اصطلاح سانسور ، وقتی در مورد سینما به کار می رود ، معمولاً دو فعالیت متمایز از هم را شامل می شود : سیستم های تحت مدیریت دولتی کنترل بیان عقاید سیاسی در فیلم ها ؛ و سیستم های ضوابط داخلی صنعت سینما که صنایع تولیدکنندۀ سینمای سرگرم کننده به منظور تضمین این امر که محتوای فیلم هایشان با شئونات اخلاقی ، اجتماعی و ایدئولوژیک فرهنگ ملی شان همخوانی دارد ، آن را به کار می گیرند.
شکل های مستبدانه سانسور که از راه قدرت انحصاری دولت اعمال می شود ، جز در شرایط اضطرار از خصوصیات برجسته لیبرال دموکراسی های سده بیستم نبوده است ، و نظارت آشکار و روزمره بر محتوای فیلم ها توسط دستگاه های دولتی _ سانسور به مثابه شکلی از نقد رسمی _ عمدتاً ملک طلق رژیم های تمامیت خواه بوده است .
از طرف دیگر ، آیین نامه های داخلی صنعت سینما را می توان همچون شکلی از سانسور بازار انگاشت ؛ نیروهایی که کنترل فرایند تولید را در دست دارند ، به کمک آنها معین می کنند که تولید چه چیز مجاز است و تولید چه چیز مجاز نیست .
مؤثرترین نوع سانسور بازار آن است که اصلاً از ساخته شدن فیلم های خاصی ممانعت کند تا آن که بعد از تولید در صدد اعمال نظر بر آنها برنیاید ، اما سانسور ، تحت هر پوششی ، نوعی اعمال قدرت است ، شکلی از اعمال نظارت بر ایده ها ، تصویرها و بازنمایی هایی است که در فرهنگ خاصی به گردش درمی آیند .
از آنجا که سینما از همان ابتدا صنعتی بین المللی بوده است ، این دو شکل سانسور همواره در کنشی متقابل ، یکدیگر را تقویت کرده اند . اما تسلط جهانی هالیوود به این معناست که آیین نامه های داخلی صنعت فیلمسازی مهم ترین سانسوری بوده که در تاریخ سینما اعمال شده است .
قتل هولناک مهرداد نیویورک؛ پروندهای که ایران را شوکه کرد در روزهای اخیر، خبر قتل…
گلوریا هاردی یکی از بازیگران جوان و بااستعداد ایرانی-فرانسوی است که در طی چند سال…
مهسا طهماسبی یکی از بازیگران جوان و پر استعداد سینما و تلویزیون ایران است که…
مقدمهای بر سینمای معاصر ایران سینمای ایران در سالهای اخیر تحولات زیادی را تجربه کرده…
حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران به اهداف نظامی اسرائیل، بار دیگر موضوعاتی را در حوزه…
مارتین مول یکی از هنرمندان چندوجهی و تاثیرگذار در عرصه کمدی و هنرهای نمایشی است.…