ارزیابی لئوراستین از اوضاع ، به دو دلیل اصلی اهمیت دارد : نخست فهرست دقیقی که او از بحران های روبه رشد فراروی صنعت سینمای سال 1_1940 به دست می دهد ؛ و دوم این که چگونه این شرایط بحرانی تنها چند هفته پس از چاپ کتاب او و پس از درگیری آمریکا در جنگ جهانی دوم یک سره دگرگون شدند .
درگیری ناگهانی آمریکا در جنگی بزرگ ، فرصت های اجتماعی ، اقتصادی و صنعتی هالیوود را عملاً یک شبه زیر رو کرد .
از شگفتی های این دوران _ که سرشار از شگفتی بود _ یکی هم آنکه هالیوود ناگهان با دولتی رودررو شد که کاملاً جانبدار آن بود زیرا « سینمای ملی » را ابزاری مطلوب می دانست برای سرگرمی ، تبلیغ ، تهیج و اطلاع رسانی به مردم وسربازان در ماه های پس از درگیری آمریکا در جنگ ، عملیات فیلمسازی هالیوود کاملاً دگرگون شد .
از استودیو _ کارگاه ها گرفته تا ژانرهای مردم پسند و قالب های سینمایی همه و همه برای تولید جنگی به کار گرفته شدند .
طی یک سال پس از واقعۀ پرل هاربور یک سوم از فیلم های سینمایی هالیوود و نیز اکثریت فیلم های خبری و مستندهای آن دربارۀ جنگ بودند .
بدین سان جنگ برای صنعت سینما به خصوص برای استودیوهای هالیوود دورانی بود پر تناقض. وزارت دادگستری « برای مدت جنگ » به استودیو ها امتیاز های گوناگون داد .
استودیو ها دوباره اقتدار خود را بر بازار دوران جنگ به دست آوردند و به درآمدهایی بی سابقه دست یافتند و در عین حال در تقلاهای جنگی آمریکا نقشی حیاتی ایفا کردند .
با گرایش عمومی به تولیدات جنگی ، « دوران شکوفایی جنگی » هالیوود 5 سال به طول انجامید و طی این دوره مردم چنان به سینماها هجوم می آوردند که آمار تماشاگران به رقم های پیش از دوران رکود رسید .
بازار خارجی هالیوود به انگلستان و آمریکای لاتین محدود شده بود اما از آنجا که انگلیس خود طی دوران جنگ در زمینه صنعتی و نمایش فیلم شکوفا شده بود _ و پیش از همیشه و به خاطر فقدان تولید فیلم در آن دوره در خود کشور به هالیوود وابسته بود _ درآمد خارجی هالیوود نیز به میزانی بی سابقه افزایش یافت .
در واقع میزان پیوستگی آمریکا و انگلیس ، هم در زمینۀ بازار ها و هم در زمینۀ فیلمسازی ، طی دوران جنگ جهانی دوم ، نه تنها غیر منتظره بود بلکه در تمام سال های پیش نظیر نداشت و همین پیوستگی در میان هر دو ملیت اهمیتی به سزا داشت .
نظام استودیویی هالیوود در دوران جنگ کم و بیش دستخوش تغییر شد . گرایش به تولید واحدی ادامه یافت و تولید فیلم های درجۀ یک برای ارایه به بازار داغ نمایش اول بیشتر شد .
5 شرکت بزرگ میزان تولید خود را به شدت کاهش دادند ( به طور میانگین از 50 فیلم در سال به 30 فیلم ) و بر فیلم های « بزرگتر » متمرکز شدند که مدت زمان طولانی تری به نمایش درمی آمدند و درآمد بیشتری کسب می کردند .
استودیو ها به سادگی با شرایط متغیر اجتماعی هماهنگ شدند و دو ژانر فرمایشی از جانب دولت پدید آوردند : فیلم جنگی و ملودرام پشت جبهه و ستاره های جدیدی برای دوران جنگ معرفی شدند _ مشخصاً باب هوپ ، بتی گریبل ، گریرگارسون ، آّبوت و کاستلو ، و همفری بوگارت .
ژانر های سنتی ( به خصوص موزیکال ) با شرایط جنگی همسو شدند و گرایش دیرپای هالیوود به « داستان های عشقی » در قالب زوج هایی ادامه یافت که در پایان فیلم از هم جدا می شدند تا وظایف شریف میهن پرستانه شان را به انجام برسانند .
طی دوران جنگ ، تغییراتی سبکی چشم گیری نیز به وقوع پیوست .
فیلم های جنگ محور هالیوود به خصوص فیلم های جنگی از شگردهای شبه مستندی سود جستند که روی هم رفته مشخصه سینمای آمریکا بود و هالیوود ، در تضاد سبکی و موضوعی با رئالیسم و خوش بینی افراطی فیلم های جنگی ، نگاهی تیره تر ( و ضد اجتماعی تر ) را در فیلم های جنایی شهری و ملودرام های « گوتیک زنانه » پروراند که منتقدان پس از جنگ آن را فیلم نوآر نامیدند .
شکوفایی دوران جنگ تا سال 1945 و بخشی از 1946 ادامه یافت . این سینما از بازگشت نظامیان ، رفع محدودیت های دوران جنگ و بازار جهانی وسیع که تشنۀ تولیدات هالیوود بود سود جست .
اما پس از آن که درآمدهای حاصل از گیشه و سود استودیو ها در سال 1946 به سطحی پرنوسان رسید ، « هجوم به هالیوود » که لئوراستین در سال 1941 آن را وصف کرده بود با شدت هر چه تمام تر ادامه یافت .
در واقع فضای هالیوود در سال 1946 بسیار بدبینانه شد زیرا کشمکش با کارمندان به اوج رسید ، فعالیت ضدتراست از سرگرفته شد و متولیان بازارهای خارجی سیاست هایی ( حمایتی ) را پیشه کردند .
علاوه بر این استودیو ها با نا به سامانی های داخلی پس از جنگ رو در رو شدند : مهاجرت به حاشیه شهرها و پیدایش تلویزیون های تجاری ، جنگ سرد و مبارزات ضد کمونیستی .
هر چه از پایان جنگ می گذشت بیش از پیش آشکار می شد که نظام استودیویی هالیوود و سینمای کلاسیک بر ساختۀ آن به سرعت رو به افول است .
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…