مستند حافظ و گوته با حضور اساتید ادبیات ایران ساخته می شود
مستند حافظ و گوته با حضور اساتید ادبیات ایران ساخته می شود
به گزارش از من بپرس، فیلمی مستند داستانی با عنوان حافظ و گوته و با حضور اساتید ادبیات ایران همچون دکتر شفیعی کدکنی در حال آماده سازی برای پخش است.
این فیلم مستند را فرشاد فرشته حکمت کارگردانی کرده که فیلم آلماگل او در گروه سینمایی هنر و تجربه در حال نمایش است. حافظ و گوته قرار است تابستان 96 آماده پخش شود.
این کارگردان گفته که قبلاً در مورد مولوی نیز فیلم ساخته که به علت ممیزی هنوز در تلویزیون به نمایش در نیامده اند. این فیلم ها یک مجموعه مستند و یک فیلم داستانی بلند به نام باران در آفتاب هستند. او از آماده شدن شش قسمت از مجموعه مستندش گفت که به علت مشکلات همیشگی نتوانسته اند مجوز پخش در تلویزیون بگیرند.
با این وجود فرشته حکمت گفت که در ساخت حافظ و گوته بدون داشتن الگوی تصویری خاصی، کار کرده است. این مستندساز دلیل این امر را محدود نبودن سینمایش به اقوام دانست.
فرشته حکمت هم اکنون مشغول انجام مراحل تدوین این مستند داستانی است و به گفته او احتمال دارد که نام آن تغییر پیدا کند.
جمع اساتید ادبیات ایران
علاوه بر دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، اساتیدی همچون دکتر موید شیرازی، دکتر محمود حدادی، دکتر کاووس حسنلی، دکتر منصور رستگارفسایی، عبدالعلی دستغیب، دکتر کمالی سروستانی و دکتر مجید اسکندری در این پروژه حضور دارند.
وجود این اساتید شناخته شده می تواند نشانه ای از کیفیت بالای مرحله پژوهش در مستند داستانی فرشته حکمت باشد. پژوهش مذکور به مدت سه سال انجام شده است که در طی این مدت، گروه سازنده در ایران و آلمان به فیلمبرداری مشغول بوده اند.
بر اساس گفته های فرشاد فرشته حکمت، نویسنده و کارگردان حافظ و گوته، آغاز مراحل پژوهش به فصل بهار سال 2016 در کشور آلمان مربوط می شود.
وی همچنین گفت که فیلمبرداری را هم زمان با پژوهش آغاز کرده است، سپس با اتمام این بخش گروه به ایران برگشته و در شیراز دیگر بخش های آن را فیلمبرداری کرده اند تا به قول او ارتباط این دو شاعر بزرگ جهان به شکل مناسب تری نشان داده شود.
فرشته حکمت با بیان اینکه تأثیر حافظ و گوته فراتر از تاثیر دو شخص، تأثیر دو فرهنگ شرق و غرب از هم است، گفت: در پیشانی فیلم این جمله گوته را قرار داده ام، چرا که «امروز روز ادبیات ملی نیست بلکه روز ادبیات جهانی است.»
وی ادامه داد که در عصری که دوران روشنگری و شکل گیری جنبش توفان و طغیان در غرب بوده، گوته در دهه ششم عمرش پس از آشنایی با سعدی، نظامی و سفرنامه ها با حافظ آشنا می شود.
فرشته حکمت می گوید که تأکید بر ادبیات جهانی و فراتر رفتن از ادبیات بومی و ملی، مهم ترین گام و تلاش اصلی گوته، این حکیم بزرگ آلمانی بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید