جشنواره فیلم فجر

حاشیه ها بخشی از اشغال های دوست داشتنی هستند؟

درروز ۲۴ بهمن اکران اشغال‌های دوست داشتنی شروع شده است و توانسته به فروش خوبی دست پیدا کند .نمی توان گفت که چقدر از موفقیت های این فیلم در گیشه به علت حاشیه های آن و توقیف طولانی مدت است این حاشیه‌ها همزمان با آغاز ساخت فیلم شروع شده اند و جزوی از آشغال های دوست داشتنی می باشند حتی تحلیل های سینمایی و نقدهای این فیلم تا حد زیادی تحت تاثیر این حاشیه ها هستند.

حاشیه‌های زیادی حتی بعد از اکران اشغال‌های دوست داشتنی با این اثر سینمایی همراه است. شهاب حسینی که از بازیگران اصلی این فیلم است در اکران مردمی آن در پردیس سینمایی کوروش در جشنواره فجر امسال گفت چنین شبی در رویاهای ما بود همچنین او به نپذیرفتن فیلم در جشنواره فجر انتقاداتی نیز داشت.

 قصه اشغال‌های دوست داشتنی چیست؟

در سال  ۹۱ یعنی حدود ۶ سال قبل اشغال های دوست داشتنی ساخته شده است و در این مدت طولانی که فیلم توقیف بود هیچ چیزی از این داستان نمی دانستیم. ماجرای این داستان مربوط به وقایع سال ۸۸ است و بازیگران و عوامل این فیلم تا حد ممکن سعی بر این داشتند که از افشای داستان عاشقانه‌ای دوست داشتنی در طی این سال ها خودداری کنند.

می‌توان گفت که اشغال های دوست داشتنی در رابطه با رخدادهای ۸۸ یک روایت محتاط را بیان می‌کند .داستان در ارتباط با پیر زنی به نام منیر است که با دختر خاله اش زندگی میکند در میانه تظاهرات و اعتراضات که مربوط به سال ۸۸ است  این پیرزن چند معترض را در خانه اش پناه می دهد…

بخش زیادی از این فیلم به گفتگو های خیالی پیرزن با قاب عکس های روی دیوار اتاقش سپری می گردد، ولی شاهد جدل های افراد این خانواده و همچنین شادی های آنها می‌شویم که هرکدام اعتقادات و باورهای خاص خودشان را دارند.

به اعتقاد اکثریت منتقدان پیام اصلی اشغال‌های دوست داشتنی دعوت به آشتی و گفتگوی گروه‌های مختلف و مخالف اجتماعی است .در واقع شخصیت پیرزن فیلم می‌تواند نماد کشور ایران باشد که همیشه دلواپس اعضای خانواده خود است و دیگر شخصیت های فیلم هم نماد گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی هستند که جدا از تمام تعارض و تضاد های شان فقط یک خواسته ی مشترک دارند که می‌خواهند سرزمینشان همیشه در آرامش و صلح باشد.

اشغال های دوست داشتنی جزو فیلم های بسیار خوب سینمای ایران است که سازندگان این فیلم  با هوشمندی توانسته‌اند سراغ یک سوژه جنجالی بروند و روایتی قابل قبول و جذابی را از آن بسازند، روایتی که پیام مهمی را به جامعه منتقل می‌کند و مخاطب را با خود همدل و همراه کرده است.

از من بپرس

Recent Posts

قتل هولناک مهرداد نیویورک

قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پرونده‌ای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…

9 ساعت ago

بیوگرافی گلوریا هاردی: بازیگر ایرانی-فرانسوی و حضور در «جوکر»

گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…

4 روز ago

مهسا طهماسبی: بیوگرافی، آثار هنری و حضور در فصل دوم بانوان جوکر ۲

مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…

4 روز ago

نگاهی به فیلم «کیک محبوب من»

مقدمه‌ای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سال‌های اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…

3 هفته ago

اظهارات نوید محمدزاده درباره حمله موشکی ایران به اسرائیل: واکنش‌ها و پیامدها

حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…

4 هفته ago

بررسی زندگی و آثار مارتین مول: هنرمندی چندوجهی

مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…

1 ماه ago