تالار نمایش هنری یا Art theater film ، اصطلاحی که در دههی پنجاه و اوایل دههی شصت برای سالنهای نمایش فیلمی به کار میرفت که بهطور عمده خارج از جریان مرسوم فیلمهای تجارتی بود. این گونه فیلمها فاقد هرگونه جذابیت برای بینندهی عمومی بوده ولی از نظر ابداعات و روشهای نوین بیان سینمایی مهم ارزیابی میشدند. نمونهی این گونه فیلمها، فیلمهای سینماگران خارجی، آثار فیلمسازان مستقل و کارهایی است که از امکان پخش سراسری برخوردار نمیشدند.
«تالار نمایش هنری» همچنین به نمایش فیلمهای کلاسیک هم میپرداختند. در دههی هفتاد، اصطلاح «تالار نمایش هنری» به دفعات برای نمایش «فیلمهای برهنهگرایی» به کار گرفته شد. این اقدام پخشکنندگان فیلمهای «برهنه نگاری» حرکتی بود در جهت جلب توجه عموم به موضوعات ویژه و همچنین این مورد که فیلمهای «برهنهگرا» و یا فیلمهایی با موضوعات بحثانگیز نیز میتوانند شایسته توجهی جدی باشند.
برچسب «تالار هنری» همچنین دربردارندهی آن است که فیلمهای به نمایش در آمده در این سالنها دارای شایستگیهای «هنری» هستند. این اصطلاح را «دیوان عالی آمریکا» برای فیلمهایی به کار میبرد که دارای ارزشهای اجتماعی و رستگارانه باشند.
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…