#


رشد ذهنی در نوزادان چگونه است؟ ( بدو تولد تا شش ماهگی)

رشد ذهنی
4 نوامبر 2017 بدون نظر 1161 بازدید

رشد ذهنی در نوزادان چگونه است؟ ( بدو تولد تا شش ماهگی)

No votes yet.
Please wait...

رشد ذهنی در نوزادان چگونه است؟ ( بدو تولد تا شش ماهگی)

دنیای نوزاد کوچک شما از دید او در یک محیط تار همراه با صداهای مختلف محدود می شود و در چند هفته اول زندگی چیزهای مختلف را بسته به اهمیت آنها تقسیم بندی می کند. چهره و صدای شما در بین اولین چیزهایی است که نوزاد می شناسد. او این شناخت را با واکنش هایی مانند لبخند زدن، تکان دادن پاها و دست ها یا سروصداهای کودکانه از خود نشان میدهد.

او حافظه و شنوایی خوب خود را با آرام شدن هنگامی که یک نوار صوتی صدای ضربان قلب پخش می کنید نشان میدهد. این صدایی است که نه ماه تمام به آن عادت کرده است.

بدو تولد:

در نیم ساعت اول بعد از تولد نوزاد چشم هایش را هنگام حرف زدن شما تکان میدهد. بعد از یک هفته او صدایتان را می شناسد و بعد از دو هفته نشان می دهد که شما را می شناسد. اگر با او از فاصله بیست تا بیست و پنج سانتی متری صحبت کنید می تواند صورت شما را ببیند و دهانش را در پاسخ به شما باز و بسته می کند.

رشد ذهنی

رشد ذهنی

یک ماهگی:

او به تون صدای شما واکنش نشان میدهد و وقتی با صدایی آرام با او صحبت کنید آرام می شود و در واکنش به صداهای ناگهانی و خشن مضطرب می شود. وقتی سعی میکند حرف بزند به شدت هیجان زده می شود و تمام بدنش تکان میخورد. او با چشمهایش یک شیء متحرک را دنبال می کند.

دو ماهگی:

آماده لبخند زدن به چهره و صدای شماست. در پاسخ به صداها اطرافش را نگاه می کند و با علاقه شدید به اشیای اطرافش خیره می شود.

سه ماهگی:

فرزند شما آگاهی بیشتری از جسم خود پیدا کرده است و به دست هایش نگاه می کند و آنها را حرکت می دهد. او به مکالمه شما با لبخند زدن، صداهای کودکانه و تکان دادن بدنش واکنش نشان می دهد.

چهار ماهگی:

فرزند شما درباره چیزهایی که میبیند صداهایی که می شنود و مردم اطرافش کنجکاو است. او دوست دارد با گذاشتن چند بالش در اطرافش بنشیند تا بتواند اطرافش را نگاه کند. اکنون اطرافش را نوزاد شما می شناسد و برنامه های منظم را به خاطر می آورد. او ازدیدن سینه مادر یا بطری شیر هیجان زده می شود. وقتی او را به پشت بخوابانید با پاهایش بازی می کند.

پنج ماهگی:

نوزاد شما اکنون زمان بیشتری را برای وارسی چیزها صرف می کند و این نشان دهنده رشد قوه تمرکز اوست. او به سوی صداهایی که دیده نمی شود برمی گردد و دست ها و پاهایش را برای جلب توجه شما تکان می دهد.

رشد ذهنی

رشد ذهنی

شش ماهگی:

نوزاد برای جلب توجه شما صداهایی از خود در می آورد و دست هایش را بالا می گیرد تا او را بلند کنید. او در مقابل عکس خود در آینه می خندد و با زبان خود حرف میزند. ممکن است از این سن در مقابل افراد ناشناس خجالتی شود.

لبخند نوزاد شما

اولین باری که نوزاد به شما لبخند می زند نقطه عطف بزرگی در روابط بین شماست. این کار او نشانه مهمی از رشد ذهنی نوزاد است. وقتی نوزاد شروع به لبخند زدن می کند نشان میدهد که شما را می شناسد و میخواهد با شما در یک رابطه متقابل باشد. او همیشه دوست دارد در کنارشی باشید. به تدریج با لبخند به صحبت های شما جواب می دهد زیرا یاد گرفته است که این کار شما را خوشحال می کند و بیشتر با او صحبت خواهید کرد. این اولین تلاش های کودک برای مکالمه با شماست.

لبخند زدن یک شاخص مهم از رشد ذهنی و تمایل او به برقراری ارتباط با دیگران است و کارشناسان لبخند زدن زودهنگام نوزاد برای برقراری یک رابطه اجتماعی را یکی از نشانه های هوش سرشار نوزاد و می دانند.

چگونه می توان کمک کرد

از روزهای اول زندگی شما باید با نوزاد صحبت کنید. حرکات او و صداهایش اولین تلاش های نوزاد برای حرف زدن هستند بنابر این او را تشویق کنید. توجه داشته باشید که او می تواند به وضوح صورت شما را ببیند و مرتبا سعی کنید با او تماس چشمی داشته باشید و زیاد به او لبخند بزنید.

تغذیه حس کنجکاوی نوزاد:

همه چیز برای نوزاد جدید و جالب است به همین دلیل باید اشیای مختلف را به او نشان بدهید و بگذارید آنها را به دست بگیرد. از دو ماهگی نوزاد دوست دارد با قراردادن چند بالش به حالت نشسته قرار بگیرد و اطرافش را نگاه کند، مقدار زیادی اسباب بازی مناسب و نرم در .دسترس او بگذارید تا بتواند آنها را دیده و لمس کند. مرتبا با او صحبت کنید.

رشد ذهنی

رشد ذهنی

تشویق آگاهی بیشتر از خود:

آشنایی نوزاد با خودش یک روند تدریجی است. از حدود هشت هفتگی نوزاد می توانید دستهایش را به او نشان بدهید و بازیهای بدنی ساده انجام دهید. از شش ماهگی او در آینه به تصویر خودش لبخند میزند.

درک

فرزندتان مانند شما همه چیز را به وسیله حس های خود تجربه می کند، اما باید یاد بگیرد که چه چیزی مهم است و چه چیزی نیست. به او کمک کنید تا اطلاعات مختلف حس هایش را به هم ارتباط دهد. یک جغجغه به او نشان بدهید. به او اجازه بدهید آن را لمس کند و بعد آن را در مقابلش تکان بدهید و توجه او را به سمت صدا جلب کنید. لمس کردن یکی از مهمترین راه های شناخت محیط برای نوزاد است به همین خاطر باید بافت های مختلف اشیا را به او معرفی کنید.

                                                                                                                       (قسمت اول)

No votes yet.
Please wait...
برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *