فیلم پیانیست ( 2002 The Pianist ) ، از برجسته ترین آثار رومن پولانسکی
… The Pianist
پیانیست ( The Pianist ) فيلمی محصول سال 2002 کشور های انگلستان ، آلمان ، فرانسه و لهستان در ژانر بیوگرافی , درام , جنگی به كارگردانى رومن پولانسکی است . فیلم نامه آن از رونالد هاروود که بر اساس کتابی از ولادیسلاو اشپیلمن است . داستان این فیلم در واقع برگرفته از داستان زندگی آقای ولادیسلاو اشپیلمان یکی از بهترین نوازندگان اسبق پیانو در لهستان ( دارای لقب ویرتوز ) و در زمان واقعه تلخ هولوکاست در شهر ورشو می باشد . آقای اشپیلمان داستان زندگی خود را طی سالهای جنگ جهانی دوم به صورت یک کتاب می نویسد و چاپ می کند که این فیلم هم برگرفته از همین کتاب بوده است و هم ریشه در حقیقت دارد .
🏆 جوایز …
این فیلم نامزد 7 جایزه اسکار و 2 جایزه گلدن گلوب شد که در بخش بهترین بازیگر نقش اصلی مرد ، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم نامه اقتباسی برنده جایزه اسکار نیز شد . در مجموع برنده 55 جایزه معتبر و 73 نامزدی برای آن شد.
📇 خلاصه داستان …
داستان فیلم از 23 سپتامبر 1939 و درست چند هفته پس از تهاجم نظامی آلمان نازی به لهستان آغاز می شود . امّا پیانیست در همین حال هم به نواختن پیانوی خود در رادیو ورشو ادامه می دهد . او در راه رسیدن به رادیو از روی قطعات خرد شده ماشین آلات متلاشی و لاشه اسب های کشته شده می گذرد و در حالی ، در ساختمان رادیو پیانو می نوازد ، که صدای بمب های فرو ریخته بر سر شهر ، هر صدایی از جمله صدای پیانو را تحت الشعاع قرار داده است .
چند روز بعد ورشو سقوط می کند و پیانیست ، نخستین نشانه های برخورد نازی ها با یهودیان را با حضور سربازان آلمانی در شهر میبیند … او در تمام سال های سخت جنگ و اشغال با پنهان شدن در گوشه و کنار شهر تلاش می کند با استقامت و امیدواری منتظر پایان جنگ بماند … اشپیلمن خاطرات خود را از دوران جنگ و اشغال لهستان در سال 1946 منتشر کرد .
🔍 حقايقى جالب در مورد این فیلم …
شاید پولانسکی که خود یهودی است و توانسته از اردوگاه مرگ نازی ها جان سالم به در ببرد ، مهم ترین انتخاب ممکن برای روایت سینمایی داستان اشپیلمن باشد . نجات پولانسکی و پدرش از اردوگاه های مرگ احتمالا علت جلب او به داستان ژپیلمن بوده است . استیون اسپیلبرگ پیش تر کوشیده بود ، او را برای کارگردانی فهرست شیندلر متقاعد کند ، اما وی قبول نکرده بود ، شاید به آن جهت که داستان شیندلر روایت نجات دهنده ای بود که به صورت ارادی و آگاهانه می کوشید مردم را نجات بدهد ، در حالی که پولانسکی می داند در نجات بسیاری از باز ماندگان تنها شانس و تقدیر نقش بازی کرده اند .
در پایان اولین اکران فیلم در ورشو که 3500 نفر حضور داشته اند و رئیس جمهور و نخست وزیر لهستان هم در میان آنان بوده اند ، به مدت 20 دقیقه همه کف می زده اند .
🔍 متهم شدن رومن پولانسکی …
رومن پولانسکی کارگردان فیلم بعد از متهم شدن به تجاوز جنسی به یک دختر 13 ساله و برای فرار از زندانی شدن ، در سال 1987 از آمریکا خارج شد و از آن زمان تا کنون به آمریکا باز نگشته است . اسکار بهترین کارگردانی برای پیانیست را هریسون فورد از طرف او دریافت کرد و 5 ماه بعد در فرانسه به وی تحویل داد .
آدرین برودی بازیگر نقش پیانیست برای هر چه بهتر به تصویر کشیدن زندگی کسی که تمام داشته هایش را از دست داده ، در عرض 6 هفته نزدیک به 14 کیلوگرم وزن کم کرده است . وی در طول مدت ساخت فیلم بسیاری از دارایی ها و اموال شخصی خودش ( شامل آپارتمان شخصی و ماشینش ) را رها کرده و خود را از خانواده و دوستانش جدا نموده بود .
هم چنین در تمام قسمت هایی که آدرین برودی در حال نواختن پیانو می باشد ، واقعاً او قطعه را خودش می نوازد و فقط در جا هایی که کلوز آپ دست خالی نوازنده نشان داده می شود ، توسط یک پیانیست مشهور لهستانی نواخته شده است . در واقع می توان گفت که قسمت شروعی قطعات شوپن توسط خود آدرین برودی نواخته شده است و وقتی قطعه در ادامه به قسمت های خیلی مشکل تر و تکنیکی تر از نظر نوازندگی می رسد توسط نوازنده مشهور لهستانی نواخته شده و در فیلم هم در این قسمت ها فقط دستان نوازنده نشان داده می شود .
گفته می شود که آدرین برودی در کودکی پیانو را آموخته است ، ولی برای نواختن این قطعات شوپن ماه ها قبل از شروع فیلم برداری این فیلم تمرینات پیانو خود را دوباره از سر گرفته است .در آخر پیشنهاد میکنم که فیلم پیانیست با موسیقی زیبای آن رو از دست ندید . تیزر فیلم ضميمه پست شده است که میتوانید آن را مشاهده کنید .
دیدگاهتان را بنویسید