سینما

پیچیده تر شدن سینما با ظهور فن آواز خوانی

پیچیده تر شدن سینما با ظهور فن آواز خوانی

ظهور فن آواز خوانی هم زمان رابطۀ سنت واریته های تماشاخانه ای با سینما را بیشتر و پیچیده تر کرد ، و گه گاه سینما همچون در فیلم های Old Boner of River و هزل ساندرز رودخانه توسط ویل هی ارجاعی است به این واریته ها . در موفق ترین فیلم های این ژانر گریسی فیلدز بازی می کرد که در آن زمان در اوج شهرت بود . فیلم های فیلدز از آن جهت با فیلم های امپراطوری و با شکوه کوردا تفاوت دارد که بیشتر به زندگی کارگری می پردازند و تقسیمات طبقاتی را با نوعی پیچیدگی نسبی نمایش می دهند .

فیلم سالی در کوچه ما با سکانسمستندی آغاز می شود که در پشت عنوان بندی کودکانی را نشان می دهد که در تراس هایی پشت سرهم ، همراه با آهنگ ارگ ، بازی می کنند . اکثر رخدادهای فیلم در این کوچه می گذرد و مسائل آن را برملا می کند : فقر ، خانه های نامناسب ، بزهکاری ، بهره کشی از کودکان و مردانی که فقط اسمی از آنها هست . در بخشی از فیلم نمایش طولانی مانور قوای ارتش و سیم های خاردار خبر از جنگ هولناک و اسف باری می دهد که نامزد سالی در آن زخمی می شود .

( 1934 )

در فیلم ، همان طور که می رویم بخوانیم  که نخستین فیلم فیلدز در زادگاهش ، لانکشایر ، به شمار می رود صور خیال مستند گونه که از کارخانۀ نورد فلزات مایه می گیرد ، همچون اولین رخداد روایی فیلم یعنی اعلام خبر تعطیلی کارخانه که زندگی کارفرما و کارگردان را تهدید می کند ، خبر از داستان زندگی کارگران می دهد .

گریسی کارگران را ترغیب می کند که ترانۀ « همان طور که می رویم ، بخوانیم » را بخوانند و در پایان فیلم که تکنولوژی جدید تولید ابریشم مصنوعی از راه می رسد او کارگران خوشحال و خندان را به سوی دروازه های کارخانه هدایت می کند . در میانۀ فیلم ، گریسی برای یافتن کار با دوچرخه به بلک پول می رود و فرصت نمایش سکانس های طولانی در فضای باز را فراهم می آورد .

این سکانس ها هم به کار کمدی فیزیکی گریسی می آیند ، و هم با نمایش تفریح گاه های کنار دریای کارگران به تماشاگران بخش هایی از زندگی شان را نشان می دهند . تا پایان دهۀ 1930 ، شخصیت هایی که گریسی فیلدز به تصویر کشید یکی پس از دیگری رام تر و مطیع تر شدند و دیدگاه شان به زندگی با دیدگاه اکثریت هماهنگ شد . در دهۀ 1930 ، هم چنان که فریاد تودۀ بیکاران بلندتر شد و سینمای ناطق با به رخ کشیدن لهجۀ افراد مختلف مسأله نظام طبقاتی جامعه را پیش کشید ، مسأله تأثیر اجتماعی سینما و نقش آن در مناسبات طبقاتی اهمیت بیشتری یافت .

انجمن ها و نشریات

شبکه ای از انجمن ها و نشریات سینمایی در همین زمان پا گرفت که فیلم های سینمای شوروی را نمایش می دادند و بررسی می کردند . سپس جنبش سینمای سوسیالیستی به راه افتاد که برنامه هایی در سینماهای مستقل و باشگاه های کارگران ترتیب می داد ، فیلم مستند می ساخت ، و فیلم های سینمای شوروی را توزیع می کرد . در سال 1933 ، انستیتو فیلم بریتانیا با هدف عمدۀ آموزش سینما تأسیس شد که آثار مستند را توزیع می کرد .

همچنین جنبش مستندسازی به راه افتاد که روز به روز رونق می گرفت و سرمایه اش را سازمان های مختلفی همچون هیئت بازاریابی امپایر و صنعت گاز تأمین می کردند ، واحد فیلم سازمان پست که جان گریرسون آن را بر پا کرد بیش از همه در به راه انداختن این جنبش تأثیر داشت . تمامی این فعالیت ها باعث شد که همگان سینما را به منزلۀ نیرویی اجتماعی جدی بگیرند ، و به دلیل فرا رسیدن زمان انقضای قانون سهمیه بندی سال 1927 و فشارهای ایدئولوژیکی زمان جنگ این فعالیت ها که به حیطۀ فیلم های سینمایی نیز کشیده می شد شتاب گرفت .

آلمان : نازیسم و پس از آندورۀ حکومت نازی ها ، اریک رنچلر

از من بپرس 2

Recent Posts

بررسی زندگی و آثار مارتین مول: هنرمندی چندوجهی

مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…

6 روز ago

سانسور شدن دیالوگ ها در سریال گاندو

سریال گاندو که به تازگی از شبکه سه سیما پخش شده است توانسته است طرفداران…

5 سال ago

نقد و بررسی پول های مشکوک در سینما

در برنامه هفت با اجرای محمد حسین لطیفی موضوع ورود پول های مشکوک در سینما…

5 سال ago

سریال های اپیزودی و پلیسی فراموش شده اند؟

فقدان سریال های اپیزودی امروزه در سینمای ایران بسیار حس می شود و به دنبال…

5 سال ago

بررسی فیلم سینمایی نبات

فیلم سینمایی نبات از جمله ساخته های بلند پگاه ارضی است که در سال های…

5 سال ago

مصاحبه ای با نیما رئیسی درباره حال این روزهای تلویزیون

نیما رئیسی بازیگر توانمند کشورمان است که صدای بسیار خوب او گواه گویندگی وی است…

5 سال ago