استودیو متحرک سازی
استودیوهای متحرک سازی
باره علاوه بر بنیان گذاری استودیو متحرک سازی در استودیوی ادیسون مدت کوتاهی در اینترنشنال فیلم سرویس و در سال 1916 در سریال مات و جف کار کرد . او با چارلز باورز که برای ساختن این سریال براساس داستان های مصور بافیشر قراردادی بسته بود شریک شد . باورز و فیشر در سال 1919 باره را از این کار کنار گذاشتند ، اما سریال مات و جف به رغم تغییر و تحول هایی که در استودیوها و کارکنان و توزیع کنندگان رخ داد تا پایان دوران سینمای صامت ادامه یافت .
استودیو های اینترنشنال
استودیوهای اینترنشنال فیلم سرویس را ویلیام راندولف هرست در دسامبر سال 1916 بنیان گذارد . از آنجا که هر دست با طراحان داستان های مصور روزنامه ژاش قرارداد داشت ، طبیعتا از شخصیت های کارتونی آفریده آنها در فیلم هایش استفاده کرد . گرگوری لاکاوا که پیشتر یکی از کارکنان استودیوی باره بود به سرپرستی تولید این فیلم ها برگزیده شد .
از اولین کارهای او این بود که رییس پیشین خود یعنی رائول باره را به کار دعوت کرد . این استودیو به رغم تغییرات فراوان در کارکنان آن پیشرفت بسیار کرد . اما فعالیت آن در سال 1918 و به دلیل بروز مشکلات سیاسی و مادی در شرکت مادر یعنی شرکت اینترنشنال نیوز سرویس هرست متوقف شد . انیماتورهای این استودیو نیز به استودیوهای دیگر ، از جمله استودیوی بری رفتند که در اوت 1919 حقوق تولید داستان های مصور هرست را به دست آورد .
فیبلز پیکچرز
یکی از طراحان هرست به نام پل تری که ادعا می کرد حق انحصاری سل را در اختیارش دارد از پرداختن حق امتیاز به بری سرباز زد . این دو تن پس از سال ها دعوا و مذاکره در سال 1926 به توافق رسیدند . تری در همین سال ها کارتون هفتگی در استودیوی خود با عنوان فیبلز پیکچرز ساخت .
گرچه این فیلم ها اصلا اقتباس های غریبی از حکایات ازوپ بودند ، ارزش ادبی آنها خیلی زود از یاد رفت . آلفای کشاورز و دیگر شخصت های برگرفته از ازوپ در این فیلم ها به جست و خیز و ورجه وورجه پرداختند . آمادئه وان بورن، شریک تری در سال 1928 بخش اعظم سهام این شرکت را خرید ، نام خود را روی آن گذاشت ، و آن را به یکی از بزرگترین استودیوهای اوایل دهه 1930 تبدیل کرد . تری هم شرکت تری تونز را بنیاد گذارد و تا سال 1955 سرپرستی آن را بر عهده داشت .
ترفند های سینمایی و متحرک سازی
دونالدکرافتون
دیدگاهتان را بنویسید