال می رود داشته باشد و واقعی کردن توقع مان از هر کدام از این شیوه ها، مسیر را برای تصمیم گیری افرادی که تقاضای این را دارند که پوست صورت خود را جوان سازی کنند آسان تر می کند. با این منظور در این مطلب اشاره ای به مهم ترین شیوه های غیرجراحی جوان سازی صورت خواهیم داشت.
تعداد ریادی از مردم بر این باورند که درمان های غیرجراحی جوان سازی موقتی می باشند و جراحی به صورت دائمی است و به همین خاطر جراحی را انتخاب می کنند. این باور، از بنیان درست نمی باشد. از طرفی شیوه های جراحی جوان سازی صورت دائمی نمی باشند و با بالا رفتن سن، دوباره پوست صورت شل تر می شود و نیاز به جوان سازی دوباره پیدا می کند و این در شرایطی است که جراحی جوان سازی روی یک قسمت صورت را برای یک بار می توان با حداقل تبعات انجام داد و امکان انجام مجدد آن بدون افزایش ریسک های جراحی نیست؛ در صورتی که روش های غیرجراحی از مزیت مهم تکرار پذیر بودن برخوردار می باشند، یعنی اگر درمان های غیر جراحی به درستی انجام داده شوند، امکان دارد حتی از درمان های جراحی هم ماندگاری بالاتری داشته باشند. این به این معنا می باشد که به احتمال زیاد فردی با درمان های درست غیرجراحی حتی تا پانزده سال بعد هم دیگر نیازی به مداخله جراحی نداشته باشد در حالی که یک فرد جراحی شده امکان دارد بعد از پنج سال دوباره نیاز به اقدام مجدد داشته باشد. البته این را باید دانست که هیچ کدام از شیوه های جراحی و غیرجراحی به صورت دائمی نمی باشند و همه پس از یک مدت دچار درجاتی از برگشت می شوند. اهمیت درست انجام شدن شیوه های غیرجراحی
نکته دیگر، زیاده روی نکردن در این روش هاست. به عنوان مثال استفاده زیادی از بوتاکس و این که هنوز اثر بوتاکس پیشین از بین نرفته، مجدد در مقدار زیاد تزریق شود، حالت انبشاتگی و سمیت ایجاد می کند و عضله به صورت کاملاً فلج می شود و در این حالت، فرد دچار مشکل خواهد شد. دیگر آن که باید از استفاده از مواد مصنوعی به خصوص در مورد حجم دهنده ها (فیلرها) به طور جد خودداری نمود.
در شیوه های جوان سازی از روش های ترکیبی استفاده می شود یعنی این که یک شیوه مخصوص برای همه صورت جواب نمی دهد. به عنوان مثال ما نمی توانیم تمامی صورت را بوتاکس بزنیم یا همه جا از فیلر استفاده نماییم. در بخش بالایی صورت بسیاری از جوان سازی ها با بوتاکس قابل انجام است اما در قسمت های پایین، بوتاکس کارآیی کمتری دارد و بهتر است از فیلر استفاده نمود. در قسمت پایین صورت اعصاب حساس تر می باشند و اگر از بوتاکس استفاده کنیم امکان دارد ابراز احساسات در صورت فرد مخدوش شود.
یکی از مهمترین موارد استفاده از فیلرها خط خنده است، یعنی خطی که میان بینی و لب وجود دارد. گر چه در این خط هم انقباض عضلات نقش دارد ولی بهترین روش برای کم کردن آن، فیلر است. بر حسب عمق خط خنده مقدار و نوع فیلر مورد استفاده متفاوت است. اگر در خط خنده بیشتر از اندازه فیلر استفاده کنیم محل اتصال بینی به گوشه دهان باد می کند و حالتی غیر طبیعی ایجاد می کند. در اصل هدف کم کردن عمق این خط است نه برطرف کردن کامل آن و پزشک نباید در صدد از میان بردن این خط باشد.
مورد دیگر، حجم دادن لب ها است. برای لب ها هم می بایست به صورتی از این فیلرها استفاده نمود که لب ها حالت غیر طبیعی پیدا نکنند. در اصل اگر لب به آن مقدار حجیم شود که فرد به جای این که به چشم ها نگاه کند به لب ها نگاه کند، این صورت دیگر زیبایی نخواهد بود. زمانی زیبایی حاصل می شود که همه اجزای صورت با هم تناسب داشته باشند.
مورد چهارم حجم دادن گودی دو سمت چانه و یکنواخت کردن لبه فک پایین می باشد که جوان سازی نیمه پایین صورت را کامل می کند. غیر از چهار مورد ذکر شده، فیلرها یک روش راحت برای حجم دادن به صورت و زیباتر کردن کناره های صورت به حساب می آیند. دو مورد حجمی که تجربیات گوناگون آن را تأیید کرده اند، افزایش حجم گونه ها و چانه می باشد. می توان گونه ها را برجسته تر کدر و میان لب و چانه زاویه ایجاد نمود. انجام روش های حجمی می بایست با دقت و احتیاط فراوان همراه باشد چرا که وارد کردن بیشتر از اندازه فیلرها امکان دارد عوارض نه چندان جالبی مثل جابجایی آن ها را در پی داشته باشد.
انتخاب و مدل تزریق فیلر مثل بوتاکس اهمیت زیادی دارد. سه گروه فیلر داریم: مواد مصنوعی، فیلرهای طبیعی و بافت چربی. مواد مصنوعی بیشتر از ترکیبات پلیمری می باشند و دسته بندی متنوعی دارند. در گذشته حتی از سیلیکون و تفلون به عنوان فیلر استفاده می شد. یکی دیگر از این ها پلی آکریل آمیدها بودند که چند دهه قبل رواج داشتند و در بلوک شرق تولید می شدند.این مواد فاقد سازگاری لازم با بافت های بدن بوده و عوارض نسبتاً بد و وحشتناکی داشتند. متاسفانه این مواد مصنوعی به خیال دائمی بودن و ارزان بودن مورد استفاده قرار می گرفتند و عوارض دراز مدت زیادی دارند.
موادی سازگار با بافت بدن بوده و جزیی از بدن فرد می شوند، در این صورت هم نتیجه آن ها از لحاظ زیبایی بهتر است و هم خیلی کم عارضه می باشند. با پیشرفت فناوری احتمال بروز حساسیت ناشی از نوع با کیفیت بالای این مواد به زیر یک درصد رسیده و ماندگاری آن ها هم بالاتر رفته است. یکی از رایج ترین انواع این مواد اسید هیالورونیک است که ماده بافت هم بند بدن انسان است و در بیشتر مواقع از مشتقات و ترکیبات آن استفاده می شود.
فیلر چربی، خیلی بهتر از انواع مصنوعی می باشد زیرا یک بافت طبیعی با سازگاری کامل بافتی است. با این وجود مشکلاتی هم دارد. در مورد چربی، می بایست آن را از جای دیگر بدن برداشت که نیازمند یک مرحله اضافه است و این برداشت از قسمت دیگری از بدن امکان دارد برای بیمار زیاد جالب نباشد. دومین مسئله این که چربی برای چین های متوسط و عمیق ماده مناسبی است ولی برای چین های ظریف کارآیی آن کمتر است اما مواد پر کننده طبیعی با توجه به غلظت های مختلفی که دارند، برای انواع و اقسام چین ها قابل استفاده هستند. در نهایت احتمال ناهمواری در این مواد خیلی کم تر می باشد. کاربرد فیلرهای طبیعی خیلی راحت است ولی در گذشته که مواد حجم دهنده طبیعی به صورت کنونی در دسترس نبود استفاده از چربی بدن بیمار شایع تر بود.
ورم پلک غالبا با سایر ناراحتیهای چشمی همراه است (البته نه همیشه). بنابراین، هنگامی که…
اگر بر حسب اتفاق، مبتلا به نوعی بیماری قارچ شوید (که البته تعداد مبتلایان به…
۵۰ سال پیش متخصص پوست نمی توانستند تغییرات عمده ای در پوست بوجود بیاورند. آنها…
صرف داشتن پوست خشک ، در برخی شرایط امتیازی است که مشکلات رایجی نظیر اکنه…
روزی از یکی از متخصصان پوست پرسیدم: چرا شما هرگز در مورد پزوریازیس حرفی نزده…
خطرات آفتاب در روزهای آفتابی و زیبا، قرار گرفتن در نور خورشید معنایی همراه با…