نقطه عطف تاریخ سینما با جنگ جهانی اول فرارسید ؛ در این زمان بود که حاکمیت سینمای آمریکا ، دست کم بر جریان اصلی این رسانه ، قاطعیت یافت . تا سال 1914 سینما به صنعتی واقعا جهان شمول تبدیل شده بود و در همه کشورهای صنعتی فیلم هایی ساخته و به نمایش در می آمد .
اما سینما صنعتی بود که اهرم های قدرت آن از راه دور عمل می کردند ، نخست از پاریس و لندن و سپس از نیویورک و هالیوود . نمی توان به ماهیت رشد و تحول سینمای جهان پی برد ، مگر اینکه تأثیری که نظارت بر توزیع جهانی فیلم بر سینماهای نوپای کشورهای دیگر داشت ، بازشناخته شود .
تا آنجا که به سینمای اروپا مربوط می شود ، جنگ بحرانی پدید آورد که صرفا اقتصادی نبود . صادر کنندگان فیلم در کشورهای اروپایی ، مانند فرانسه و انگلستان و ایتالیا ، تسلط بر بازار های خارجی را از دست دادند و بازار هایشان را به روی رقیب آمریکایی خود که روز به روز بر توانش افزوده می گشت بازکردند ؛ افزون بر این ، آنان دریافتند که کل فضای فرهنگی پس از جنگ دگرگون شده است .
در حقیقت ، پیروزی هالیوود در دهه 1920 پیروزی جهان نو بر جهان کهنه بود ، و علامت آن این بود که اصول فرهنگ توده ای مدرن آمریکا نه تنها در سراسر آمریکا گسترش یافت ، بلکه کشورهای دیگری را در نور دید که هنوز در پذیرش آن تردید داشتند .
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…