اختراع سینما
اختراع سینما در مقام یک صنعت
ملت های گوناگونی اختراع سینما را به خود نسبت می دهند ، اما سینما ، مانند بسیاری از ابداعات فن شناختی دیگر ، لحظه دقیق تولدش مشخص نیست و اختراع آن را نمی توان به یک کشور یا فرد خاص نسبت داد برای سینما خاستگاه های بسیار متفاوتی می توان قائل شد ، از اتاق تاریک ایتالیایی ها در قرن 16 گرفته تا برخی اسباب بازی های اوایل قرن 19 و شماری از روش های بازنمایی بصری مانند پانوراما و دیوراما .
در آخرین دهه قرن 19 برای تاباندن تصاویر متحرک بر روی پرده تلاش هایی صورت گرفت در چندین کشور مخترعان یا تاجرانی در مقابل چشم های حیرت زده مردم نخستین تصاویر متحرک را بر روی یک پرده به نمایش درآوردند .
این افراد عبارت بودند از : ادیسون در آمریکا ، برادران لومیر در فرانسه ، ماکس اسکلادانوفسکی در آلمان ویلیام فریز _ گرین در انگلستان .
هیچ یک از افراد را نمی توان نخستین خالقان رسانه فیلم به شمار آورد ، زیرا مجموعه ای از دستاورد های فنی اختراع آن را در این زمان میسر ساخته بود: روش های جدید ظهور عکس ؛ اختراع سلولوئید ، یعنی نخستین ماده ای که هم مقاوم بود و هم انعطاف پذیر ، به طوری که می شد آن را به دور یک حلقه پیچید ؛ و سرانجام استفاده از ابزارهای دقیق و مهندسی پیشرفته در طراحی دستگاه نمایش .
سینما به رغم این که هم از نظر سبک و هم از نظر فن آوری رسانه ای بین المللی است ، اما ایالات متحده آمریکا و چند کشور اروپایی سلطه خود را بر تولید و توزیع و نمایش فیلم حفظ کرده اند در آغاز ، ظن قوی ، تولید کنندگان فرانسوی دست بالا را داشتند _ البته نه در قلمرو نوآوری های سبک شناختی ، چرا که در این قلمرو بریتانیا و آمریکا رقیبان سرسختی برای آنها بودند ، بلکه در عرصه تسلط بر بازار داخلی و خارجی .
فرانسویان این برتری را به همت برادران لومیر به دست آورده بودند ، زیرا این دو به احتمال بسیار ، امانه قطعا ، نخستین کسانی بودند که از تماشاگران تصاویر متحرک پول دریافت کردند .
آگوست ولوئی لومیر یک کارخانه تولید لوازم عکاسی داشتند و وقت آزاد خود را صرف طراحی دوربینی می کردند که آن را « سینما توگراف » می نامیدند .
آنها دوربین خود را نخستین بار در 22 مارس 1895 در جلسه « انجمن ترویج صنعت ملی » به نمایش گذاشتند .
برادران لومیر ، پس از نخستین تجربۀ افتخار آمیز خود ، دوربین خود را به عنوان ابزاری علمی در معرض تماشای عموم قرار دادند و از آن پس چندین بار آن را در همایش های عکاسان و انجمن های علمی نیز به نمایش گذاشتند.
اما در دسامبر 1895 بود که آنان مشهورترین و اثر بخش ترین نمایش خود را به اجرا درآوردند ، و آن نمایش ده فیلم در « گراند کافه » پاریس بود و در همین جا بود که تماشاگران برای دیدن فیلم پول می پرداختند .
دیدگاهتان را بنویسید