12 فیلم عباس کیارستمی در سینما تک خانه هنرمندان
12 فیلم عباس کیارستمی در سینما تک خانه هنرمندان
به گزارش از من بپرس، 12 فیلم از آثار عباس کیارستمی در سینما تک خانه هنرمندان ایران نمایش داده می شود.
روابط عمومی خانه هنرمندان ایران در خبری اعلام کرده که از 10 تا 12 تیر ماه، منتخب 12 فیلم از آثار این سینماگر بزرگ ایرانی در برنامه ای با عنوان «زندگی و دیگر هیچ» نمایش داده می شود.
در این برنامه که در آن ورود برای عموم آزاد است، فیلم ها در 4 سئانس و در ساعت های 15، 17، 19 و 21 به نمایش در می آیند.
علاقه مندان می توانند در این سه روز به خانه هنرمندان در خیابان آیت الله طالقانی، خیابان موسوی شمالی، باغ هنر مراجعه کنند.
همچنین مراسم نکوداشت این هنرمند فقید نیز ساعت 17:30 روز دوشنبه 12 تیرماه و هم زمان با نمایش دو فیلم «مرا به خانه ببر» و «24 فریم» در سال شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
فیلم های منتخب این برنامه عبارتند از:
مشق شب (1367)، کلوزآپ (1368)، گزارش (1356)، زندگی و دیگر هیچ (1370)، ده (1380)، خانه دوست کجاست (1365)، مثل یک عاشق (1391)، طعم گیلاس (1376)، زیر درختان زیتون (1373)، مرا به خانه ببر، 24 فریم و باد ما را خواهد برد (1378).
مشق شب مستندی است درباره دانش آموزان ابتدایی که تماماً از مصاحبه هایی با آنها تشکیل شده است. صدای خود کیارستمی به عنوان مصاحبه کننده در بعضی از لحظات فیلم شنیده می شود. در این مستند دانش آموزان درباره مسائلی مانند تکالیف مدرسه، رفتار والدین، تنبیه در مدرسه و خانه و… صحبت می کنند.
کلوزآپ از مطرح ترین فیلم های عباس کیارستمی و درباره شخصی است به نام حسین سبزیان که به علت شباهت ظاهری ادعا می کند محسن مخملباف است.
کلوزآپ جوایز متعددی را از جشنواره های مختلف دریافت کرد که جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فجر و جایزه ویژه منتقدان از جشنواره مونترال از مهم ترین آنها به شمار می روند.
این فیلم در بین منتقدان و فیلم سازان سراسر جهان نیز فیلمی محبوب و صاحب اعتبار است. نشریه معتبر سایت اند ساوند در بین 50 فیلم برتر تاریخ سینما، رتبه چهل و هفتم را به این فیلم اختصاص داده است.
گزارش با بازی شهره آغداشلو دومین فیلم بلند عباس کیارستمی است. این فیلم داستان زن و شوهری از طبقه متوسط را روایت می کند که درگیر مشکلاتی مربوط به تأمین هزینه های زندگی، مشکلات شخصی و… می شوند.
سبک واقع گرایانه کیارستمی در پرداخت لحظه ها، استفاده از دوربین و صدا و بازی بازیگران در فیلم گزارش جلوه ای بسیار خاص دارد.
گفتنی است این فیلم سال گذشته پس از درگذشت کیارستمی نیز در ایران به نمایش درآمده بود.
زندگی و دیگر هیچ با پس زمینه زلزله رودبار به جست و جوی فیلمسازی به دنبال برادران احمدپور می پردازد که در فیلم خانه دوست کجاست؟ بازی کرده اند.
زندگی و دیگر هیچ دومین فیلم از سه گانه ای است که با خانه دوست کجاست؟ و زیر درختان زیتون تکمیل می شود. این فیلم جایزه بخش نوعی نگاه را از جشنواره کن در سال 1992 دریافت کرده است.
ده از دیگر فیلم های مطرح کیارستمی در جهان و اثری به غایت جسورانه است که تماماً در یک ماشین می گذرد و اتفاقات آن متشکل از گفت و گوی زنی با ده شخص مختلف در این ماشین است.
گفتنی است مجله امپایر در سال 2008 این فیلم را در بین 500 فیلم برتر تاریخ سینما در رده 447 جای داده است.
همچنین بر طبق یک نظرسنجی از 177 فیلم ساز، منتقد، نویسنده و صاحب نظر سینما که توسط بی بی سی انجام گرفته، ده در جایگاه نود و هشتم از فهرست 100 فیلم برتر قرن بیست و یک قرار گرفته است.
خانه دوست کجاست؟ اولین فیلم بلند داستانی کیارستمی در سال های بعد از انقلاب اسلامی و اثری است که نام او را در جهان بر سر زبان انداخت.
داستان بی پیرایه این فیلم حکایتگر کودکی دبستانی است که در جست و جوی خانه دوستش برای برگرداندن دفتر مشق اوست.
خانه دوست کجاست؟ که جزو پنجاه فیلم پیشنهادی مؤسسه فیلم بریتانیا محسوب می شود، جوایز معتبری را نصیب کیارستمی کرد که جایزه ویژه هیئت داوران از جشنواره فجر و جایزه سینمای هنر و تجربه از جشنواره کن در سال 1989 از مهم ترین آنها هستند.
به شهادت گفته های صاحب نظران، این فیلم که در اوج جنگ تحمیلی و تبلیغات غرب علیه نظام نوپای ایران به نمایش درآمد، توانست تا حدی نگاه ها را به جامعه ایران تغییر دهد.
همچو یک عاشق از فیلم های کیارستمی است که در خارج از ایران ساخته شده است. فیلمی تقریباً بی رمق که در بین مخاطبان جدی سینما بدخواهان فراوانی دارد.
این فیلم داستان رابطه یک دانشگاهی مسن با دختری جوان است که قرار است داستان آشنای عشق و تن و مرگ و فنا را بازگو کند.
طعم گیلاس برنده نخل طلای کن و از مهم ترین فیلم های کیارستمی است. این فیلم داستان فراهم کردن تمهیدات خودکشی فردی توسط خود او را بازگو می کند و در این بین به مراحل تکامل بشر در بحث معرفت می پردازد.
طعم گیلاس بعد از فیلم بسیار درخشان زیر درختان زیتون ساخته شد و عده ای نخل طلای آن را مدیون همین فیلم دوم می دانند.
زیر درختان زیتون حاصل تکامل سبک عباس کیارستمی در قصه و کارگردانی است و داستان عشق دختر و پسرس روستایی را در دل ساخت یک فیلم روایت می کند.
زیر درختان زیتون با دو فیلم قرمز ساخته کریستف کیشلوفسکی و داستان های عامه پسند ساخته کوئنتین تارانتینو از بخت های اصلی دریافت نخل طلای کن بود که جایزه را داستان های عامه پسند واگذار کرد.
این فیلم از بهترین آثار سینمای جهان و ایران و نمونه اعلایی برای بررسی سبک کیارستمی محسوب می شود.
باد ما را خواهد برد با داستان عجیب انتظار یک گروه فیلمبرداری برای مرگ یک پیرزن در یکی از روستاهای کردنشین غرب ایران از شاخص ترین آثار کیارستمی است.
این فیلم شیر نقره ای جشنواره ونیز و چند جایزه بین المللی دیگر را از آن کیارستمی کرد. جشنواره تورنتو نیز آن را در بین پنجاه فیلم برتر دو دهه 80 و 90 میلادی قرار داد.
مرا به خانه ببر و 24 فریم دو کار کوتاه از عباس کیارستمی و آخرین آثار این سینماگر محسوب می شوند. این فیلم ها در جشنواره کن امسال و چند فستیوال خارجی دیگر نیز نمایش داده شدند.
گفتنی است دیدن این فیلم ها برای مخاطبان ایرانی اتفاق مهمی محسوب می شود که خانه هنرمندان بانی این کار شده است.
دیدگاهتان را بنویسید