انگلستان ، که در دوره صامت ، سینمای جالب توجه اما نه چندان برجسته داشت ؛ ایتالیا ، که اندکی پیش از جنگ ، چند صباحی شهرتی جهانی به دست آورد ؛ کشورهای اسکاندیناوی ، به ویژه دانمارک و سوئد که در تکامل بخشیدن به سینمای صامت نقشی ایفا کردند که با توجه به جمعیت نسبتاَ اندک از آنان انتظار نمی رفت.
ژاپن که سینمایش براساس سنتهای تئاتری و دیگر قالب های هنری بنیاد گرفت و سپس به تدریج نفوذ غرب را پذیرفت .
دربارۀ سینمای فراملی یدیش( yiddsh) که پدیده ای بی همتا بود و در اروپا ی شرقی و مرکزی و در سال های جنگ بالیدن گرفت نیز مطالبی ارائه خواهیم کرد .
غالب این مقاله ها به دوره ای مربوط می شوند که با تولد سینما آغاز می گردد و با استفاده از صدای همگاه (synchronized sound ) در سال های پایانی دهه 1920 پایان می پذیرد .
اما سینمای آلمان را تا سال 1933 یعنی زمان به قدرت رسیدن نازی ها ، در این قسمت بررسی کرده ایم ؛ و به دلایلی مشابه ، سینمای یدیش را هم تا سال 1939 بررسی کرده ایم ، یعنی هنگامی که این سینما با آغاز کشتار یهودیان وحشیانه به کارش پایان داده شد .
سینمای ژاپن را فقط تا سال 1923 ، یعنی زمان زلزله عظیم کانتو ، مدنظر قرار داده ایم و تحولات بعدی سینمای صامت این کشور را که تا دهه 1930 به حیات خود ادامه داد ، در بخش دوم این کتاب بررسی کرده ایم .
این نکته را باید در نظر داشت که سینمای صامت نامی است بی مسمی ، زیرا هر چند فیلم ها خودشان صامت بودند ، اما سینما صامت نبود .
اغلب با سخنان یک گوینده یا جارچی همراه بود ؛ در ژاپن برای این کار نهادی بوجود آمد به نام بنشی که هم رویداد را تفسیر می کرد و هم گفتگوها را اجرا می کرد .
به خاطر وجود همین بنشی بود که در ژاپن سینمای صامت سال ها پس از اینکه کشورهای دیگر به صدا روی آورده بودند ، همچنان به حیات خود ادامه می داد .
از سوی دیگر ، نمایش فیلم در دورۀ صامت در همه جای جهان با موسیقی همراه بود و این موسیقی انواع بسیار متنوعی داشت که از اجرای قطعات فی البداهه با یک پیانوی نامیزان گرفته تا اجرای آثار آهنگسازان بزرگی مانند سن _ سان یا شوستاکوویچ را در بر می گرفت ؛ از آثار این دو آهنگساز به ترتیب در فیلم کشتن دوک دوگیز (1980 ) و بابل حدید ( 1912 ) بهره گرفته شده بود .
موسیقی جزئی جدایی ناپذیر از تماشای فیلم صامت بود . آخرین قسمت این بخش از کتاب ، پیش از این که به بررسی سینمای صامت در زمان شکوفاییش در دهه 1920 بپردازد ، به پیشرفت خارق العاده موسیقی فیلم و نقش آن در درک تماشاگر از فیلم خواهد پرداخت .
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…