در سینمای شوروی ، ابتدا از سبک های خارجی تقلید می شد . از نیمۀ دهۀ 1920 ، سبک متمایز « روسی » بر مینای ترکیب بندی و تدوین گسترش یافت . این سبک اگر چه چندان مورد توجه مخاطبان داخلی قرار نگرفت ولی در خارج از کشور بسیار تأثیر گذار بود . تحکیم پایه های حکومت استالین در پایان این دهه که با ظهور فیلم ناطق هم زمان شد ،موجب کنار رفتن سینمای استوار بر تدوین از عرصه تولید فیلم های بلند و جایگزینی الگوی جدید رئالیسم سوسیالیستی در اوایل دها 1930 شد.
واردات فیلم های خارجی بسیار محدود گردید. اما در همان زمان، شبکه هایی با حمایت احزاب کمونیستی و روشنفکران علاقمند در غرب به راه افتاد که الگوی شوروی را در عرصه آوانگارد ترویج کردند. این الگو بعد ها به مستند و فیلم سینمایی نیز سرایت کرد. هنگامی که شوروی توسط غرب تحریم شد و استبداد پیشه کرد، روشنفکران چپی کشورهای غربی ،ایده ای را باب فرهنگ فیلم مطرح ساختندکه تجربه و عملکرد اتحاد شوروی را سر لوحه خود قرار داده و از نظر سیاسی و زیبایی شناسی ملهم از آن بود.
کنترل سینما توسط حزب کمونیست و دولت (که تمایز بین آن دو هیچ گاه ساده نبود) در دهه های 1920 و 1930 افزایش یافت. در سال های اولیه، قدرت حاکمه تا حد زیادی به تعهد و اشتیاق فیلمسازان به تولید فیلم هایی متناسب با ایده آل های انقلابی متکی بودند در سینما همانند ادبیات ،اعتقادات مختلفی شکل گرفت و نتایج متفاوتی به دست داد.ولی با تحکیم قدرت استالین در پایان 1920 ،اوضاع تغییر کرد. صنعت سینما یک کاسه شد و اعتقادات متنوع از بین رفتند.
آنچه در شوروی اتفاق می افتاد ، در غرب با نگرانی پی گیری می شد . صنعت سینمای آمریکا عمدتاً بازار پرسودی را برای فیلم هایش از دست داده بود . دولت ها به سهم خود نگران انتشار عقاید کمونیستی بودند و توسط سانسور ، نمایش عمومی فیلم های روسی را محدود می کردند . واضح است که این محدودیت ها تاثیر اندکی داشت و اغلب نتیجه عکس می داد .
« رزمناو پوتمکین » ایزنشتین در سال 1929 توسط یک سازمان خصوصی به نام « انجمن فیلم » در لندن به نمایش در آمد و با استقبال وسیعی مواجه شد . در همان سال ایزنشتین و پودوفکین به لندن سفر کردند . ایزنشتین در کنفرانس فیلمسازان آوانگارد که در Ia sarraz در سویس برگزار شد ، شرکت کرد و ارتباط نزدیکی میان هنرمندان برجسته شوروی و علاقه مندان غربی آثارشان در دهه های 1920 و 1930 به وجود آمد .
سوسیالیسم ، فاشیسم و دموکراسی ، نوشته جفری ناول _ اسمیت
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…