#


فیلمهای گانگستری

گانگستری
29 آوریل 2017 بدون نظر 3331 بازدید

فیلمهای گانگستری

فیلمهای گانگستری و از این قبیل فیلم ها

فیلمهای گانگستری اوایل دهه پس از 1930 مانند “قیصر کوچک” 1930 “دشمن مردم” 1931 “جای زخم” 1932 و سلسله فیلمهایی که ازروی ماجراهای روزنامه ای ساخته می شد در بازیگرداندن مقداری از حرکت و حیات فیلمهای سابق به پرده سینما تاثیر فراوان داشتند.

این فیلمها که داستانهاشان مستقیما برای سینما نوشته میشد نطقهای غرای تئاتری را کنار گذاشتند و جملات کوتاه و عامیانه را کم هم طبیعی وهم رسا است جانشین ان ساختند .پیوند فیلم نیز برای همراهی با این گونه گفتگوها دقیق و حساس شد. دریکی از صحنه های نمونه وار فیلم “قیصر کوچک” دسته دزدان درباره سرنوشت یکی از اعضاء خود حرف می زدنند.

قیصر کوچک

قیصر کوچک می گوید “کارشو بکنین” و صحنه ناگهان بریده می شود وبیرون کلیسا را می بینیم وادی دارد از پلکان پایین می اید. اتومبیل سیاه درازی اهسته وارد صحنه نیشود. صدای یک رگبار مسلسل به گوش می رسد وادی بر زمین می غلتد.

صحنه قطع می شود صحنه بعد تشییع جنازه ادی را نشان می دهد. در این گونه فیلمها سرعت و قدرت وجود داشت واحساس میشد که صحنه واقعی ومربوط به زمان حاضر است. این خواص انها را از نمایشنامه های اخلاقی پر از حرف که در ان زمان به روی پرده می امد کاملا متمایز می ساخت.

حرکت وگفتگوی سریع وبازی طبیعی بازیگرانی مانند جیمز کاگنی وادوارجی رابینسون و جون بلوندل ولی تریسی و پل مونی و جورج بنگرافت این فیلمها را مشخص می ساخت.این فیلمها مدعی بودند که حوادثر شان بر اساس واقعیات برقرار است و داستانهاشان از تیتر های روزنامه سر چشمه گرفته است.

تماشاگران از این فیلمها بسیار بیش از کمدیهای اتاق پذیرایی وداستانهای عشقی اتاق خواب وفیلمهای رقص واواز بی حرکت متاثر می گشتند. این فیلمها نسیمی از هوای ازاد بودکه در فضای خفه و سربسته استودیوهای اوایل دوره ی ناطق وزید ومقداری از خشکی ورکودی را که میکروفون با خود با استودیو اورده بود با خودبرد.

کارگردانان

حتی انها یی که فیلمهای گانگستری ساختند ازاین حرکت جدید فایده بردند .در صفحه اول 1931 یکی از نخستین فیلمهای “روزنامه ای” لویس مایلستون مسئله فیلمبرداری از نمایشنامه هشت و مک ارتور را بدین ترتیب حل کرد که دوربین را تقریبا همواره در حال حرکت نگه داشت.

و برش فیلم را سریع کرد و سرعت گفتگها را تا حد جنون اوری بالا برد .وبرش کینگ ویدور که در فیلمبرداریاز صحنه خیابانی 1931 اثر المر رایس تقریبا با همین مشکل روبهرو شد دوربین متحرک را کمتر به کار برد اما برنامه کار ی نوشت که در ان هر نمایی از زاویه ی تازه ای برداشته می شد.

یوزف فون اشترن برگ در فیلمهایی مانند “ونوس مو طالایی” 1932 و “قطار سریع السیر شانگهای” 1932 برای حفظ جنبه تصویری فیلمهای خود نماهای گذران طولانی صحنه هایی که از حیث ترکیب ونور و تزیین بسیار گیرا بود وامیزش های طولانی و گفتگوهای جسته گریخته بهکار می برد .درسال 1932 لااقل حلقه اول اغلب فیلمها دارای ارزش تصویری بسیاربود.

برگرفته از تاریخ سینما ، نویسنده:ارتور نایت ، ترجمه:نجف دریا بندری

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *