#


نقش کلر در نشان دادن شیوه های فیلم صامت

کلر
29 آوریل 2017 بدون نظر 1609 بازدید

نقش کلر در نشان دادن شیوه های فیلم صامت

نقش کلر در نشان دادن شیوه های فیلم صامت

کلر نشان داد که بسیاری ازشیوه های فیلم صامت هنوز اعتبار خود را حفظ کرده اند وانچه پرده ی سینما را زنده نگاه می دارد کلمات نیست بلکه تصاویر است و همه از این کشف او خرسند شدند. صدا خاصه صدای غیر منطبق با تصویر می تواند زیبایی را بیشتر ادراک را عمیق تر و محیط فیلم را قوی تر کند ولی مستقل از تصاویر فیلم توانایی این کارها را ندارد.
از انجا که رنه کلر این اصل را هنگام ساختن سه فیلم اول خود به طور غریزی دریافته بود و ان فیلمها با جلا ودرخششی که در ان زمان بی مانند بود از کار در امدند. اثار او بر کارگردانهای دیگر تاثیر عمیق داشت. رنه کلر انچه را دیگران در جستجویش بودند یافته بود جوشش و حرکت ووزن را به فیلم بازگردانده بود.

حدود تاثیر او را میتوان از مقایسه حلقه اول “زیر بامهای پاریس” با فصول اغاز فیلم “ضربان دو قلب” 1930 اثر گتسافون بولفاری یا اواز “افق ابی” در فیلم “مونت کارلو” 1930 اثر لوبیچ دریافت. اما از این تقلید مهمتر فیلمهای بی شمار اغاز دهه ی پس از 1930 است که تاثیر ازادی بخش کلر در انها دیده می شود.

در المان “رقص کنکره”1931 اثر اریک شارل ودر انگلستان “سوزی افتاب”1932 اثر ویکتورساویل ودر هالیوود فیلمهای مانند “این است شب”1932 اثر فرانک تاتل و “حقیقت نیمه عریان” 1932 اثر گرگوری لاکاوا . “هاله لویا من ولگردم” 1933 اثر اوئیز مایلسون نه تنها هر کدام نشاندهنده ی ازادیهای تازه ای در طرزبه کار بردن صدا بودند.

مکان های موثر در حاشیه صدا

بلکه ساختمان و وزن انها نیز مانند فیلمهای کلر از حاشیه ی صدا گرفته شده بود. اثار کلر برای ان کسانی که در استودیوهای امریکایی می کوشیدند سینما را از زندان “تئاتر توی قوطی” ازاد کنند ارزش خاصی داشت .انها جسارت ساختن فیلمهایی نظیر فیلمهای کلر داشتند اما استقبال تماشلگران و منتقدان از فیلمهای کلر به انها دل و جرئت می داد که پیش بروند درسهای فنی هم که از فیلمهای کلر می اموختند البته جای خود داشت .

از این حیث اغاز دوره ی ناطق مانند نخستین دهه ی فیلم صامت بود. یعنی زمینه ی کار هنوز در مرحله ازمایش بود و کارگردانان برای تشخیص اینکه شیوه های جدید تا چه اندازه توفیق یافته اند میزان فروش بلیط را در نظر می گرفتند وبرای فرا گرفتن نکته های مفید چشم به دست یکدیگر می دوختند.

درین دوره ی اشفتگی و جستجو فیلمهای کلر مانند چراغهایی فرا راه سینماگران افروخته شد. درست است که کلر در نخستین فیلمهای خود تمایل شدیدی به شیوه های فیلم صامت داشت ولی باید دانست که این تمایل عکس العمل سالمی بود در برابر تمایل شدید سایر سینما گران به استفاده بی قید و بند از حاشیه ی صدا.

برگرفته از تاریخ سینما ، نویسنده:ارتور نایت ، ترجمه:نجف دریا بندری

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *