استخدام بازیگران هالیوود
استخدام بازیگران هالیوود از کشورهای دیگر
فقط بازیگران نبودند که از کشورهای دیگر به استخدام هالیوود در می آمدند ، بلکه متخصصان فنی از همه نوع خصوصا کارگردانان و فیلمبرداران نیز جذب این صنعت می شدند .
برای صنعتی که می توانست بهترین متخصصان را از سراسر جهان خریداری کند ، این کار اقدامی منطقی بود. در واقع به عنوان یک ترفند ، نوعی وقار و جذابیت کاپیتالیستی نیز در آن بود : تنها قوی ترین صنایع فیلم می توانستند متخصصین آموزش دیده و با تجربه ای تربیت کنند که برای کار در هالیوود مناسب باشند .
جذب این نیرو ها نه تنها صنعت فیلم آمریکا را از درون استحکام می بخشید ، بلکه رقبای اصلی را نیز به همان نسبت تضعیف می کرد .
دست اندرکاران صنعت فیلم استدلال می کردند که این کار باعث می شود تا فیلم های آمریکایی به بهترین وجه پاسخگویی بازار های جهانی باشند . برای مثال ، هیز از « جذب استعدادهای کشورهای دیگر به صنعت هنر آمریکا برای جهانی تر کردن آن » سخن می گفت و این حرف چندان بی ربط نبود .
به هر حال نیت واقعی هالیوود در تمایل سیری ناپذیرش به جذب نیروها هر چه بود ، این واقعیت که در استودیوها تعداد زیادی مهاجر ( عمدتا اروپایی ) کار می کرد احتمالا بر کیفیت جهانی فیلم ها می افزود .
از توجیهات که بگذریم ، بزرگترین دست آورد هالیوود ساختن محصولی بود که جهان را به خوبی در می نوردید . حتی با توجه به قدرت جمعی استودیوها ، بدون این عامل فیلم های آمریکایی نمی توانستند در دهه ی 1920 به قدرتمند ترین و فراگیر ترین نیروی فرهنگی جهان تبدیل شوند .
تجارت فیلم در سه دهه اول قرن
علاوه بر گسترش انفجاری تجارت فیلم در سه دهه اول قرن ، مشخصه دیگر دوران سینمای صامت انتشار گسترده افکار سینمایی بود . هیچ سبکی در سینما نمی توانست در محدوده یک کشور رشد کند .
درست همان طور که فرستادگان لومیرها اصول این هنر را ظرف یک سال به چهار گوشه جهان بردند ، رویکردهای جدید در عرصه ی بیان سینمای ، حتی اگر برای پخش گسترده تجاری ساخته نشده بودند ، راه خود را به خارج باز کردند .
شاید صنایع فیلم آلمان و فرانسه توان رقابت با فیلم های آمریکایی را نداشتند ، اما با این وجود محصولات شان در اروپا ، ژاپن ، چین و بسیاری از بازار های دیگر پخش می شد .
شوروی ها در حالی که نظریه مونتاژرا بسط می دادند از تحسین گریفیث ابایی نداشتند و رزمنا و پوتمکین ( 1925 ) ، ساخته ایزنشتین ، مری پیکفورد و داگلاس فربنکس را مسحور می کرد .
در واقع پیش از ظهور صدا ، سینما در سراسر جهان آموخته بود که به زبان های مختلف سخن بگوید .
بر گرفته از کتاب سینما در چهار گوشه جهان
اثر روث ویسی
دیدگاهتان را بنویسید