اولین نشانه این وضعیت جدید ، ملی شدن صنعت فیلم مجارستان توسط جمهوری شوراها بود که در آوریل 1919 در این کشور به قدرت رسید . در میان کارگزاران شورای فیلمسازان که مسئول امر ملی سازی فیلم در این کشور بود ، افرادی چون ساندور ( بعدها سر الکساندر ) کوردا و بلا بلاسکو ( بعدها بلا لوگوسی ) حضور داشتند ( گفته می شود که میهالی کرتژ یا مایکل کورتیس ، کارگردان آینده « کازابلانکا » که در اتریش مشغول به کار بوده به کشور خود بازگشت تا در این نهضت شرکت داشته باشد ، ولی صحت این گفته اثبات نشده است ) .
تنها 4 ماه دوام یافت و در آگوست 1919 سرنگون شد . بسیاری از رهبران و مدافعان این جمهوری _ از جمله گئورگ لوکاچ فیلسوف ، کوردا و لوگوسی تبعید شدند . ولی در همان سال ، حکومت انقلابی روسیه نیز که با مهاجرت کارکنان صنعت فیلم و فقدان تجهیزات مواجه شده بود ، اقدام به ملی سازی استودیو های فیلمسازی کرد و کلا فیلمسازی را تحت کنترل قرار داد . عواقب این امر تا 1990 و پس از آن ادامه یافت . درواقع تأثیر اقداماتی که در روسیه صورت گرفت ( و به زودی تمام جمهوری های متحد شوروی بکار گرفته شد ) بسیار بیشتر از حدی بود که مورد نظر بود یا انتظار آن می رفت .
هدف آن بود که جنبه مادی صنعت سینما تحت کنترل قرار گرفته و احتمالاً با اقتصاد سوسیالیستی بودند ، صورت می گرفت . اما به نظر می رسد که توجه لنین و لوناچارسکی ( کمیسر بلشویک ) به سینما ، بیشتر در جهت اهداف آموزشی انقلاب بوده است . این جمله مشهور لنین « سینما برای ما مهم ترین هنرهاست » ، بیشتر به توانایی سینما در نشر ایده ها ی سوسیالیستی برای ملت غالباً بی سواد شوروی مربوط می شد تا جایگاه فرهنگی آن .
برگرفته از سوسیالیسم ، فاشیسم و دموکراسی ،نوشته جفری ناول _ اسمیت
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…