همه حکومت ها مخالف ارتباط با شوروی نبودند . کمی پس از به قدرت رسیدن فاشیسم در سال 1922 در ایتالیا ، موسولینی آن کلام لنین را تایید کرد و اعلام کرد « سینما قوی ترین سلاح است » در سال 1926 ، دولت تولید فیلم های خبری و مستند را ملی کرده و آنها را به بازوی عملکرد دولت در جهت اهداف تبلیغاتی بدل نمود . سینمای روسیه مورد توجه فیلمسازان ایتالیایی بدل نمود .
سینمای روسیه مورد توجه فیلمسازان ایتالیایی که فاشیست هایی متعهد بودند ، قرار گرفت ، برای مثال الساندرو بلاستی که فیلم خورشید ( 1929 ) او به وضوح متاثر از پودوفکین و دیگر بزرگان سینمای صامت روسیه است . اندیشه های ایزنشتین و پودوفکین توسط افرادی چون لوئیجی چیارینی و اومبرتو باربار و تأیید شده و نسل فیلمسازان نئورئالیست پس از جنگ را تحت تاثیر قرار داد .
ولی سینماگران فاشیست به رغم ادعای خلق یک دولت نظامی به ندرت وارد حیطۀ سینمای سرگرمی می شدند و آن را ( به اشتباه ) نه از نظر فرهنگی و نه از نظر سیاسی مهم نمی دانستند . عملکرد دولت در حیطۀ سینما ، در وهلۀ اول سیاسی بود و نه فرهنگی ، هدف دولت حمایت از یک صنعت ضعیف و تشویق به ساخت فیلم هایی بود که بتواند از نظر درآمد با هالیوود رقابت کنند .
تاثیرات فرهنگی مداخلۀ فاشیسم بسیار منفی بود و به صورت سانسور و منع عقاید ضد دولتی جلوه گر شد . حتی در طول جنگ دوم جهانی ، هنگامی که صنعت سینما ، کمتر فیلمی می ساخت که آشکارا فاشیستی ( با مفهومی متمایز از ناسیونالیستی ) بود .
سیاست های فرهنگی فرانکو در اسپانیا منفی تر از سیاست های دولت فاشیستی ایتالیا بود . در ایتالیا دولت صنعت سینما را حمایت کرد و آزادی زیادی برای آن قائل بود ، البته تا حدی که به انتقاد از دولت نپردازد ، ولی در اسپانیا دولت فرانکو و کلیسای کاتولیک با سینما مخالف بودند . پس از سقوط جمهوری در سال 1939 همه آزادی خواهان سینمای اسپانیا مجبور به سکوت شدند ، لوئیس بونول که برای جمهوری خواهان مستندهایی ساخته بود ، به همراه بسیاری از هنرمندان دیگر از کشورش گریخت .
سانسور شدیدی به راه افتاد که در زمینه مذهب و اخلاق بیشتر از سیاست سخت گیری می کرد و سینمای اسپانیا که در اوایل دهۀ 1930 صنعت شکوفایی بود و صادرات زیادی به آمریکا ی لاتین داشت . وارد دوران افول شد و تا نیمه دهۀ 1950 از این وضعیت خارج نگردید .
در آلمان اوضاع غم انگیز تر بود . در ابتدای دهۀ 30 ، آلمان در سینمای اروپا از موقعیت برتری برخوردار بود و فرهنگ چپی پویایی داشت که خارج از جریان اصلی سینمای آلمانی به تولید فیلم های خاص خود مشغول بود . سوسیال دمکرات ها در رقابت با کمونیست ها سعی داشتند شبکه های فرهنگی جایگزینی را تشکیل داده و ادبیات ، تئاتر و فعالیت های تفریحی و ورزشی خود را داشته باشند .
فیلم هایی چون برسنگفرش برلین ( 1931 ) اثر پیل جوتسی براساس رمان معروف آلفرد دوبلن و شکم های یخ زده ( 1932 ) اثر اسلاتان دودوف و برتولت برشت ساخته شدند . به قدرت رسیدن حزب نازی در سال 1933 به این فعالیت های فرهنگی خاتمه بخشید . نازی ها نهادهای سینمایی دیگری را تاسیس کرده و از شکل نازلی از الگوهای روسی استفاده کردند .
فیلمسازان چپی و یهودی تبعید شده یا به فرانسه ، دانمارک ، انگلیس یا سوییس گریختند . بسیاری از آنها به هالیوود رفته و به موج « مهاجرین » سابق پیوستند . تعدادی از کارکنان مختلف صنعت سینما که در آلمان باقی ماندند ، در ارودگاه ها جان سپردند . تعدادی از هنرمندان و تکنسین های غیر نازی جان سالم به در برده و در بخش سینمای سرگرمی مشغول به کار شدند ولی هیچ فرد یهودی از امنیت برخوردار نبود .
بزرگترین تاثیر نازیسم و دیگر انواع فاشیسم برسینما نه به خاطر فیلم های تولید شده در آلمان و دیگر کشورهای فاشیست ، بلکه در فیلم هایی است که در سال 1933 و سپس 1940 توسط مهاجرین ساخته شد . سینمای صامت یک پدیده انترناسیونال بوده ولی سینمای ناطق در اولین سال های حیات خود به مرزهای ملی و زبانی بازگشت نمود .
آلمان با ودار نمودن افراد خلاق به مهاجرت به سینمای خود و کشورهایی که در طول جنگ اشغال کرده بود ، صدمه زد ولی سینمای کشورهایی را که پذیرای مهاجرین شامل افراد برجسته ای چون ماکس افولس ، فریتس لانگ ، داگلاس سیرک ، آناتولی لیتواک ( کارگردان ) ، پیتر لوره و کنرادوایت ( بازیگر ) ، اریش پومر ( تهیه کننده ) و اوگن شوفتان ( سینماگر ) بود . از جمله افرادی که بنا بر دلایل شغلی یا ترس از آزارهای بعدی کشورشان را ترک کردند می توان به ارنست لوبیچ ، ف و مونائو ، بیلی وایلدر و آلفرد یونگ از آلمان و مایکل کرتیز و الکساندر کوردا از مجارستان اشاره کرد .
افرادی که از دیگر کشورهای اروپایی بخاطر ترس از فاشیسم به طور موقت یا دائمی مهاجرت کردند ، عبارتند از لوئیس بونوئل ، امریک پرسبرگر ، یوریس ایونس و افرادی که در طول جنگ کشورشان را ترک کردند عبارتند از ژان رنوار و رنه کلر . این هنرمندان به گونه های مختلف سینمای کشوری را که به آن پناهنده شده بودند ، بارور ساختند.
برگرفته از سوسیالیسم ، فاشیسم و دموکراسی ، نوشته جفری ناول _ اسمیت
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…